Kaikki vuoden 2023 Volvo EX90:stä

2023 Volvo EX90

Volvo on hiljattain esitellyt upouuden 2023 Volvo EX90 -mallin, joka on XC90-malliin perustuva täyssähköinen keskikokoinen katumaasturi. Se on suurin, ylellisin ja tehokkain katumaasturi, jonka Volvo on koskaan valmistanut, mikä tarkoittaa, että Volvo pyrkii liittymään joidenkin myynnissä olevien edistyksellisimpien ja ylellisimpien sähköisten katumaastureiden joukkoon. Tässä artikkelissa kerromme sinulle kaiken 2023 Volvo EX90:stä ja siitä, miksi sinun pitäisi hankkia sellainen.

EX90 on myös edistyksellisin sähköauto, jonka Volvo on koskaan valmistanut, mikä käy ilmi heti, kun näet uuden EX90:n. Voimansiirrossa on kaksi tehokasta sähkömoottoria, kaikissa malleissa on AWD, ja sinulla pitäisi olla enemmän kuin tarpeeksi kantamaa kaikkiin päivittäisiin työmatkoihin ilman kantama-ahdistusta.

Ulkomuotoilu on silmiinpistävää, mutta minimalistista, mikä on juuri sitä, mitä Volvolta voi odottaa. Sisätilat ovat täysin uudet, ja ne näyttävät sekoitukselta uuden Range Roverin ja uuden Ford Mustang Mach-E:n sisätiloista, jotka molemmat ovat erinomaisia.

Luotettavuus on arvoitus tämän auton kohdalla, sillä se paljastettiin vasta muutama päivä sitten. Hinnoittelu tulee olemaan tiukasti luksusmaastureiden luokkaa, kun taas käytännöllisyys on erinomaista, sillä autossa on jopa seitsemän istumapaikkaa ja suuri tavaratila, jossa on paljon erilaisia käytännöllisiä lastiratkaisuja.

2023 Volvo EX90 – Voimansiirtojärjestelmä

EX90:ssä on vakiona kaksi sähkömoottoria, mikä tarkoittaa, että kaikki EX90-mallit ovat AWD-malleja, sillä toinen moottori ajaa takapyöriä ja toinen etupyöriä. Nämä kaksi moottoria tuottavat 408 hv ja 567 lb-ft vääntöä, mikä on paljon enemmän vääntöä kuin missään XC90-mallissa on koskaan ollut. Huipputason Twin Motor Performance -versio tuottaa 496 hv ja 671 lb-ft vääntöä.

  Missä autoissa on sama pulttijako kuin Volvolla

Tämä riittää siihen, että EX90 saavuttaa nopeuden 100 km/h paikaltaan vain 4,7 sekunnissa tehokkaammassa mallissa ja 5,7 sekunnissa vähemmän tehokkaassa mallissa. Volvo sanoo, että EX90:n toimintasäde on 111 kWh:n akun ansiosta 300 kilometriä täydellä latauksella. Akku on yksi nykyisten sähköautojen suurimmista akuista.

Volvo sanoo myös, että akku voidaan ladata 0-80 prosenttiin vain 30 minuutissa, mikä on vähintäänkin vaikuttavaa. Kotiseinälataus kestää todennäköisesti yli 8 tuntia, mutta se on järkevää niille, jotka jättävät EX90:nsä latautumaan yöksi.

2023 Volvo EX90 – muotoilu ja ajaminen

Muotoilun osalta EX90 on valmis tulevaisuuteen, sillä se on laatikkomainen, mutta moderni, mikä tuntuu olevan hyvä yhdistelmä keskikokoiselle katumaasturille nykyään. Volvo on tunnettu siitä, että sen autot näyttävät minimalistisilta, ja juuri näin se teki uuden EX90:n kanssa. Etu- ja takavalot ovat täys-LED-valot, ja ne näyttävät todella hienoilta ja aidoilta.

Sisätilat ovat täysin eri juttu, sillä Volvo pyrkii luomaan rentouttavia, lounge-tyylisiä, Ikean inspiroimia sisätiloja, ja juuri näin he tekivät myös uudessa EX90:ssä. Keskikonsolia hallitsee valtava muotokuvanäyttö, johon on sijoitettu suurin osa auton toiminnoista. Kuljettaja saa myös pienen kuljettajanäytön, jossa on kaikki tarvittavat tiedot ajoa varten.

Ajokokemus ei poikkea liikaa XC90:stä, sillä myös EX90 tuntuu pitkältä, leveältä ja todella raskaalta. Se ei ole dynaaminen katumaasturi, sillä se on suunniteltu pikemminkin kruisailuun kuin mihinkään muuhun. Kaiken kaikkiaan se on rentouttava ja mukava katumaasturi, kuten Volvolta voi odottaa.

  Onko Volvoissa paljon ongelmia?

2023 Volvo EX90 – Tekniikka

Keskinäytön halkaisija on jopa 14,5 tuumaa, mikä tekee siitä suurimman Volvoon koskaan asennetun näytön. Tässä näytössä on uusi Google-taustainen infotainment-näyttö, joka on paljon parempi kuin edellinen järjestelmä. Kuljettajan näyttö tarjoaa muun muassa Google Mapsin, Google Play Storen, langattoman CarPlayn ja 5G-internetyhteyden.

Lisävarusteena on Bowers and Wilkins -äänentoistojärjestelmä, jossa on 25 kaiutinta Dolby Atmos -järjestelmällä, joista osa on jopa sijoitettu istuinten pääntukiin. EX90:ssä on vakiona myös hätäjarrutus ja pyöräilijöiden/jalankulkijoiden tunnistus, kaistalla pysymisen tuki kaistaltapoistumisvaroituksella ja mukautuva vakionopeudensäädin kaistan keskittämisellä.

2023 Volvo EX90 – Arvo ja käytännöllisyys

Vuoden 2023 Volvo EX90:n lähtöhinnaksi on arvioitu 80 000 dollaria lähtötason Core-versiossa. Plus-mallin lähtöhinnan arvioidaan alkavan 90 000 dollarista, kun taas huipputason Ultimate-varustuksen lähtöhinnan arvioidaan alkavan 100 000 dollarista. Voit myös odottaa maksavasi hieman enemmän Twin Performance -mallista, jossa on lähes 500 hv.

Käytännöllisyys on erinomaista, sillä EX90:ssä on valtavat säilytystilat, sisätiloissa on paljon tilaa jopa seitsemälle henkilölle, useita USB-portteja, paljon sisätilojen säilytystiloja, hyvä näkyvyys, helposti saavutettavat IsoFix-lasten kiinnityspisteet sekä suuret ja pystysuorat ikkunat melko ohuilla A- ja B-pilareilla.

UKK-osio

Pitäisikö minun ostaa 2023 Volvo EX90?

Vuoden 2023 Volvo EX90:stä on tulossa todella hyvä katumaasturi sen valtavan akun, hienon muotoilun, runsaan tilan ja Volvon tunnetun turvallisuuden ansiosta. Tämä segmentti on täynnä upeita vaihtoehtoja, mutta EX90 tuntuu jotenkin tavalliselta katumaasturilta siellä, missä sen pitäisi, ja uudelta ja jännittävältä katumaasturilta siellä, missä se on järkevää.

  Volvo S40 - Kaikki mitä sinun tarvitsee tietää

Näin ollen Volvo ei yrittänyt keksiä pyörää uudelleen EX90:n kanssa, vaan teki pikemminkin sähköisen katumaasturin, jonka pitäisi vetoaa sekä EV-kuljettajiin että tavallisiin ICE-kuljettajiin. Jos siis nautit siitä, sinun kannattaa harkita EX90:tä.

Mitkä autot kilpailevat Volvo EX90:n kanssa?

EX90 ei ole ainoa katumaasturi tässä segmentissä, mikä tarkoittaa, että se kilpailee BMW iX:n, Mercedes EQS SUV:n, Tesla Model X:n ja äskettäin julkaistun Audi e-Tron SUV:n kanssa. Nämä ovat parhaita, kalleimpia ja edistyksellisimpiä sähköautoja.

BMW on tehokkain, Model X on suosituin, EQS on ylellisin, kun taas Audi näyttää olevan vähän kaikkea. Volvo näyttää mielestäni ylivoimaisesti parhaalta ja tuntuu aidommalta merkiltään kuin kaikki muut.

Millainen on Volvo EX90:n takuu?

Kun käytössä on 111 kWh:n akku, haluat hyvän takuun, sillä uusi 111 kWh:n akku maksaa omaisuuden. Näin ollen Volvo tarjoaa rajoitetun takuun, joka on 4 vuotta tai 50 000 kilometriä, riippuen siitä, kumpi tulee ensin. Voimansiirto on katettu samalla tavalla, kun taas akun komponentit on katettu enintään 8 vuoden tai 100 000 mailin ajan.

Voit myös liittää mukaan Volvon ilmaisen ennakkohuoltosuunnitelman 3 vuoden ajaksi ostopäivästä tai 36 000 mailin ajaksi, riippuen siitä, kumpi tulee ensin.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z