Kaikki vuoden 2023 Mercedes-AMG SL63:sta

2023 Mercedes-AMG SL63

Mercedes SL-luokka on yksi Mercedeksen vanhimmista malleista, joka ulottuu 1950-luvun puoliväliin, jolloin 190 SL oli ensimmäinen SL-malli. Siitä lähtien Mercedes valmisti ahkerasti SL-mallia toisensa jälkeen, kunnes vuonna 2016 SL-malli lopetettiin markkinoiden kysynnän puutteen vuoksi. Mercedes toi kuitenkin SL:n takaisin ainoana AMG-mallina tilavuonna 2023.

Tämä tarkoittaa sitä, että uusi SL on ainoa AMG-tuote, joka ilmentää suorituskykyä, ketteryyttä ja jännitystä. SL 63 AMG on ravintoketjun yläpää, mikä tarkoittaa paljon tehoa, paljon vääntöä ja paljon dollareita. Tässä artikkelissa kerromme sinulle kaiken 2023 Mercedes-AMG SL63:sta ja siitä, miksi sinun pitäisi harkita sitä seuraavaksi ostokseksesi.

SL63 on saatavana vain pehmeäkattoisena avoautona, mikä on ensimmäinen kerta, kun Mercedes teki niin. He tekivät tämän säästääkseen painoa ja kannustaakseen SL:n ostajia ajamaan autolla katto alhaalla. SL63:ssa on tuttu 4,0 litran BiTurbo V8, jossa on paljon tehoa ja Mercedes 4MATIC AWD -järjestelmä, joka takaa optimaalisen voimansiirron.

Muotoilullisesti SL63 näyttää todella houkuttelevalta ja eksoottiselta. Se ei ole missään nimessä halpa, mutta se on odotettavissa autolta, joka tarjoaa niin paljon tehoa kuin SL63. Se on tiukasti kaksipaikkainen, mikä tarkoittaa, että se ei ole paras mahdollinen perheauto.

2023 Mercedes-AMG SL63 – Voimansiirtojärjestelmä

Mercedes SL63:ssa on tuttu 4,0 litran BiTurbo V8, joka tarjoaa 577 hv ja 590 l/min vääntöä. Tämä moottori kykenee puskemaan SL63:n nopeudesta 100 km/h vain 3,5 sekunnissa, kun taas huippunopeus on rajoitettu 155 km/h:iin. Moottori on yhdistetty Mercedeksen 9-vaihteiseen momentinmuunninvaihteistoon, joka vaihtaa vaihteita saumattomasti.

  Mercedes GLK350:n yleiset ongelmat

EPA-polttoainemäärät ovat 16MPG yhdistettynä, 14MPG kaupungissa ja 21MPG maantiellä. SL63 AMG on nyt varustettu Mercedeksen omalla 4MATIC AWD -järjestelmällä, joka on ensimmäinen SL-luokassa yleensä. Kaiken kaikkiaan SL63 AMG on auto, joka tarjoaa moottorin, jonka kaikki AMG-fanit tuntevat ja rakastavat.

Onneksi Mercedes ei lähtenyt uuden SL:n kanssa downsizing-reitille, kuten se teki uuden C63-mallin kanssa, jossa on kirjaimellisesti puolet tästä moottorista. Näin ollen SL63:n voimansiirto on yksi sen suurimmista juhlatempuista, sillä se tarjoaa paljon tehoa ja kuulostaa upealta.

2023 Mercedes-AMG SL63 – muotoilu ja ajaminen

Muotoilun osalta uusi SL ottaa vaikutteita nykyisestä Mercedes-mallistosta, sillä sen etuvalaisimet muistuttavat uuden A-luokan ja uuden CLS-luokan ajovaloja. SL63 on kuitenkin Roadster, mikä tarkoittaa, että siinä on valtava etukupu, kuten AMG GT Roadsterissa. Sisätilat ovat vertaansa vailla, sillä uudessa SL:ssä on Mercedeksen uusinta tekniikkaa.

Tämä tarkoittaa suurta keskusnäyttöä, jossa on uskomattoman edistyksellinen virtuaalinen ohjaamo yhdistettynä korkealaatuisiin materiaaleihin, AMG-istuimiin ja hämmästyttävään ympäristön valaistukseen. Ajokokemus on viritetty suorituskykyä silmällä pitäen, mikä ei ole mikään yllätys, mutta S63:ssa on silti ominaisuuksia, joita voit odottaa ylivertaiselta Grand Tourer -autolta.

Tämä tarkoittaa sitä, että SL63:ssa on melko jäykkä jousitus, mutta sen vaimennus on viritetty niin, ettei se riko selkääsi. Sinänsä voit muuttaa SL63:n ajotuntumaa käyttämällä Mercedeksen tuttua ajotilanvalitsinteknologiaa, joka on nyt yhtä edistyksellinen kuin ennenkin, sillä sen avulla voit muuttaa monia parametreja ja säätää SL:n juuri sellaiseksi kuin haluat.

  Onko Mercedes luksusauto Saksassa?

2023 Mercedes-AMG SL63 – Luotettavuus ja yleiset kysymykset

Vuoden 2023 SL63 on vielä aivan liian tuore, jotta voisimme kunnolla arvioida, kuinka luotettava se on, mikä tarkoittaa, että meidän on odotettava muutama vuosi ennen kuin voimme tehdä täydellisen johtopäätöksen. Uudessa SL63:ssa olevan 4,0 litran BiTurbo-moottorin tiedetään kuitenkin kärsivän joistakin ongelmista.

Näitä ovat muun muassa ruiskutussuuttimiin ja mahdollisesti turboahtimeen liittyvät ongelmat. Oli miten oli, 4.0L V8 -moottori kestää aikaa ilman ongelmia, jos siitä pidetään asianmukaista huolta.

2023 Mercedes-AMG SL63 – Arvo ja käytännöllisyys

Uuden SL63 AMG:n lähtöhinnaksi on arvioitu noin 180 000 dollaria, mikä on melkoinen rahasumma ja paljon enemmän kuin edellisen SL:n. Se on kuitenkin odotettavissa, koska uusi SL on täydellinen paketti. Se saa Mercedeksen uusinta tekniikkaa parhaiden luksusominaisuuksien ja parhaan moottorin lisäksi.

Käytännöllisyys on niin huono kuin olla voi, koska SL saa vain kaksi istuinta ja suhteellisen suuren tavaratilan. Se ei ole perheille tehty auto, vaan auto, jolla lähdet viikonloppuisin ulos fiilistelemään.

UKK-osio

Pitäisikö minun ostaa 2023 Mercedes SL63 AMG?

Jos pidät nopeista 2-paikkaisista autoista, ei todellakaan ole kovin montaa autoa, joka voi kilpailla uuden SL63:n kanssa, sillä tämä AMG-tuote pyrkii tyydyttämään ne, jotka haluavat ostaa sekä loistavan cruiser-auton että loistavan urheiluauton. SL63 ei tunnu koskaan tylsältä näin hienon moottorin ansiosta, ja monet valitsisivat sen Porsche 911:n sijaan.

  Mercedes W220 ongelmat

Jos kuitenkin käytännöllisyys on sinulle tärkeä asia ja jos et voi elää kaksipaikkaisen auton kanssa, SL63 on kova ohitus.

Miksi uusi Mercedes SL63 on saatavana vain pehmeäkattoisena?

Mercedes SL tunnettiin ennen kovakattoisesta avoautosta, koska se oli parempi vaihtoehto. Nyt Mercedes tarjoaa SL:ää vain pehmeäkattoisena säästääkseen painoa ja rohkaistakseen ihmisiä ajamaan katto alhaalla.

Mercedes sanoo myös, että uusi pehmeä katto on yhtä hiljainen kuin kovakatto, mutta se ei ole yhtä monimutkainen tai painava kuin kovakatto.

Onko uusi Mercedes SL63 parempi kuin Porsche 911?

Porsche 911 on aina ollut (mielestäni) paljon parempi kuin mikään koskaan ilmestynyt SL-malli. Uusimman SL63:n myötä nämä kaksi ovat kuitenkin todella niskan päällä. 911 on dynaamisempi auto, ja se tuntuu paljon jämäkämmältä, lähinnä siksi, että se on nelivetoauto ja paljon kevyempi.

Luulen, että ostopäätöksesi perustuu merkkiuskollisuuteen ja siihen, kuinka paljon haluat omistaa 4,0 litran BiTurbo AMG-moottorin.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z