Kaikki vuoden 2023 VW Passat

2023 VW Passat

Volkswagen Passat on yksi pitkäikäisimmistä VW-malleista ja myös yksi kaikkien aikojen tunnetuimmista VW-malleista. Passatin ensimmäinen iteraatio ilmestyi jo vuonna 1973, ja nyt, 50 vuotta myöhemmin, näyttää siltä, että Passat-sedanista tullaan luopumaan lopullisesti. Saamme kuitenkin vielä wagon-version, ja syy sedanin poistumiseen on Arteon ja ID. Aero.

Tässä artikkelissa kerromme kaiken vuoden 2023 VW Passatista, milloin se ilmestyy ja mitä siltä on odotettavissa. Passatin sedan-versiota tullaan varmasti kaipaamaan, mutta Arteon näyttää olevan yhä suositumpi, kun taas ID. Aero, VW:n uusi sähkökäyttöinen sedan on pian tulossa teille ympäri maailmaa.

Sinänsä ei yksinkertaisesti ollut tarvetta tarjota kolmea samankokoista sedania, joilla on samanlaiset hintalaput ja kaiken kaikkiaan samanlainen kokemus. Lisäksi Euroopan markkinat suosivat Passatin vaunuversiota sedan-version sijaan, mikä tarkoittaa, että markkinat saavat sitä, mitä ne haluavat.

Kaiken kaikkiaan on aika mennä hieman syvemmälle tulevaan VW Passatiin ja kertoa siitä kaikki, mitä sinun tarvitsee tietää.

2023 VW Passat – Voimansiirtojärjestelmä

Juuri nyt emme tiedä 100-prosenttisesti, mitä moottoreita Passatiin tullaan tarjoamaan, mutta tiedämme, että dieselmoottorit eivät ole menossa minnekään ja että Passat tulee myös PHEV-muodossa. Dieselmoottoreiden osalta Passatissa on todennäköisesti tarjolla tuttu 2,0 litran TDI-moottori eri viritysvaiheissa, jotka vaihtelevat 148 ja 200 hevosvoiman välillä.

  VW vs. Mercedes: Luotettavuus

Viimeisimpien tietojen mukaan uudessa Passatissa on Euro 7 -moottorit, mikä tarkoittaa, että ne tuottavat vähemmän C02-päästöjä kuin aiemmat Passat-mallit, jotka täyttivät vain Euro 6 -standardin. Bensiinimoottoreiden osalta voimme odottaa saavamme 4-sylinterisen moottorin, jonka iskutilavuus on enintään 2,0 litraa.

Suurin osa hypetyksestä liittyy kahteen hybridivoimansiirtoon, joista toinen tarjoaa noin 200 hv ja toinen lähemmäs 250 hv. 250 hv PHEV Passat kantaa nimeä ”GTE” osoituksena siitä, että se on Passatin tehokkain hybridimalli.
DSG-kaksoiskytkinvaihteisto jatkaa todennäköisesti uudessa Passatissa, kun taas perusmalleissa on FWD-asetus ja AWD 4MOTION on saatavana lisävarusteena.

2023 VW Passat – muotoilu

Noin kahdeksan vuoden ajan B8 Passat on nähnyt suuren määrän uudelleensuunnitteluja ja päivityksiä, jotka kaikki ovat siirtäneet rimaa aina vain hieman kohti uutta Passatia. VW:n mukaan uusi Passat tulee kuitenkin mullistamaan Passatin muotoilun ja siinä tulee olemaan täysin uusi muotoilukieli, joka tulee olemaan enemmän VW:n I.D. -malliston mukainen.

Passatissa on leveämpi etusäleikkö, ohuemmat LED-ajovalot ja entistäkin terävämpi keula, joka saa sen näyttämään urheilulliselta myös muissa kuin R-Line-versioissa. Sisätilat on pidetty salassa, mutta joidenkin lähteiden mukaan uusi Passat saa Mk8 Golfista tutun ohjauspyörän ja valtavan infotainment-keskusnäytön.

On myös mainittava, että uudesta Passatista tarjotaan todennäköisesti Alltrack-versio, joka tekee uudesta Passatista entistä suorituskykyisemmän lievillä maastoreiteillä ja hiekkateillä suuremman maavaran ja ympärillä olevan lisäsuojan ansiosta.

  Onko Volkswagen Atlas hyvä auto?

2023 VW Passat – Tekniikka

Uuden Passatin sanotaan lainaavan tekniikkaansa ID. mallistosta, mikä tarkoittaa, että se saa haptiset kosketusnäppäimet ohjauspyörään ja ilmastointia ohjataan todennäköisesti keskellä olevan suuren infotainment-näytön kautta.

Kaikissa malleissa on virtuaalinen ohjaamo, myös ympäristön valaistusta parannetaan ja Passatin avustustoiminnot ovat paremmat kuin koskaan aiemmin, mikä tarkoittaa, että se saa todennäköisesti kaikki ADAS-ominaisuudet, jotka ovat saatavilla nykyisillä markkinoilla.

2023 VW Passat – Hinnoittelu

Hinnoittelutietoja ei ole tähän mennessä julkaistu, mutta Passat tulee todennäköisesti maksamaan noin 28 000-30 000 dollaria perusmalleista, kun taas korkeamman hintaluokan mallit nousevat 50 000 dollariin ilman suurempia ongelmia. Tämä hinta on suhteellinen parannus Passatin aiempiin vaunumalleihin verrattuna, mutta se on odotettavissa, koska kyseessä on upouusi malli ja koska maailmantalouden nykytilanteessa hinnat nousevat päivittäin.

UKK-osio

Milloin vuoden 2023 VW Passat tulee markkinoille?

Volkswagen on vahvistanut, että uusi VW Passat tulee markkinoille joskus vuonna 2023, todennäköisesti vuoden 2023 alussa, kun taas tuotanto käynnistyy vuoden 2023 kolmannen neljänneksen loppuun mennessä. Meidän on kuitenkin suhtauduttava tähän tietoon varauksella, sillä kukaan ei ole vielä 100-prosenttisen varma siitä, miten maailmanlaajuiset toimitusketjut pärjäävät ensi vuonna.

Tuleeko uudesta 2023 Passatista hyvä auto?

Meidän on odotettava ja katsottava, mitä VW:llä on luvassa uuden Passatin suhteen, mutta voimme sanoa, että uusi 2023 Passat tulee olemaan paljon kehittyneempi tekniikan alalla. Se todennäköisesti luopuu fyysisistä painikkeista, ja useimpia toimintoja ohjataan valtavan keskusnäytön kautta.

  Volkswagen Sharanin yleiset ongelmat

Tämä ei välttämättä ole hyvä asia, sillä monet ihmiset pitävät enemmän kovista kosketusnäppäimistä ilmastointia ja infotainment-järjestelmän tärkeimpiä hallintalaitteita, kuten äänenvoimakkuuspainiketta ja mykistyskytkintä varten.

Tuleeko uusi 2023 Passat myöhemmin tarjolle sedanina?

Aivan viimeisimpien tietojen mukaan Passat voitaisiin tarjota viistoperänä, mutta sitä ei tulla tarjoamaan sedanina ainakaan useimmilla maailmanmarkkinoilla.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z