Kaikki vuoden 2023 VW Polo

2023 VW Polo

Volkswagen Polo on pienin VW:n viistoperä, jonka voit ostaa, ja se on myös yksi pitkäikäisimmistä jatkuvista VW-malleista, sillä se esiteltiin ensimmäisen kerran jo vuonna 1975. Olemme nyt VW Polon kuudennessa sukupolvessa, joka sai myös mojovan päivityksen vuonna 2021. Vuoden 2023 Polo on enimmäkseen carryover-malli, mikä tarkoittaa, että siinä ei ole paljon eroja vuoden 2022 Poloon verrattuna.

Merkittävimpiä niistä ovat täyspitkä valopalkki edessä, hieman uudelleen muotoillut puskurit ja uusi VW-logo. Muuten vuoden 2023 VW Polo on täsmälleen sama kuin vuoden 2022 Polo. Tästä ei ole mitään valittamista, sillä 2023 Volkswagen Polo on kaiken kaikkiaan todella hyvä auto. Jos siis olet kiinnostunut sen ostamisesta, kerromme sinulle kaiken 2023 VW Polosta.

Ensinnäkin VW on luopunut dieselmoottoreista myös uudessa Polossa pysyäkseen ajan hermolla ja yhä tiukempien päästömääräysten mukana. Tämä tarkoittaa sitä, että voit valita kahdesta bensiinimoottorista, jotka ovat muutamassa eri viritystilassa. Muotoilullisesti vuoden 2023 Polo on kokonaisuutena hieman tyylikkäämpi, mutta suuria muutoksia ei ole tapahtunut kuin 2. kappaleessa mainitut.

Luotettavuuden osalta vuoden 2023 Polo pysyy todennäköisesti yhtä luotettavana kuin edeltäjänsä. Se on kokoonsa nähden riittävän käytännöllinen, mutta älä luule, että takapenkillä istuvien matkustajien huomaamatta jää Poloon siirtyminen esimerkiksi Golfista.

2023 VW Polo – voimansiirtojärjestelmä

Vuoden 2023 VW Polossa on 1,0 litran 3-sylinterinen lähtötason moottori, joka tarjoaa 80 hv ja 68 newtonmetrin vääntömomentin, mikä on suhteellisen heikko ottaen huomioon, että kyseessä on bensiinimoottori. 68 lb-ft vääntömomentti aiheuttaa ongelmia linja-autojen ja kuorma-autojen ohittamisessa, minkä vuoksi kannattaa valita vähintään 95hv ja 129lb-ft 1.0L 3-sylinterinen.

  Kaikki Volkswagen ID:stä. 4 Pro 4MOTION

Jos kyse olisi minun rahoistani, en kuitenkaan harkitsisi mitään muuta kuin 110 hv:n ja 147 lb-ft:n 3-sylinteristä moottoria, sillä se riittää Pololle riittävän nopeaksi, mutta yhtä tehokkaaksi kuin 95 hv:n moottori ja jopa tehokkaammaksi kuin 80 hv:n moottori, joka joutuu työskentelemään todella kovasti tarjotakseen riittävästi tehoa jokapäiväisissä tilanteissa, mikä heikentää tehokkuutta.

Jos kuitenkin haluat kaiken, kannattaa valita Polo GTI:n 2,0 litran nelisylinterinen 207 hv ja 236 hv vääntöä tuottava moottori, mutta sen tankkaaminen maksaa paljon enemmän. Tehokkain moottori (95hv) kuluttaa noin 45MPG, kun taas tehottomin GTI-malli kuluttaa noin 34MPG.

Kaikissa Polo-malleissa on neliveto, ja voit valita 5-vaihteisen manuaalivaihteiston tai 6-vaihteisen DCT DSG-kaksoiskytkinvaihteiston.

2023 VW Polo – muotoilu ja ajaminen

Kuten alussa mainittiin, vuoden 2023 Polo on pohjimmiltaan suurin piirtein sama auto kuin vuoden 2022 Polo, mutta se saa uudet, siistimmän näköiset valot, joissa on täyspitkä valopalkki edessä. Saatavilla on myös joitakin uusia pyörämalleja, jotka tekevät Polosta urheilullisemman ja futuristisemman näköisen. Sisätilat lainaavat muotoiluvivahteensa VW Golfista, mikä tarkoittaa runsaasti näyttöjä.

Ajo-ominaisuuksiltaan Polo tuntuu hyvin eristetyltä ja vakaalta tiellä, mitä ei voi sanoa monesta pienikokoisesta viistoperäisestä autosta. Jos haluat urheilullisen ajokokemuksen, kannattaa harkita Polo GTI:tä, sillä se on matalammalla ja sen jousitus on paljon jäykempi.

  Sopivatko Mercedesin pyörät VW:hen

2023 VW Polo – Arvo ja käytännöllisyys

Vuoden 2023 VW Polo maksaa Isossa-Britanniassa noin 19 030 – 24 675 puntaa, mikä tarkoittaa, että eurohinnat tulevat olemaan yli 20 000 euroa, mutta niitä ei ole vielä paljastettu. Tässä hintaluokassa saat todella paljon vastinetta rahoillesi, mikä tekee Polosta kaiken kaikkiaan todella kilpailukykyisen auton. GTI-malli tulee maksamaan paljon enemmän, mutta se on silti erittäin edullinen, kun otetaan huomioon muu segmentti.

VW Polon käytännöllisyys ei ole koskaan ollut täydellistä, minkä vuoksi niin monet ihmiset ovat valinneet Golfin. VW Polo on hyvä kaupunkiauto ja niille, jotka eivät usein kuljeta takamatkustajia. Se on todella helppo ajaa ja todella helppo pysäköidä, mutta ei niin helppo asua, jos olet erityisen pitkä.

UKK-osio

Pitäisikö minun ostaa 2023 VW Polo?

Jos etsit pienikokoista viistoperää, 2023 VW Polo on loistava vaihtoehto. Se vaikuttaa hieman haluttavammalta verrattuna esimerkiksi Ford Fiestaan tai Peugeot 208:aan, mutta se ei kuitenkaan yllä sen hienomman veljen, Audi A1:n, haluttavuuteen.

Jos koolla ei ole väliä, tulet todennäköisesti viihtymään Polon kanssa, sillä se on todella hyvin varustettu ja yllättävän edistyksellinen auto, sillä siinä on melkein kaikki ominaisuudet, jotka saa suuremmasta VW Golfista. Toisaalta, jos et voi tilanpuutteen vuoksi kuvitella ajavasi pienikokoisella hatchbackilla, älä yritä.

  Tuleeko vuoden 2023 VW Passat?

Onko vuoden 2023 VW Polo turvallinen auto?

Euro NCAP:n törmäystesteissä vuoden 2022 VW Polo sai erinomaisen 94 prosentin tuloksen aikuisten matkustajien suojauksessa, 80 prosentin tuloksen lasten suojauksessa, 70 prosentin tuloksen haavoittuvassa asemassa olevien tienkäyttäjien suojauksessa ja 70 prosentin tuloksen turva-avustimien kanssa. Koska vuoden 2023 malliin tulee lisää avustavia ominaisuuksia, se on todennäköisesti hieman parempi kuin vuoden 2022 malli, mutta muuten samanlainen.

Auton koon huomioon ottaen näistä tuloksista ei todellakaan voi valittaa, sillä monet paljon suuremmat autot saivat paljon huonompia tuloksia kuin tämä auto. Kaiken kaikkiaan vuoden 2023 Polo on turvallinen auto, varsinkin jos aiot käyttää sitä työmatkaliikenteeseen.

Onko VW Golf parempi kuin VW Polo?

Polon suurin etu on sen hinta, kun taas suurin miinus on varmasti koko. Sinänsä VW Golf on hieman kalliimpi, mutta paljon tilavampi, minkä vuoksi se päihittää VW Polon kaikin mahdollisin tavoin. Polon suurin kilpailija on todennäköisesti Golf, sillä useimmat ihmiset eivät ole valmiita tinkimään tilasta ja koosta niin paljon.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z