Kaikki vuoden 2023 Volvo XC40:stä

2023 Volvo XC40

Volvo XC40 on yksi suosituimmista ja myydyimmistä Volvon katumaastureista nykyään, mikä tarkoittaa, että se on todella tärkeä malli Volvolle. Tässä on paljon järkeä, sillä kompaktista crossoverista/maasturista on tullut maailman suosituimpia autoja, ja tämä segmentti on uskomattoman kilpailtu. Jos siis haluat tietää kaiken vuoden 2023 Volvo XC40:stä, lue ehdottomasti tämä artikkeli!

Alkajaisiksi, hieman uudistettu 2023 Volvo XC40 sisältää muutamia muutoksia. Ensimmäinen on uusi nimirakenne, jossa aiemmista trimmitason mallinimistä päästään eroon ja ne korvataan Core-, Plus- ja Ultimate-malleilla. Kaksi saatavilla olevaa moottoria on nyt varustettu miedolla hybriditekniikalla, kun taas huippumalli XC40 Recharge pysyy ennallaan.

Sisätilat ovat myös saaneet päivityksen infotainment-järjestelmään, joka tukee nyt Google Assist -toimintoa. Voit nyt myös valita ei-eläinperäiset premium-verhoilut ja muutaman uuden värivaihtoehdon, mutta siinäpä ne vuoden 2023 muutokset.

Oli miten oli, tämä raapii vain pintaa XC40:stä, mikä tarkoittaa sitä, että käymme nyt läpi perusteellisesti kaikki XC40:n yksityiskohdat ja kerromme, miten se vertautuu joihinkin kilpailijoihinsa.

2023 Volvo XC40 – Voimansiirtojärjestelmä

Vuoden 2023 XC40:n tärkein muutos vuoden 2022 malliin verrattuna on mild-hybriditekniikan lisääminen kahteen saatavilla olevaan bensiinimoottoriin. Tämän tekniikan tarkoituksena on parantaa polttoainetehokkuutta, alentaa CO2-päästöjä ja antaa hieman enemmän tehoa samalla kun turboviive poistetaan mahdollisimman pitkälle.

Näin ollen lähtötason B4-nelisylinterinen 2,0 litran moottori tuottaa nyt 194 hv, kun taas B5-nelisylinterinen 2,0 litran nelisylinterinen moottori tarjoaa 247 hv, mikä tekee siitä varsin hedelmäisen. Tämä moottori on yhdistetty 8-vaihteiseen automaattivaihteistoon, joka lähettää voiman kaikille neljälle pyörälle, kun taas pienemmän B4:n vakiovarusteena on FWD, mutta voit halutessasi päivittää AWD:hen.

  Volvo V60 - Kaikki mitä sinun tarvitsee tietää

Huipputason XC40 Recharge -sähkökatumaasturissa on kaksi sähkömoottoria, 77 kWh:n akku ja 408 hv, mikä tekee siitä saman kuin C40 Recharge -coupé-katumaasturista. Alkutason B4:n kulutus on jopa 24/32MPG ja B5:n 23/30MPG, jotka molemmat ovat hyviä tuloksia katumaasturille. XC40 Recharge pystyy kulkemaan noin 220 kilometriä täydellä latauksella.

2023 Volvo XC40 – muotoilu ja ajaminen

XC40:n ulkomuodon osalta mikään ei ole muuttunut merkittävästi, mikä tarkoittaa, että se on edelleen tyylikkään näköinen kompakti SUV, jonka muoto on melko laatikkomainen. Sisätiloja on kuitenkin uudistettu hieman, erityisesti infotainment-järjestelmän ja uuden eläimettömän premium-verhoilun osalta. XC40:stä saa edelleen kaikki mukavuudet, joita luksusmaasturilta voi odottaa.

Ajokokemuksessa ei ole mitään erikoista, sillä XC40:n ajo on samanlaista kuin lähes kaikilla muillakin tämän segmentin autoilla. Se on mukavasti hallittu ja hyvin käyttäytyvä katumaasturi, joka asettaa mukavuuden, helppokäyttöisyyden ja kruisailun etusijalle nopeuden, terävän käsiteltävyyden tai nopean reagoinnin sijaan.

2023 Volvo XC40 – Luotettavuus ja yleiset kysymykset

Vuoden 2023 XC40 on vasta tulossa markkinoille, mikä tarkoittaa, että emme voi sanoa liikaa siitä, kuinka luotettava se on. Koska 2023 XC40 on kuitenkin enemmän tai vähemmän sama auto kuin 2022 XC40, voimme odottaa sen olevan kunnollinen, mutta sillä on tiettyjä yleisiä ongelmia, joista kannattaa todellakin puhua.

  Onko Volvo hyvä lumessa?

Näihin ongelmiin kuuluvat esimerkiksi vialliset jarrut, sähköongelmat, ADAS-ongelmat, ongelmat istuimissa, kattoluukussa, vöissä, lukoissa ja mahdollisesti jopa jousituksessa.

2023 Volvo XC40 – Arvo ja käytännöllisyys

Vuoden 2023 XC40:n lähtöhinta lähtötason Core-mallissa on 36 350 dollaria, Plus-malli maksaa 40 755 dollaria ja Ultimate-malli 44 500 dollaria. B5-moottori tuo muutaman tonnin lisämaksun näiden lisäksi, kun taas XC40 Recharge alkaa 53 550 dollarista Core-mallissa, 56 520 dollarista Plus-mallissa ja lähes 60 000 dollarista Ultimate-mallissa.

Käytännöllisyys on sama kuin edeltävässä XC40:ssä, mikä tarkoittaa, että se tarjoaa kunnon määrän istuin- ja tavaratilaa. Se on hyvä perhemaasturi, ja se tarjoaa yleensä enemmän tilaa kuin useimmat kilpailijansa. Siihen on todella helppo nousta sisään ja ulos, ja näkyvyys on erinomainen.

UKK-osio

Pitäisikö minun ostaa vuoden 2023 Volvo XC40?

XC40:stä on tullut viime aikoina hieman kallis, erityisesti huipputason Recharge-mallissa, mikä tarkoittaa, että se elää nyt täysin luksusmaasturien segmentissä. Tämä on ongelma niille, jotka suosivat saksalaisia, mutta jos pidät siitä, mitä Volvo tekee, ja haluat tehdä vaihdon, XC40 on loistava katumaasturi siihen.

Toisaalta, jos haluat jotain hieman jännittävämpää ajettavaa ja enemmän tekniikkaa sisältävää, uusi GLA on todennäköisesti yksi parhaista autoista, joita voit saada tässä luokassa. Todellisuudessa kaikki tämän segmentin premium-luokan luksusmaasturit ovat loistavia, etkä voi tehdä tässä asiassa väärää päätöstä.

  Polestar vs. Volvo luotettavuus - kumpi on parempi?

Mitkä autot kilpailevat vuoden 2023 Volvo XC40:n kanssa?

Kuten edellä mainittiin, vuoden 2023 XC40 on todellinen luksus-SUV, mikä tarkoittaa, että se kilpailee esimerkiksi uuden Mercedes GLA:n, Mercedes GLB:n, Audi Q3:n, uuden BMW X1:n, Jaguar E-Pacen ja Alfa Romeo Tonalen kanssa.

Sanoisin, että BMW on teknisesti edistynein auto tässä segmentissä, Mercedes on ylellisin, Audi RSQ3 on tämän segmentin paras suorituskykyinen auto, Jaguar E-Pace on siistein ja Alfa Romeo Tonale on puolestaan parhaimman näköinen. Muista siis ottaa nämä huomioon, kun ostat uutta kompaktia crossover-maasturia.

Onko vuoden 2023 Volvo XC40 turvallinen auto?

IIHS on myöntänyt XC40:lle huipputason ”Top Safety Pick+” -merkin sen ilmestymisestä lähtien, mikä ei ole mikään yllätys, sillä Volvo tunnetaan maailman turvallisimpien autojen valmistajana. XC40 on siis uskomattoman turvallinen auto, jossa on kaikki, mitä tarvitset pitämään sinut ja perheesi turvassa.

Monien ADAS-ominaisuuksien, turvatyynyjen ja antureiden ansiosta XC40 on yksi turvallisimmista autoista.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z