Kaikki vuoden 2023 VW Amarok

2023 VW Amarok

Volkswagen on vihdoin paljastanut tulevan vuoden 2023 VW Amarokin, ja uudessa Amarokissa on paljon muutoksia verrattuna edeltävään malliin. Vaikka Amarok ei olekaan Yhdysvaltain myyntimenestys, sillä useimmat yhdysvaltalaiset asiakkaat ovat kiinnostuneita Yhdysvalloissa ja Aasiassa valmistetuista pickupeista, vuoden 2023 Amarok toivoo muutosta tähän. Jos siis haluat tietää kaiken 2023 VW Amarokista, lue tämä artikkeli!

Ensinnäkin on todettava, että uusi Amarok ei ole tulossa Yhdysvaltoihin, mikä on sääli, sillä se jakaa alustansa erittäin menestyneen Ford Rangerin kanssa, mutta sillä on oma identiteetti ja muotoilu. Moottoripuolella vuoden 2023 Amarok saa neljä diesel- ja bensiinimoottoria, jotka kaikki ovat tehokkaita, hienostuneita ja suhteellisen tehokkaita.

Muotoilullisesti Amarok näyttää räväkältä ja komentavalta ja paljon erilaiselta kuin Ranger. Sisätiloissa on suuri pystysuora infotainment-näyttö ja digitaalinen mittaristo. Pystysuora kojelauta muistuttaa Rangerin kojelautaa, mutta se on kauttaaltaan verhoiltu laadukkaammilla materiaaleilla.

Voimme odottaa uuden Amarokin olevan yhtä luotettava kuin Rangerin, koska se käyttää samaa alustaa. Arvoa ja käytännöllisyyttä on tarjolla todella hyvin, sillä Amarok on saatavana yksi- tai kaksiohjaamomallina, jossa on tilava sänky ja paljon sisätilaa.

2023 VW Amarok – Voimansiirtojärjestelmä

VW Amarokiin saa neljä eri moottoria. Kaksi dieselmoottoria löytyy monista VW:n malleista ja ne ovat 2,0 litran TDI-nelisylinteriset yksiköt, jotka tarjoavat joko 168 hv tai 201 hv kaksoisturbomalleissa. Valikoiman ylin dieselmoottori on 3.0L V6, joka tarjoaa 238hv tai 247hv riippuen kokoonpanosta ja haluamastasi tehosta.

  Volkswagen Touareg yleiset ongelmat

Joillekin markkinoille on tulossa myös Fordilta peräisin oleva 2,3 litran moottori, joka tuottaa lähes 300 hv. Kaikki yli 200 hv:n moottorit yhdistetään Fordin tunnettuun 10-vaihteiseen automaattivaihteistoon, kun taas pienemmät moottorit toimitetaan 6-vaihteisella automaattivaihteistolla tai joillakin markkinoilla jopa 5-vaihteisella manuaalivaihteistolla.

Mitä tulee muuhun voimansiirtoon, voit valita joko vakiovarusteisen 4MOTION AWD -järjestelmän tai kehittyneemmän, valittavissa olevan 4×4-järjestelmän. Joillekin markkinoille on kuitenkin tulossa RWD-malli, joka on todennäköisesti Ford Rangerin malli, sillä VW ei ole tunnettu takavetoisten autojen valmistajana.

2023 VW Amarok – muotoilu ja ajaminen

Mitä tulee muotoiluun, vuoden 2023 Amarokissa on täysin uudistettu ulkoasu ja suuremmat mitat kauttaaltaan. Amarokissa on myös uudemmat LED-valot ympäriinsä ja paljon korkeampi konepelti, joka muistuttaa Ford Rangerin konepeltiä. Sisätilat perustuvat Rangerin sisätiloihin, mutta niissä on VW:n design-identiteetti, joka saa sen näyttämään todella hyvältä.

Ajokokemus muistuttaa todennäköisesti uuden Ford Rangerin ajokokemusta, mikä tarkoittaa, että Amarok on melko maastokelpoinen, mutta samalla myös rauhallinen kaupunkikaduilla. Kyseessä ei ole dynaaminen pick-up, mutta se pärjää mutkissa, sillä sen jousitus on jäykkä ja se pystyy hallitsemaan Amarokin/Rangerin painoa todella hyvin.

2023 VW Amarok – Luotettavuus ja yleiset kysymykset

Vuoden 2023 VW Amarok ei ole vielä julkaistu, joten emme voi sanoa, onko se luotettava auto vai ei. Koska Amarok kuitenkin perustuu uuteen 2023 Rangeriin, on odotettavissa, että se on melko luotettava, jos uusi Ranger on lähelläkään lähtevää Rangeria.

  Volkswagen ID.4 yleiset ongelmat

Vuoden 2022 Ranger eroaa melko paljon vuoden 2023 Rangerista, mutta näillä on melko paljon yhteisiä osia keskenään. Niinpä 2022 Ranger sai J.D. Powerin luotettavuusluokituksen 85/100, jota pidetään erinomaisena.

2023 VW Amarok – Arvo ja käytännöllisyys

Uusi VW Amarok alkaa todennäköisesti noin 32 000 punnasta arvonlisäveroineen Isossa-Britanniassa, noin 45 890 dollarista Australiassa ja noin 35 000 eurosta Euroopassa. Korkeamman hintaluokan malleissa tämä hinta nousee huomattavasti, mutta nämä ovat dieselmoottorilla varustettujen, nelivetoisten ja yhden ohjaamon kokoonpanolla varustettujen lähtötason mallien hintaluokkia.

Jos käytännöllisyys on tärkeää, Amarokin kaksiohjaamoversio on sinulle sopiva, mutta jos haluat riittävästi tilaa etumatkustajille etkä usein kuljeta takamatkustajia, yksiohjaamoversion pitäisi riittää. Vuodepaikan koko on noin 5 jalkaa, mikä on sama kuin Rangerissa. Näkyvyys on myös todella hyvä pystysuoran ajoasennon ansiosta, eikä kuolleita kulmia ole liikaa.

UKK-osio

Onko 2023 VW Amarok sen arvoinen?

Jos omistat vanhemman VW Amarok -mallin ja ajattelit päivittää sen, 2023-malli on todellakin sen arvoinen, koska siinä on koko joukko päivityksiä ja se on todennäköisesti luotettava, koska Ford tekee luotettavia pienempiä pickup-kuorma-autoja.

Amarokin edut Rangeriin verrattuna ovat, että Amarok tuntuu hieman erikoisemmalta ja ylellisemmältä, mitä ihmiset haluavat päivittäiseltä kuljettajalta. Kaiken kaikkiaan Amarok on sekä hyvä cruiser että kunnollinen työjuhta, mikä on juuri sitä, mitä pienen ja keskikokoisen pickupin ostajat haluavat.

  Onko Volkswagen Tiguan hyvä auto?

Onko vuoden 2023 VW Amarok turvallinen?

Koska vuoden 2023 Amarok jakaa suurimman osan osistaan Ford Rangerin kanssa, voimme odottaa sen olevan todella luotettava kuorma-auto. Tämä tarkoittaa, että se saa kaikki uusimmat ja edistyksellisimmät avustavat ominaisuudet, kuten kuolleen kulman avustimen, kaistalla pysymisen avustimen, risteävän liikenteen varoittimen, mukautuvan vakionopeudensäätimen ja monia muita siihen liittyviä ominaisuuksia.

Kaiken kaikkiaan, jos turvallisuus on etusijalla, sinulla ei pitäisi olla ongelmia Amarokin kanssa, sillä se tarjoaa todella laajan paletin kaikkia nykyaikaisia turvallisuusominaisuuksia, joita voit odottaa vuoden 2023 kuorma-autolta.

Mitkä autot kilpailevat 2023 VW Amarokin kanssa?

VW Amarok kilpailee veljensä, Ford Rangerin, mutta myös Chevrolet Coloradon ja GMC Canyonin kanssa. Toyota Hilux on myös todella samanlainen kuorma-auto, kun taas Nissan Navara ja Mitsubishi Strada ovat myös kovia kilpailijoita.

Kaiken kaikkiaan mielestäni Ranger, Amarok ja Toyota Hilux ovat tämän segmentin parhaita, koska ne ovat käyttökelpoisimpia ja parhaiten varusteltuja.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z