Kaikki vuoden 2023 Volvo V40:stä

Volvo V40

Volvo V40 on perheperheen viistoperä, joka esiteltiin ensimmäisen kerran vuonna 2012 ja oli tuotannossa vuoteen 2019 asti. Sen tärkeimmät kilpailijat olivat Audi A3, BMW 1-sarja ja Mercedes A-Luokka. Vaikka V40 oli melko suosittu viistoperä, joka keräsi kohtuullisia myyntilukuja, Volvo päättää lopettaa sen valmistuksen vuonna 2019 keskittyäkseen crossovereihin ja SUV-malleihin.

Volvo XC40 on enemmän tai vähemmän se, mitä Volvo ajatteli, kun se mietti mallia, joka voisi korvata V40:n. Viime aikoina on kuitenkin liikkunut huhuja, joiden mukaan Volvo ei aio vetää V40-nimeä eläkkeelle lähiaikoina, sillä se aikoo todennäköisesti käyttää sitä seuraavassa täyssähköautossaan, joka todennäköisesti näyttää sedanin ja katumaasturin sekoitukselta, jotain Polestar 2:n kaltaiselta.

Jos haluat tietää kaiken vuoden 2023 Volvo V40:stä, lue tämä artikkeli, sillä aiomme yhdistää kaikki verkossa saatavilla olevat tiedot tästä mahdollisesta uudesta Volvo-mallista. Jo vuonna 2020 yhtiö jopa vahvisti virallisesti, että V40-nimimerkki ei ole katoamassa ja että he odottavat uuden V40:n lanseerausta vuonna 2023.

Volvo antoi meille vihjeen siitä, miltä V40 voisi näyttää, sillä sen pitäisi ottaa vaikutteita Volvo 40.1- ja 40.2 -projekteista. Oli miten oli, vain aika näyttää, miltä V40 tulee näyttämään ja miten se pärjää nykyaikaiselle crossover/hatchbackille.

2023 Volvo V40 – Voimansiirtojärjestelmä

Vuoden 2023 Volvo V40:n voimansiirrosta ei ole kovin paljon tietoa, mutta koska V40 rakennetaan nykyiselle CMA-alustalle, on todennäköistä, että se tulee sekä polttomoottori- että sähkömoottoreilla. Volvon suhteellisen tuore 1,5 litran PHEV-moottori tulee todennäköisesti tarjolle tulevaan V40-malliin.

  Ovatko Volvo istuimet mukavat?

Tämä moottori tuottaa 211 hv yhdessä sähkömoottoreiden kanssa. Tätä moottoria käytetään XC40-maasturissa, ja sen ansiosta XC40 kiihtyy 0-100 km/h vain 8,5 sekunnissa, mikä on todellakin hyvä luku pienelle 1,5 litran bensiinimoottorille.

On myös melko paljon huhuja, joiden mukaan myös seuraavan sukupolven V40:ssä käytetään tuttua 2,0 litran nelisylinteristä turboahdettua bensiinimoottoria, jossa on 250 hv. Lisäksi voimme odottaa näkevämme V40:stä täyssähköversion, joka käyttäisi yhtiön tuttua 75 kWh:n akkua ja jonka toimintasäteen pitäisi olla noin 250-300 mailia.
Alemmissa malleissa neliveto on todennäköisesti lisävaruste, kun taas korkeammissa malleissa se on todennäköisesti vakiovaruste.

2023 Volvo V40 – muotoilu ja ajaminen

Muotoilullisesti V40 tulee todennäköisesti ottamaan vaikutteita muutamista nykyisistä Volvo-malleista ja edellä mainituista 40.1- ja 40.2-konseptiautoista. Volvon mukaan V40:n ideana ei ole tehdä siitä viistoperää, vaan modernimpi tulkinta crossoverista/sedanista. Tämä tarkoittaa, että V40:n pitäisi näyttää melko samanlaiselta kuin Polestar 2.

XC40 ja C40 Recharge ovat myös inspiraatioita, joista V40:n muotoilua aiotaan lainata. Volvo sanoo, että V40:ssä on korkeampi ajokorkeus, mutta siitä ei tule täysimittaista katumaasturia, sillä sen kunnian saavat C40 ja XC40.

V40:n sisätilat näyttävät toivottavasti samankaltaisilta kuin uuden Volvo EX90:n sisätilat, toisin kuin nykyiset XC40:n ja C40:n sisätilat, jotka alkavat näyttää hieman vanhentuneilta, mutta ovat silti hämmästyttävän näköiset.

  Onko vanha Volvo luotettava?

2023 Volvo V40 – Tekniikka

Tekniikan osalta V40 tulee tukeutumaan Volvon nykyiseen tekniikkapalettiin, joka on nähtävissä XC40:ssä ja C40:ssä. Tämä tarkoittaa, että siihen tulee uusi Google-taustainen infotainment-järjestelmä, joka tekee autosta varmasti entistä hallittavamman.

Voit myös odottaa löytäväsi kaikki viimeisimmät ja parhaat ADAS-ominaisuudet, ensiluokkaiset surround-äänet, edistykselliset HUD:t ja kaikki muut huippuluokan luksusominaisuudet, joita voit odottaa tältä segmentiltä.

2023 Volvo V40 – Arvo ja käytännöllisyys

Volvo C40 Recharge maksaa noin 59 000 dollaria, mutta voimme odottaa V40:n alkavan muutaman tuhat dollaria kalliimmasta hinnasta, koska se on todennäköisesti kokonaisuutena kehittyneempi auto. V40 tulee myös Volvon uusilla Core-, Plus- ja Ultimate-varustelutasoilla, jotka nostavat hinnan 70 000 tai jopa 80 000 dollariin.

Käytännöllisyys on arvoitus, sillä autoa ei ole vielä paljastettu, mutta voimme odottaa sen olevan samanlainen kuin Polestar 2, sillä Polestar 2 on luultavasti tulevan V40:n näköinen auto.

FAQ-osio

Milloin uusi 2023 Volvo V40 tulee markkinoille?

Virallisia lausuntoja siitä, milloin V40 voisi nähdä päivänvalon, ei ole, mutta voisimme odottaa sen ilmestyvän ennen vuoden 2023 toista vuosineljännestä. Volvo on saattanut viivästyttää V40:n julkaisua hieman, mikä on ymmärrettävää, sillä se on valitettavan yleistä autoteollisuudessa nykyään.

Toisaalta he ovat saattaneet tehdä sen tarkoituksella luodakseen hieman tilaa uuden C40:n ja tulevan V40:n väliin.

  Volvo V60 yleiset ongelmat

Onko Volvo V40 todella tulossa?

Jotkut ovat sanoneet, että uusi C40 on itse asiassa uusi V40, mutta näin ei todennäköisesti ole, sillä C40 ei näytä missään nimessä sedanilta. C40:llä on erehtymättömän coupe-SUV-muoto, jolla ei ole mitään yhteistä sen kanssa, miltä V40:n pitäisi oletettavasti näyttää.

Jäämme odottamaan ja katsomaan, miten tässä käy, mutta Volvo vahvisti virallisesti, että he todellakin aikovat elvyttää V40-nimen.

Tekeekö Volvo hyviä autoja?

Volvo on todellinen luksusautojen valmistaja, joka kilpailee lähinnä saksalaisen kolmikon kanssa tehdessään Euroopan parhaita premium-autoja. Pelkästään se, että pystyy kilpailemaan Audin, BMW:n ja Mercedeksen kanssa, kertoo paljon, ja sinänsä Volvo tekee todella hyviä autoja ja katumaastureita.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z