Kaikki vuoden 2023 Mercedes-AMG EQE -katumaasturista

2023 Mercedes-AMG EQE SUV

Näyttää siltä, että Mercedes on yksi niistä merkeistä, jotka johtavat sähköautojen vallankumousta, koska he tuovat jatkuvasti esiin uusia sähköautomalleja. EQ-sarjan autot on varattu täysin hiilidioksidipäästöttömiä sähköautoja varten, joilla on kolmipistemerkki Mercedes, ja uusi EQE on aivan uusin lisäys tähän autojen ryhmään, Joten jos haluat tietää kaiken 2023 Mercedes-AMG EQE SUV:sta, muista pysyä täällä.

Mercedes kertoo, että uusi EQE paljastetaan 16. lokakuuta, ja me kerromme sinulle kaiken, mitä siitä toistaiseksi tiedämme. EQE sijoittuu suurimman EQS-maasturin ja kompaktin EQC-maasturin väliin keskikokoisena Mercedes-sähkökatumaasturina, joka kilpailee GLE:n kanssa perheen Mercedes-keskikokoisen katumaasturin sähköversiona.

Muotoilullisesti EQE ottaa suurimman osan vihjeistään nykyisestä EQS SUV:sta ja EQE sedanista, mikä on odotettavissa, sillä EQS SUV teki aivan samalla taktiikalla. Sisätiloissa on myös Mercedesista tuttu ”Hyperscreen” ja muita teknisiä herkkuja, jotka tekevät EQE-maasturista tässä segmentissä varteenotettavan voiman.

Emme vielä tiedä, kuinka paljon EQE SUV tulee maksamaan, mutta sen pitäisi olla halvempi kuin EQS SUV ja suunnilleen saman hintainen kuin EQE sedan. Käytännöllisyys on yhtä hyvä kuin EQE sedanissa, mutta siinä on enemmän pään- ja hartiatilaa koko matkustamossa.

2023 Mercedes-AMG EQE SUV – Voimansiirtojärjestelmä

Voimansiirron osalta EQE ottaa todennäköisesti käyttöön Mercedeksen tutun 90 kWh:n akun kahdessa eri mallissa. Alemman hintaluokan malli tarjoaa todennäköisesti noin 290hv ja 417l-ft vääntömomentin yhdestä sähkömoottorista, joka ajaa takapyöriä. Tässä mallissa on myös suurin toimintasäde, joka täydellä latauksella on todennäköisesti noin 300 kilometriä.

  Mercedes GLK350 - Kaikki mitä sinun tarvitsee tietää

Saamme myös tehokkaamman AMG EQE SUV -mallin, joka tarjoaa 470 hv ja jossa on Mercedes 4MATIC AWD -järjestelmä, jossa on kaksi moottoria, yksi etuakselilla ja yksi taka-akselilla. Emme ole vielä varmoja siitä, tuleeko uudessa EQE:ssä olemaan Mercedeksen suurin 108 kWh:n akku, joka löytyy Mercedes EQS -malleista.

Voimme vahvistaa, että EQE:hen tulee 200 kW:n DC-pikalatausnopeus, jonka pitäisi pystyä lataamaan EQE-maasturi alle 30 minuutissa. Joidenkin lähteiden mukaan EQE SUV tulee kuitenkin myös AMG 63 -mallina, ja se tarjoaa noin 617 hv ja 700 lb-ft vääntöä, mikä on täsmälleen sama kuin EQE 63 Sedanissa.

2023 Mercedes-AMG EQE SUV – muotoilu ja ajaminen

EQE SUV näyttää hieman pienemmältä versiolta huippuluokan EQS SUV:stä, mikä tarkoittaa, että se asettaa aerodynamiikan muodon edelle, ja se ei tule myöntämään sille lähiaikoina ”parhaimman näköisen sähköauton” palkintoa. Täyspitkä takavalo on mukana, samoin kuin mustattu muovinen etusäleikkö. EQE-maasturin sisätilat ovat yhtä ylelliset ja hyvin varustellut kuin EQS:ssä, mutta hieman pienemmät.

Näemme uuden ohjauspyörän ja tiettyjä autenttisia muotoilun yksityiskohtia, jotka ovat saatavilla vain EQE:hen. Mercedes Hyperscreen on saatavana myös täällä, ja se näyttää yhtä upealta kuin ennenkin. Ajokokemus tulee todennäköisesti olemaan tavallisten EQE SUV -mallien osalta viileämpi, kun taas AMG EQE SUV tulee olemaan verrattain dynaamisempi.

  Mikä tuloluokka ostaa BMW:n vs. Mercedeksen?

Älä odota, että se on yhtä mukava kuin EQE sedan, koska EQE SUV ei ole läheskään yhtä mukava kuin EQS sedan. Tämä on melko loogista, sillä nämä katumaasturit ovat korkealla maasta eivätkä fysiikan vuoksi pysty olemaan yhtä mukavia.

2023 Mercedes AMG EQE SUV – Luotettavuus ja yleiset kysymykset

EQE SUV on vielä aivan liian tuore, jotta voisimme kunnolla arvioida, onko se luotettava auto vai ei. Meidän on odotettava jonkin aikaa, ennen kuin voimme arvioida sen luotettavuutta kunnolla. Voimme kuitenkin sanoa, että EQE sedan on kohtuullisen luotettava auto, koska se on sähköauto, joka on luonnostaan luotettavampi kuin polttomoottoriautot.

2023 Mercedes AMG EQE SUV – Arvo ja käytännöllisyys

Mercedes EQE SUV:n odotetaan alkavan noin 75 000 dollarista, mikä on noin 20 000 dollaria enemmän kuin pienin Mercedes EQB -sähkökatumaasturi ja noin 25 000 dollaria vähemmän kuin huippumalli EQS SUV. Näin se sijoittuu samaan hintaryhmään kuin tuore BMW iX, Jaguar I-Pace ja Audi e-Tron.

Käytännöllisyys on juuri niin hyvä kuin keskikokoiselta katumaasturilta voi odottaa, sillä EQE SUV:sta ei puutu tilaa millään tavalla. Jos etsit perheen sähköautomaattimaasturia, tämä on loistava valinta.

UKK-osio

Milloin voin ostaa Mercedes EQE SUV:n?

Voit todennäköisesti ostaa EQE SUV:n ennen vuoden 2022 loppua, mikä tarkoittaa, että myös varhaiset toimitukset tulevat vuoden 2022 lopulla. Kuten alussa mainittiin, Mercedes aikoo paljastaa uuden EQE:n virallisesti 16. lokakuuta 2022, jolloin saamme todennäköisesti kaikki julkaisutiedot.

  Mitkä Mersut ovat turboahdettuja?

Onko Mercedes EQE -katumaasturi sen arvoinen?

Mercedes EQE SUV on suunniteltu ensisijaisesti perhekäyttöön, minkä vuoksi perheiden pitäisi harkita EQE SUV:n ostamista. Ensimmäinen askel on haluta sähköinen katumaasturi, sillä sähköiset katumaasturit eivät ole yhtä tehokkaita kuin sähköiset sedanit. Ne ovat myös painavia ja tuntuvat hankalilta tiellä.

Tämän lisäksi EQE SUV on hämmästyttävä katumaasturi, jossa on kaikki tarvittava tekniikka ja turvavarusteet. Se on sen arvoinen, jos olet tämäntyyppisen auton perässä, jos et ole, olet parempi ilman sitä.

Onko Mercedes EQE SUV vain katumaasturiversio EQE sedanista?

Kyllä, se on. Näyttää siltä, että Mercedes tekee nyt yhtä mallia, mutta tarjoaa sitä muutamassa koossa ja iteraatiossa. Tämä tarkoittaa sitä, että EQE SUV on enemmän tai vähemmän sama kuin kaikki muut EQ-sarjan autot, kokoa tietysti lukuun ottamatta.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z