Kaikki vuoden 2023 Volvo XC60:stä

2023 Volvo XC60

Volvo XC60 esiteltiin ensimmäisen kerran vuonna 2008, ja se on nyt toisessa sukupolvessa. Vuosimallia 2023 varten Volvo esittelee muutamia uusia muutoksia tehdäkseen vuoden 2023 mallista tehokkaamman ja kilpailukykyisemmän kompaktin luksus-SUV:n segmentissä, joka on kauttaaltaan täynnä hämmästyttäviä vaihtoehtoja. Jos siis haluat tietää kaiken 2023 Volvo XC60:stä, pysy täällä!

Mallivuoden 2023 muutoksia on vähän, mutta ne ovat merkittäviä. Ensinnäkin XC60 saa uuden trimmitason nimikkeistön, mikä tarkoittaa, että voit nyt ostaa XC60 Core-, XC60 Pro- tai huipputason XC60 Ultimate -mallin. Muita muutoksia ovat muun muassa mild-hybriditekniikka kaikissa moottoreissa, uusi infotainment-järjestelmä ja uusi vegaani-ystävällinen premium-sisustusverhoilu.

Moottorit ovat pääosin samat, mutta miedon hybriditekniikan ansiosta kaikki XC60-mallit ovat hieman herkempiä ja hiilidioksiditehokkaampia. Muotoilu ja ajokokemus pysyvät ennallaan, mikä ei ole huono asia, sillä XC60 ajaa todella hyvin. Luotettavuus on keskinkertainen, ja vuoden 2023 malli kärsii todennäköisesti samanlaisista ongelmista kuin vuoden 2022 malli.

Vuoden 2023 XC60:n hinta nousee hieman, mutta se on odotettavissa. Käytännöllisyys on todella hyvä, sillä istuimia riittää jopa viidelle kohtuullisen kokoiselle aikuiselle tai neljälle pitkälle aikuiselle. Tavaratila on todella hyvä, ja yleinen näkyvyys on erinomainen.

2023 Volvo XC60 – Voimansiirtojärjestelmä

Alkutason B5 2.0L 4-sylinterinen moottori miedolla hybriditekniikalla tarjoaa 247 hv, B6 2.0L 4-sylinterinen 295 hv, kun taas huipputason T8-malli tarjoaa 455 hv sähkömoottorista ja edellä mainitusta 2.0L 4-sylinterisestä moottorista. Alkutason B5-mallissa on FWD-asennus, mutta voit maksaa lisämaksusta AWD-järjestelmästä, joka on vakiona kaikissa muissa malleissa.

  Missä Volvossa on hierontaistuimet?

Kaikki moottorit on yhdistetty tuttuun 8-vaihteiseen automaattivaihteistoon, joka sopii XC60:een todella hyvin, sillä se vaihtaa vaihteita pehmeästi ja saumattomasti. B5-moottorilla saavutetaan noin 22/28MPG, tehokkaammalla B6-moottorilla 21/27MPG ja T8-mallilla 63MPGe yhdistettynä.

Kaiken kaikkiaan XC60:n moottorit ovat kaikki riittävän tehokkaita, ja niiden pitäisi olla enemmän kuin riittäviä auton kokoon ja painoon nähden. Jotkut näkisivät mieluummin 6-sylinterisen suorituskykyisen Volvon, mutta se on jo kauan sitten mennyttä, sillä Volvo käyttää nyt vain 4-sylinterisiä moottoreita.

2023 Volvo XC60 – muotoilu ja ajaminen

Ulkomuodon osalta vuoden 2023 XC60 pysyy muuttumattomana, mikä tarkoittaa, että se näyttää hyvältä kaikista kulmista. Se tarjoaa minimalistisen lähestymistavan ja mahtuu täydellisesti isomman XC90:n ja pienemmän XC40-maasturin väliin. Sisätiloissa on uusi Googlen tukema infotainment-järjestelmä ja uudet premium-luokan vegaaniset verhoilut.

Vuoden 2023 XC60 ei tarjoa muutoksia ajo-osastolla. Voit siis odottaa XC60:n olevan kädellinen, helppo ajaa, mukava ja rentouttava. Se ei ole katumaasturi, joka yrittää olla dynaaminen tai maastokelpoinen, vaan se on suunniteltu ensisijaisesti kruisailuun moottoritietä pitkin.

2023 Volvo XC60 – Luotettavuus ja yleiset kysymykset

Vuoden 2023 XC60 on vielä aivan liian tuore, jotta voisimme sanoa, miten se pärjää luotettavuuden suhteen. Voimme sanoa, että se pysyy todennäköisesti samana kuin vuoden 2022 malli, mikä tarkoittaa, että se on hyvä, mutta se kärsii tietyistä ongelmista, joista kannattaa puhua.

  Miksi Volvo lopetti C30:n valmistuksen?

Ihmiset ovat raportoineet ongelmista, jotka liittyvät veden pääsemiseen autoon tuulilasin ympärille, jarrujen ongelmista, suuresta öljynkulutuksesta, TPMS-järjestelmän ongelmista ja oudoista tärinöistä maantienopeuksilla ajettaessa.

2023 Volvo XC60 – Arvo ja käytännöllisyys

Vuoden 2023 XC60:n lähtöhinta on 44 545 dollaria lähtötason B5 Core -mallissa, 48 795 dollaria Plus-mallissa ja 54 595 dollaria Ultimate-mallissa. Hybridimalli alkaa 58 295 dollarista, kun taas huipputason XC60-hybridimallit maksavat jopa 68 000 dollaria. B5-moottori lisää tavallisen B5-mallin hinnan muutamalla tuhannella dollarilla, mutta siihen sisältyy myös AWD ja muutama muu ominaisuus.

Käytännöllisyys pysyy samana kuin 2022-mallissa, mikä tarkoittaa, että XC60 on kaiken kaikkiaan todella käytännöllinen auto. XC60 on todella tilava auto, jossa on riittävästi istumapaikkoja 4-5 matkustajalle. Tavaratila on enemmän kuin riittävä, ja XC60:een on helppo nousta sisään ja ulos.

FAQ-osio

Pitäisikö minun ostaa vuoden 2023 Volvo XC60?

Jos etsit kompaktia luksusmaasturia, vuoden 2023 Volvo XC60:n pitäisi ehdottomasti olla tutkassasi. Se on minimalistinen, mutta laadukkaasti valmistettu luksus-SUV, joka kulkee tietään mahdollisimman käsittämättömällä tavalla. Se ei yritä olla räikeä ja huomiota herättävä, mutta se onnistuu tarjoamaan kaiken, mitä luksusmaasturilta voi toivoa.

Näin ollen, jos haluat jotakin hieman jännittävämpää ja ulosantipainotteisempaa, pidät todennäköisesti enemmän joistakin XC60:n saksalaisista kilpailijoista, sillä niillä on taipumus tehdä katumaastureita paljon huomiota herättävämpiä ja kiistatta mielenkiintoisempia.

  BMW ix3 VS Volvo XC40 - kumpi on parempi?

Mitkä autot kilpailevat vuoden 2023 Volvo XC60:n kanssa?

Kompaktin luksus-SUV:n segmentti on täynnä hämmästyttäviä vaihtoehtoja alkaen uudesta Mercedes GLC:stä, joka on todennäköisesti luokkansa kehittynein ja ylellisin SUV. Audi Q5 on jo hieman vanhahtava, mutta se on edelleen loistava katumaasturi. BMW X3 on kaikista dynaamisempi auto, mutta ei yhtä dynaaminen kuin Porsche Macan tai Alfa Romeo Stelvio.

Tylsistelemättä sinua tämän segmentin vaihtoehdoilla, voimme sanoa, että nämä ovat niitä, joiden ostamisesta useimmat ihmiset ovat kiinnostuneita. Olisi hyvä idea testata kaikkia näitä, jos olet kiinnostunut ostamaan kompaktin luksusmaasturin, sillä kaikissa niissä on jotain erityistä.

Onko vuoden 2023 Volvo XC60 turvallinen?

Volvo on tietoinen siitä, että useimmat ihmiset tässä segmentissä ostavat nämä katumaasturit perhekuljetuslaitteiksi ja että turvallisuus on useimmille ihmisille ensisijainen prioriteetti. Volvo, merkki, joka kirjaimellisesti keksi turvavyöt, on varmistanut, että sen XC60 on yksi, ellei jopa turvallisin auto tässä segmentissä.

Se on saanut IIHS:n ”Top Safety Pick+” -luokituksen, joka on korkein luokitus, jonka IIHS voi antaa autolle.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z