Kaikki vuoden 2023 Mercedes-Benz EQS -katumaasturista

2023 Mercedes-Benz EQS

2023 Mercedes-Benz EQS SUV edustaa sitä, mitä Mercedeksen mielestä ylellisen täysikokoisen perhemaasturin pitäisi olla. EQS sijoittuu Mercedes EQ SUV -malliston huipulle, ja se muistuttaa eniten lippulaiva Mercedes EQS sedania. Tässä artikkelissa kerromme sinulle kaiken 2023 Mercedes-Benz EQS SUV:sta ja siitä, miksi sinun pitäisi mahdollisesti harkita sellaista tulevaisuudessa.

Kuten alussa mainittiin, EQS SUV perustuu löyhästi EQS sedaniin. Tämä tarkoittaa, että nämä kaksi jakavat useimmat osat keskenään, mutta EQS SUV on seitsenpaikkainen ja siinä on yleisesti ottaen enemmän sisätilaa. Se on myös korkeammalla maasta, mikä mahdollistaa lievän tai kohtalaisen maastokelpoisen maastokäytön.

Mallistoon kuuluu EQS 450+ ja tehokkaampi EQS 580, joissa molemmissa käytetään samaa voimansiirtoa kuin EQS sedanissa. Muotoilullisesti EQS SUV muistuttaa kompaktia EQC:tä, mutta sen mitat ovat huomattavasti suuremmat. Sisätilat on verhoiltu korkealuokkaisemmilla materiaaleilla ja tutuilla vaikuttavilla Mercedes-laajakuvanäytöillä.

Ajokokemus on melko viileä ja mukava, mutta matala painopiste tekee EQS SUV:sta dynaamisemman kuin GLS SUV:sta. Se voi olla kallis ja ulkonäkö ei ehkä ole kaikkien mieleen, mutta EQS SUV on varmasti läpikotaisin täysikokoinen ylellinen sähköinen luksusmaasturi.

2023 Mercedes-Benz EQS SUV – Voimansiirtojärjestelmä

EQS450+:ssa on 335 hv:n yksittäinen sähkömoottori, joka pyörittää takapyöriä ja tekee EQS SUV:sta takavetoisen katumaasturin. Tehokkaampi EQS580 kasvattaa tämän tehon 536hv:hen ja 630lb-ft vääntömomenttiin lisämoottorin ansiosta, joka antaa voimaa etupyörille, mikä tekee EQS580:stä AWD SUV:n.

  Kumpi on turvallisempi - BMW vai Mercedes?

Molemmissa versioissa on melko tuttu 108 kWh:n akku, mutta lisäpainon ja suuremman vastuksen ansiosta EQS SUV ei ole yhtä tehokas kuin EQS sedan. Siksi voit odottaa EQS450+:n kestävän noin 305 kilometriä täydellä latauksella, kun taas tehokkaampi EQS580 riittää vain noin 285 kilometriin täydellä latauksella.

Hyvä puoli on, että molemmat versiot tukevat 200 kW:n DC-pikalatausta, mikä tarkoittaa, että akku ladataan 10 prosentista 80 prosenttiin noin 30 minuutissa. EQS580:n nopeus 0-100 km/h kestää noin 4,5 sekuntia, mikä on enemmän kuin tarpeeksi näin suurelle ajoneuvolle.

2023 Mercedes-Benz EQS SUV – muotoilu ja ajaminen

On melko ilmeistä, että EQS sedan ja EQS SUV jakavat suurimman osan osistaan keskenään heti, kun niitä katsoo. EQS SUV on huomattavasti korkeampi, leveämpi ja istuu paljon korkeammalla maasta, mikä antaa sille tavanomaisen SUV-asennon, kun taas EQS sedan on vielä virtaviivaisempi ja näyttää sedanilta.

EQS SUV:n voi saada maasturimaisilla yksityiskohdilla, kuten astinlaudoilla, pyörien ympärillä olevalla muovisuojalla ja muilla pienemmillä lisävarusteilla. Sisätilat ovat hyvin pitkälti samanlaiset, mutta se on hyvä asia, sillä ”Hyperscreen” on tavallaan järkevä näin suuressa autossa. Kaikki on verhoiltu mukavalla nahalla, alumiinilla, puulla tai mustalla pianomuovilla.

Ajettaessa EQS SUV ei tunnu lainkaan dynaamiselta, vaan se on rauhallinen katumaasturi, jossa on uskomaton äänieristys ja todella mukava kyyti. Se on suunniteltu miellyttäväksi paikaksi, mikä tarkoittaa sitä, että se ei yritä missään nimessä olla suorituskykyinen sähköinen katumaasturi.

  Onko käytetty Mercedes S-luokka hyvä ostos?

2023 Mercedes-Benz EQS SUV – Luotettavuus ja yleiset kysymykset

Luotettavuuden osalta emme todellakaan voi vielä sanoa mitään EQS SUV:sta, koska se ei ole vielä liikenteessä. On kuitenkin mainittava, että EQS sedan, johon tämä katumaasturi perustuu, palautettiin ohjausjärjestelmään liittyvien ongelmien vuoksi, jotka voivat mahdollisesti aiheuttaa ongelmia myös EQS SUV:ssa.

Jotkut ovat valittaneet myös tietyistä rakenneosista, törmäyksenestojärjestelmistä tai keskitetystä infotainment-näytöstä. Jäämme odottamaan ja katsomaan, siirtyykö mikään näistä ongelmista EQS SUV:iin.

2023 Mercedes-Benz EQS SUV – Arvo ja käytännöllisyys

Vuoden 2023 Mercedes-Benz EQS SUV:n pitäisi alkaa noin 105 000 dollarista perustason 450+-mallin osalta. Halvin EQS 580 maksaa 127 100 dollaria, mikä on 13 000 dollaria enemmän kuin täysin varusteltu EQS450+ Pinnacle -trimmimalli. Aivan huipulla on EQS580 Pinnacle -malli, joka alkaa 134 000 dollarista ja jossa on kaikki mahdollinen.

Käytännöllisyys on todella hyvä, sillä EQS-maasturissa on tilaa jopa seitsemälle henkilölle, mikä sopii erinomaisesti suuremmille perheille. Myös tavaratila on suuri, sillä se on 2. istuinrivin takana 31 kuutiometriä, ja tila pienenee jopa 7 kuutiometriä, kun joku käyttää 3. istuinriviä.

UKK-osio

Onko Mercedes-Benz EQS SUV sen arvoinen?

Yli 100 000 dollarin lähtöhinta ei kaipaa esittelyä, mutta kaikkia ei ole myyty sillä, miltä EQS SUV näyttää sekä ulko- että sisäpuolelta. Myöskään 305 mailin maksimietäisyys ei ole jotain täydellistä. Jos kuitenkin pidät Mercedeksen EQ-sarjan muotoilusta ja haluat ylellisen sähkökäyttöisen katumaasturin, EQS SUV voi yhtä hyvin olla paras valintasi.

  Mikä on Mercedeksen huippumaasturi?

Toisaalta, jos et tarvitse kolmatta istuinriviä, valitsisin EQS sedanin, koska se näyttää hieman hyväksyttävämmältä ja tarjoaa enemmän kantamaa.

Onko Mercedes EQS SUV jo julkaistu?

Kyllä, Mercedes EQS SUV on täysin ulkona juuri nyt kaikkine voimansiirtovaihtoehtoineen ja varustevaihtoehtoineen. Tämä tarkoittaa, että voit ennakkotilata EQS SUV:n jo tänään, ja useimmat asiakkaat saavat EQS SUV:n käsiinsä vuoden 2022 lopulla ja 2023 alussa.

Voiko Mercedes EQS SUV ajaa itseään?

Mercedes kertoo, että kaikissa EQS-malleissa on tason 3 autonominen ajo, ja Mercedes tarjoaa niitä Saksassa noin 7 000 euron hintaan. Näin ollen EQS voi tosiaan ajaa itseään hyvin pitkälti samalla tavalla kuin Tesla, mutta mikään auto ei ole täysin automaattinen, koska se on laitonta.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z