Kaikki vuoden 2023 VW Golf GTI:stä

2023 VW Golf GTI

Volkswagen Golf GTI on ollut monien ihmisten huippu kuuma viistoperä, ja vuonna 2023 se juhlii 40-vuotisjuhlavuottaan. Tämä on melko lailla ainoa muutos mallivuoteen 2023, sillä se tarjoaa erityisiä yksityiskohtia Golf GTI:n 40 peräkkäisen vuoden kunniaksi. Joidenkin lähteiden mukaan VW aikoo kuitenkin päivittää myös vaihteiston, jotta siitä tulisi entistä tasapainoisempi ja dynaamisempi.

Jos haluat tietää kaiken vuoden 2023 VW Golf GTI:stä, lue ehdottomasti tämä artikkeli ja ota selvää! Ensinnäkin Golf GTI on ikoni, todennäköisesti suosituin ja yksi halutuimmista ”kuumista” viistoperäisistä autoista, jotka ovat koskaan tulleet markkinoille. Golf GTI:n resepti on yksinkertainen. Otetaan 2,0 litran nelisylinterinen moottori, yhdistetään se aggressiiviseen muotoiluun, mukaviin sisätiloihin ja raspiseen äänentoistoon, ja saadaan GTI.

GTI:tä on nyt saatavana muutamana eri versiona, kuten tavallisena GTI:nä, mutta myös Clubsport-versiossa ja mahdollisesti TCR-versiossa. Nämä eroavat toisistaan tehon, muotoilun ja keskittyneisyyden osalta, mutta jos et ole VW-nörtti, et pysty erottamaan niitä toisistaan.

Kaiken kaikkiaan Mk8 Golf sai ristiriitaisen vastaanoton tullessaan markkinoille, mutta GTI-malli ei saanut. Syy tähän on yksinkertainen, se vain näyttää niin hyvältä. Sinänsä Mk8 Golf GTI on arvokas seuraaja mahdollisesti kaikkien aikojen parhaalle hot hatchbackille.

2023 VW Golf GTI – Voimansiirtojärjestelmä

Uuden Mk8 Golf GTI:n voimanlähteenä on 2,0 litran 4-sylinterinen turboahdettu bensiinimoottori, joka tuottaa 245 hv ja 272 hv vääntöä. Tämä moottori on yhdistetty joko 6-vaihteiseen manuaalivaihteistoon tai 7-vaihteiseen DSG-kaksoiskytkinvaihteistoon. Voima lähetetään vain kahdelle etupyörälle, mutta uuden rajoitetun luiston tasauspyörästön ansiosta GTI:n pito säilyy paremmin kuin koskaan, eikä se kärsi aliohjautuvuudesta kuten jotkut aiemmat mallit.

  Volkswagen Polon vuodet, joita kannattaa välttää - parhaat ja huonoimmat vuodet

Nopeus 0-100 km/h kestää noin 6,3 sekuntia, ja huippunopeus on rajoitettu 155 km/h:iin. Tämä moottori ei ole kaikkein ympäristöystävällisin VW Golfin moottori, sillä sen yhdistetty kulutus on noin 36MPG, mutta se on odotettavissa suorituskykyiselle versiolle, jossa on yli 240 hv. VW toi markkinoille myös Clubsport-mallin, joka tarjoaa lähes 300 hv ja 5 sekunnin 0-100 km/h ajan.

2023 VW Golf GTI – muotoilu ja ajaminen

Mitä muotoiluun tulee, uusi Mk8 Golf GTI nostaa asioita edelliseen Mk7 GTI:hen verrattuna, joka ei ollut yhtä aggressiivinen kuin uusi Mk8. Siihen kuuluu suuri etupuskuri, jossa on siistin näköiset sumuvalot, jotka muistuttavat joistakin Renault RS -malleista löytyviä. Autossa on matalaprofiiliset vanteet, kaksi pakoputkea ja muita erikoisuuksia ympäri auton ulkokuoren.

Sisätiloissa on Alcantara, uudet istuimet ja erityiset äärivärit, jotka kohottavat GTI:n sisätiloja paljon. Lopuksi saat myös erityiset mittaristot, jotka erottavat GTI:n mittariston tavallisesta Golfista. Ajotuntumaltaan GTI on dynaamisempi, jäykempi ja äänekkäämpi kuin tavallinen GTI. Se on paljon tasapainoisempi ja kykenee nopeisiin kaarreajoihin kuin tyhjästä.

2023 VW Golf GTI – Luotettavuus ja yleiset kysymykset

Mekaanisesti Mk8 Golf GTI näyttää pitävän hyvin pintansa, sillä se ei kärsi mistään vakavista mekaanisista ongelmista. On kuitenkin melko paljon ohjelmisto- ja sähköongelmia, jotka voivat aiheuttaa päänvaivaa tai kahta GTI:n omistamisen aikana. Tällaisia ovat esimerkiksi ongelmat peruutuskameran kanssa, näytön palaminen ja monet muut ohjelmisto-ongelmat.

  Onko Porsche Cayenne sama kuin VW Touareg?

VW jopa julkaisi takaisinkutsun joidenkin näistä ongelmista korjaamiseksi, ja tietyt GTI-omistajat hylkäsivät nopeasti uudet GTI-mallinsa näiden ongelmien vuoksi. Kaiken kaikkiaan vuoden 2023 GTI:n kaikki nämä ongelmat pitäisi olla korjattu suoraan tehtaalta, mikä tekee siitä mekaanisesti ja elektronisesti todella hyvän auton.

2023 VW Golf GTI – Arvo ja käytännöllisyys

VW Golf GTI alkaa noin 31 000 dollarista, mikä on todella hyvä hinta siitä, mitä saat. Clubsport ei valitettavasti ole tulossa Yhdysvaltoihin, mutta eurooppalaiset ostajat joutuvat maksamaan muutaman tonnin lisämaksun GTI:n päälle saadakseen Clubsport-mallin. Uudet Mk8 GTI-mallit säilyttävät arvonsa todella hyvin, minkä vuoksi uuden GTI:n ostaminen vaikuttaa hyvältä idealta.

Käytännöllisyydessä VW onnistuu todella hyvin, sillä kaikesta lisätystä suorituskyvystä huolimatta Golf GTI pysyy yhtä käytännöllisenä kuin tavallinen 2,0 litran TDI Golf. Tämä tarkoittaa, että se tarjoaa paljon tilaa sisällä ja kohtuullisen suuren tavaratilan. GTI:tä on niin helppo ajaa kuin autoja vain voi olla, mutta Mk8:n sisätilojen ergonomia ei ole yhtä hyvä kuin Mk7.5:ssä, koska näyttöjä on niin paljon ja fyysisiä painikkeita on vähän.

UKK-osio

Onko vuoden 2023 VW Golf GTI sen arvoinen?

Vuoden 2023 Golf GTI on todellakin sen arvoinen, koska se on täydellinen yhden auton yleiskäyttöauto. Se on yhtä käytännöllinen ja lähes yhtä tehokas kuin tavallinen bensiinikäyttöinen Golf, mutta paljon hauskempi ajaa ja paljon siistimpi. GTI on ikoni syystä, ja 40-vuotisjuhlavuoden 2023 malli on vain jatke sille.

  Kaikki vuoden 2023 VW sedan -malleista

Toisaalta jotkut ovat sitä mieltä, että Mk7.5 Golf GTI on edelleen parempi auto kuin Mk8, mutta siitä voidaan keskustella. Kukaan ei voi sanoa, että Mk8 olisi huonompi malli, mutta muotoilun suunta ja koko joukko näyttöjä tuntuvat tosiaan hieman halvoilta ja vaikeasti käytettäviltä.

Onko vuoden 2023 Golf GTI parempi kuin Golf R?

Golf R on VW Golf -malliston ykköskoira, koska siinä on AWD ja 315hv ja 300lb-ft vääntöä. Tämä riittää käynnistämään sen nopeudesta 0-100 km/h alle 4 sekunnissa, mikä on Golf R:lle hämmästyttävä luku. Golf R:n hinnat alkavat noin 46 000 dollarista manuaalivaihteistolla ja 47 000 dollarista DSG-kaksoiskytkinvaihteistolla.

Tämä on paljon enemmän kuin tavallisessa GTI:ssä, mikä tarkoittaa, että R on parempi, mutta vain niille, jotka todella hyötyvät lisätehosta ja AWD:stä.

Onko Golf 7.5 GTI parempi kuin Golf 8 GTI?

Ei ole. Ihmiset arvostelivat nopeasti uutta Mk8 Golfia joidenkin kustannussäästöjen ja tonnin näyttöjen vuoksi, mutta Golf 8 GTI on yksinkertaisesti eri tasolla verrattuna Mk7.5:een. Toki Mk7.5 vaikuttaa tietyillä osa-alueilla paremmalta, mutta kaiken kaikkiaan Mk8 GTI on yksinkertaisesti parempi.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z