Kaikki vuoden 2023 VW Atlas

2023 VW Atlas

Volkswagen Atlas on yksi markkinoiden aliarvostetuimmista 3-rivisistä katumaastureista, sillä se tarjoaa runsaasti tilaa, teknologiaa ja mukavuuksia, mutta se ei maksa kovin paljon segmenttiin ja joihinkin kilpailijoihinsa nähden. Vuoden 2023 Atlas on enimmäkseen vuoden 2022 Atlaksesta siirretty malli, mikä tarkoittaa, että se saa vain hienovaraisia muutoksia, ei enempää eikä vähempää.

Jos siis haluat tietää kaiken 2023 VW Atlasista, lue tämä artikkeli, sillä kerromme sinulle kaiken, mitä sinun tarvitsee tietää. Ensinnäkin, vuoden 2023 mallin muutokset alkavat S-varustetason katoamisella, sillä SE on nyt lähtötason malli. Tämä tarkoittaa, että kaikki vuoden 2023 Atlas-mallit saavat 10,25-tuumaisen Cockpit-näytön.

Tämän lisäksi vuoden 2023 Atlas on sama kuin vuoden 2022 Atlas. Moottorivaihtoehtoja on kaksi, pienempi 4-sylinterinen ja suurempi 6-sylinterinen. FWD on tarjolla alempiin malleihin, kun taas 4MOTION on vakiona 6-sylinterisessä moottorissa. Muotoilullisesti Atlas näyttää modernilta ja muiden VW-mallien kanssa samalta.

Luotettavuus on vaihtelevaa, sillä Atlasissa on kaikenlaista. Arvonäkökulma on varmasti houkutteleva, sillä Atlas alittaa useimmat kilpailijansa. Käytännöllisyys on loistava, sillä Atlakseen mahtuu jopa seitsemän henkilöä ilman minkäänlaisia ongelmia. Myös tavaratila on suuri ja näkyvyys erinomainen.

2023 VW Atlas – Voimansiirtojärjestelmä

Volkswagen Atlaksen moottorivalikoima käynnistyy 2,0 litran nelisylinterisellä mallilla, joka tarjoaa 235 hv ja 258 hv vääntöä. Hyötysuhteen kannalta voit odottaa saavasi 2.0L 4-sylinterisellä jopa 23MPG yhdistettyyn kulutukseen. Jos haluat tehokkaamman moottorin, sinun on vaihdettava 3,6 litran V6-malliin, joka tarjoaa 276 hv ja 266 lb-ft vääntöä. Tämän moottorin yhdistetty kulutus on jopa 20MPG.

  Tuleeko vuoden 2023 VW Passat?

Kuten alussa mainittiin, 2.0L Atlas -malliin saa FWD-järjestelmän, mutta voit vaihtaa 4MOTION-järjestelmään, jos maksat hieman enemmän rahaa. Myös 3.6L:n vakiovarusteena on FWD, mutta suosittelemme 4MOTION AWD -järjestelmää, koska kyseessä on suuri ja painava katumaasturi, joka tarvitsee kaiken mahdollisen pidon.

Kaikkiin Atlas-malleihin saa 8-vaihteisen momentinmuunnin-automaattivaihteiston. Tämä vaihteisto ei ole maailman nopein, mutta se sopii tämän auton luonteeseen, sillä vaihteiden vaihtaminen on pehmeää ja saumatonta.

2023 VW Atlas – muotoilu ja ajaminen

Vuoden 2023 VW Atlas näyttää kolossaaliselta versiolta VW Tiguanista, mikä tarkoittaa, että se näyttää näyttävältä ja ylelliseltä. Jos haluat hieman enemmän tyyliä ja huomiota, valitse Cross Sport -malli, joka tarjoaa coupe-henkisen kaltevan kattolinjan, joka saa Atlaksen näyttämään paljon siistimmältä, mutta se uhraa hieman takapään tilaa. Sisätilat ovat todella kauniisti sisustetut, materiaalien laatu on kunnollinen ja niissä on paljon hyödyllisiä ominaisuuksia.

Ajokokemus tuntuu suurelta ja hallitsevalta, mitä useimmat ihmiset haluavat suurelta katumaasturilta. Atlas ei ole maastoauto, mutta se selviytyy lievästä maastoajosta ongelmitta. Kaiken kaikkiaan se rullaa melko paljon, minkä vuoksi se suosii kruisailua dynaamisemman ajokokemuksen sijaan.

2023 VW Atlas – Luotettavuus ja yleiset kysymykset

J.D. Power arvioi VW Atlaksen luotettavuudeksi 70/100, mikä tekee siitä parhaimmillaan keskinkertaisen. Yleisimpiä VW Atlaksen ongelmia ovat vialliset polttoainesuuttimet, polttoainepumpun vikaantuminen, lukuisat ongelmat ohjauspyörän kellojousen kanssa, jäähdytysnesteen häviäminen sekä oudot moottorin äänet ja tärinät, etenkin kun auto sammutetaan.

  BMW VS Volkswagen luotettavuus - kumpi on parempi?

Näiden ongelmien korjaaminen voi olla melko stressaavaa ja kallista, minkä vuoksi jotkut ihmiset pysyvät kaukana Atlaksesta. Jos kuitenkin huolehdit siitä kunnolla etkä käytä sitä väärin, Atlas voi olla luotettava ja pitkäikäinen katumaasturi, kuten useimmat VW-mallit nykyään.

2023 VW Atlas – Arvo ja käytännöllisyys

Perusmalli SE-Trim Atlas alkaa 34 600 dollarista, kun taas korkeamman hintaluokan SEL-malli alkaa 44 390 dollarista. SEL R-Line Black -malli maksaa 48 090 dollaria, kun taas huippumalli SEL Premium R-Line -trimmi maksaa 51 790 dollaria, ja sillä saa melko paljon kaikkea, mitä siltä haluaa. Tämä hinta on hyvä ottaen huomioon Atlaksen koon ja sen, mitä Atlas tarjoaa, erityisesti verrattuna vastaaviin malleihin.

Käytännöllisyys on niin hyvä kuin vain voi olla, sillä Atlasiin mahtuu jopa seitsemän ihmistä kolossaaliseen matkustamoon, jossa on melko suuri tavaratila. Atlakseen on myös todella helppo nousta ja poistua, ja lastenistuimen asentaminen on helppoa leveästi avautuvien ovien ja helposti saavutettavien IsoFix-kiinnityspisteiden ansiosta.

UKK-osio

Onko vuoden 2023 VW Atlas sen arvoinen?

Jos haluat suuren, tilavan, turvallisen ja mukavan katumaasturin, jossa on kolme istuinriviä, 2023 Atlas on ehdottomasti sen arvoinen. Se on katumaasturi, joka alittaa useimmat vastaavat eurooppalaiset suuret katumaasturit melkoisesti ja tarjoaa samalla lähes identtisen kokemuksen.

  Onko Volkswagen Lupo hyvä auto?

Korkeat käyttökustannukset ovat jokseenkin välttämättömyys tässä segmentissä, joten se ei ole asia, joka demotivoisi useimpia ostajia. 2,0 litran nelisylinterinen malli on huomattavasti edullisempi, minkä vuoksi se on suosituin malli, erityisesti 4MOTION-järjestelmällä varustettuna.

Onko vuoden 2023 VW Atlas turvallinen?

Volkswagen Atlas on todella turvallinen auto on saanut täydellisen arvosanan kaikilta uskottavilta törmäystestausorganisaatioilta, mukaan lukien IIHS. Sinänsä sinun ei tarvitse huolehtia turvallisuudesta Atlaksen kanssa, koska siinä on runsaasti turvatyynyjä ja koko joukko teknologia-avustimia, jotka pitävät sinut sekä turvassa että mukavana ympäristöstä riippumatta.

Mitkä autot kilpailevat VW Atlaksen kanssa?

Atlas kilpailee sellaisten katumaastureiden kanssa kuin Kia Telluride, Hyundai Palisade, Honda Pilot, Grand Cherokee, Ford Explorer ja Chevy Tahoe. Näistä kaikista Atlas tuntuu mielestäni ylellisimmältä ja erikoisimmalta, mutta monet muut tämän segmentin katumaasturit päihittävät Atlaksen luotettavuudessa.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z