Kaikki vuoden 2023 Volvo V60 faceliftistä

2023 Volvo V60

Volvo V60 on kompakti luksuskombi, joka esiteltiin ensimmäisen kerran jo vuonna 2010, ja se korvattiin myöhemmin toisella sukupolvella vuonna 2018. Vuosimallia 2023 varten Volvo tekee V60:lle hienovaraisen päivityksen, jonka tavoitteena on tehdä autosta hieman kilpailukykyisempi tässä melko ruuhkaisessa segmentissä, jota hallitsevat enimmäkseen saksalaiset autonvalmistajat.

Vuoden 2023 V60:n muutoksiin kuuluvat miedot hybridimoottorit, jotka ovat nyt vakiona koko mallistossa, Recharge-mallin suurempi kantama, hieman päivitetty muotoilu, piilotetut pakoputket, uusi Google-pohjainen infotainment-järjestelmä, varustetasojen uudelleennimeäminen Core-, Plus- ja Ultimate-malleiksi, uudet pyörämallit, päivitetyt ulkovärit ja pienet muutokset sisätiloissa.

Näiden lisäksi V60 pysyy samana kuin vuoden 2022 malli, mikä ei ole huono asia, sillä V60 on todella fiksun näköinen farmari. Kaikki moottorit perustuvat tuttuun 2,0 litran nelisylinteriseen Volvo-moottoriin, mutta ne ovat saatavilla sekä miedohybridinä että PHEV-muodossa.

Muotoilu on lähes sama kuin vuoden 2022 V60:ssä, ainoastaan puskureihin, väreihin, vanteisiin ja pakoputken kärjet ovat nyt piilossa. Jos siis haluat tietää kaiken 2023 Volvo V60 faceliftistä, lue ehdottomasti tämä artikkeli!

2023 Volvo V60 facelift – Voimansiirtojärjestelmä

Volvo V60:n moottorivalikoima alkaa 2,0 litran 4-sylinterisellä B5 250 hv:n moottorilla, joka saa nyt mild-hybriditekniikan, joka auttaa sitä olemaan hieman taloudellisempi ja saamaan paremman kaasuvasteen pienen 48 voltin akun ansiosta, joka toimii yhdessä moottorin kanssa. T8 Polestar Recharge PHEV -mallissa on 2,0 litran 4-sylinterinen moottori ja sähkömoottori, joiden yhteisteho on 455 hv ja nopeus 0-100 km/h vain 4,4 sekuntia.

  Miksi Volvo lopetti xc70:n valmistuksen?

Alkutason malleissa on FWD, kun taas korkeamman hintaluokan malleissa on AWD. Kaikki moottorivaihtoehdot yhdistetään tuttuun 8-vaihteiseen automaattivaihteistoon, joka vaihtaa vaihteita pehmeästi ja saumattomasti ja sopii täydellisesti V60:n luonteeseen. Voit odottaa saavuttavasi 22/31MPG:tä 250 hv:n mallilla, kun taas Recharge PHEV -mallilla saavutetaan 74MPGe jopa 41 mailin puhtaalla sähköajolla.

V60:n voimansiirtovaihtoehtoja on vähän, mutta ne ovat kaikki mukavan tehokkaita, enemmän kuin jotkut saksalaiset kilpailijat.

2023 Volvo V60 facelift – muotoilu ja ajaminen

Kuten alussa mainittiin, V60 saa muutamia uusia päivityksiä koko mallivalikoimassa mallivuodelle 2023, ja ulkoisesti huomattavimmat päivitykset ovat uudet värit, uudet pyörämallit, hieman erilaiset puskurit ja piilotetut pakoputken kärjet. Sisätilat ovat yhtä älykkään näköiset kuin ennenkin, mutta nyt saat myös Googlen tukeman infotainment-järjestelmän, joka on paljon aiempaa parempi.

Ajokokemus on klassinen Volvo, auto ei yritä olla liian urheilullinen, mutta se on kuitenkin mukautuva, viileä ja todella mukava. Melueristys on todella hyvä, ja autoa on todella helppo ajaa. Se tuntuu parhaalta moottoritiellä, mutta se ei ole liian iso, ettei sillä voisi ajaa kaupungissa.

2023 Volvo V60 facelift – Luotettavuus ja yleiset kysymykset

Vuoden 2023 Volvo V60 ei ole vielä ulkona, mikä tarkoittaa, että emme voi arvioida, kuinka luotettava se todella on. Koska V60 on kuitenkin vain facelift edellisestä 2022-mallista, se tarkoittaa, että sen pitäisi pärjätä melko lailla samalla tavalla kuin 2022-mallin. Useimmissa luotettavuustaulukoissa ja -tutkimuksissa V60:n luokitus on ihan hyvä, mutta ei mitään erikoista.

  Onko Volvo luotettavampi kuin Tesla?

V60:n yleisimmät ongelmat liittyvät ohjelmistoon, löysään jousitukseen, automaattisen hätäjarrutusjärjestelmän ongelmiin, turvajärjestelmän ongelmiin ja mahdollisesti myös erilaisiin sähköongelmiin.

2023 Volvo V60 facelift – Arvo ja käytännöllisyys

Vuoden 2023 Volvo V60 facelift alkaa 49 895 dollarista Core-varustetasolla, kun taas Ultimate-mallit maksavat 55 195 dollaria. Huipputason V60 Cross Country Polestar Engineered -malli maksaa 71 645 dollaria, mutta siinä on tarjolla lähes kaikki, mitä V60:stä voi saada. Kaiken kaikkiaan V60:llä on vastassaan kovaa saksalaista kilpailua, ja hinnan osalta niiden välillä ei ole juuri mitään eroa.

Käytännöllisyys on erinomaista, sillä V60 on kompakti tai keskikokoinen perhekombi, jossa on riittävästi tilaa perheelle ja koiralle. Näkyvyys on todella hyvä, sisätilojen lokerotilat ovat todella hyvät, autossa on paljon USB-portteja, ja se on todella helppokäyttöinen ja helppo navigoida kaupungissa.

UKK-osio

Pitäisikö minun ostaa 2023 Volvo V60 facelift?

Jos etsit perheautoa, voit valita melko monen auton joukosta. Syy, miksi sinun kannattaa valita Volvo, on se, jos haluat plug-in-mallin, joka on myös tehokas ja hienostunut. Volvo valmistaa tämän luokan parhaita hybridimalleja, minkä vuoksi se vie voiton useimmille perheille, sillä se on edullinen ajaa ja sillä on kunnollinen EV-ajomatkaväli.

Toisaalta, jos et pidä Volvon muotoilusta etkä pidä Volvon merkkiä tarpeeksi premium-luokan autona, voit valita jonkin saksalaisen mallin, kuten monilla on tapana tehdä.

  Volvo C30 - Kaikki mitä sinun tarvitsee tietää

Mitkä autot kilpailevat vuoden 2023 Volvo V60:n kanssa?

Audi A4 Avant on todennäköisesti V60:n tiukin kilpailija samalla tavalla kuin V60 Cross Country kilpailee Audi A4 Allroadin kanssa. Muita kilpailijoita ovat BMW 3-sarjan Touring, Mercedes-Benz C-luokan Wagon, Volkswagen Passat Variant ja mahdollisesti jopa Jaguar XF-kombi.

Kaikista näistä Mercedes C-luokka on uusin ja ylellisin, Volvolla on parhaat hybridimoottorit, Audi on käytännöllisin, kun taas BMW ja Jaguar ovat hauskimpia ajaa.

Milloin seuraavan sukupolven Volvo V60 tulee markkinoille?

Volvo V60 perustuu S60-sedaniin, joka ei ole ollut myynnissä niin kauan, että Volvo voisi tarjota sitä täysin uudessa muodossa. On todennäköistä uskoa, että Volvo tuo uuden V60:n ulos joskus kolmen seuraavan vuoden aikana, ja näyttää siltä, että seuraavan sukupolven V60-mallit tulevat olemaan kaikki hybridi- ja sähkökäyttöisiä.

Näin ollen on järkevää ostaa V60 nyt, sillä se ei menetä merkittävästi arvoaan lähiaikoina, ainakaan ennen uuden mallin tuloa.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z