Kaikki vuoden 2023 VW sedan -malleista

Volkswagen Arteon

Sedan ei ole koskaan ollut niin epävarma kuin nykyään, kun katumaasturit ja crossoverit valtaavat markkinat myrskyn mukana. SUV:t ja crossoverit ovat niin suosittuja, että useimmat autonvalmistajat ovat nykyään valmiita lopettamaan pitkäikäisimmät mallinsa, jotta ne voisivat sijoittaa rahat uuteen kaupunki-/perhe-/luksus-crossoveriin ja -maasturiin.

Volkswagen ei poikkea tästä, sillä se päätti luopua VW Passat sedanista, joka on ollut markkinoilla jo lähes puoli vuosisataa. Oli miten oli, Volkswagen on yksi niistä merkeistä, jotka uskovat yhä jonkin verran sedaniin, ja siksi se aikoo jatkaa Jetta- ja tyylikkään Arteon-kupeesedanin tarjoamista.

Koska VW kuitenkin keskittyi suurimmaksi osaksi koko mallistonsa hiilidioksidipäästöjen vähentämiseen, se esitteli myös upouuden VW ID:n. Aero, joka on kolmas sedan vuoden 2023 VW:n sedan-mallistossa. Arteon on lippulaivasedan, jossa on eniten tilaa, parasta tekniikkaa ja tehokkaimmat moottorit, kun taas Jetta on lähtötason sedan.

ID. Aero avaa uuden luvun VW:n sedanien kirjassa, sillä se on ensimmäinen VW:n merkkiä kantava täyssähköinen sedan, mutta olemme varmoja, että se ei jää viimeiseksi. Näin ollen kerromme sinulle kaiken vuoden 2023 VW sedan -malleista, miksi niitä kannattaa harkita ja miten ne pärjäävät toisilleen.

2023 VW Arteon

VW Arteon maksaa vähintään 40 000 dollaria, kun taas korkeamman spesifikaation mallit voivat nousta paljon korkeammalle. Vuoden 2023 Arteon tulee saataville SE R-Line-, SEL R-Line- ja SEL Premium R-Line -versioina. Vuoden 2021 Arteonissa nähtiin uusi 2,0 litran turboahdettu nelisylinterinen moottori, joka nosti tehon 300 hv:iin ja 295 l/min vääntömomenttiin, sekä 7-vaihteinen DSG-vaihteisto.

  Onko Volkswagen Tiguan hyvä auto?

Arteon lähtee liikkeelle FWD:llä, mutta AWD on saatavilla lisävarusteena. Muotoilullisesti Arteon on VW:n sedanista ylivoimaisesti hyvännäköisin ja samalla tilavin ja mukavin. Passat ei ole enää mallivuonna 2023, mutta sitä ei ole vaikea niellä, sillä vuoden 2023 Arteon on todella hyvä auto.

2023 VW Jetta

Jos näet itsesi ajavan VW-sedanilla, mutta et jaksa maksaa yli 21 000 dollaria, VW Jetta on auto sinulle. Jetta on saatavana S-, Sport-, SE- ja SEL-versioina, kun taas Jetta GTI on saatavana yksinomaan GTI-versioina. 1,5 litran nelisylinterinen turboahdettu nelisylinteri on moottori kaikissa Jetta-malleissa GTI:tä lukuun ottamatta, sillä se tarjoaa 158 hv ja 184 l/min vääntömomentin verrattuna GTI:n 2,0 litran nelisylinteriseen, jonka teho on 228 hv ja vääntömomentti 258 l/min.

FWD ja kuusivaihteinen manuaalivaihteisto ovat vakiovaruste, mutta voit halutessasi vaihtaa 7-vaihteiseen DSG-vaihteistoon. Muotoilullisesti Jetta näyttää normaaliversiossaan melko rauhalliselta ja GTI-versiossaan varsin hedelmäiseltä. Se on myös suhteellisen mukava sedan, mutta se ei pärjää Arteonille tilojen, haluttavuuden, ylellisyyden, mukavuuden tai tekniikan suhteen.

2023 VW ID. Aero

VW ID. Aero aloittaa todennäköisesti jossain 40 000-50 000 dollarin välillä, mikä tekee siitä varsin kilpailukykyisen Arteonin kanssa. ID. Aero on täysin erilainen peto, sillä se on täysin sähköinen VW:n perhesedan. ID. Aero on mallista riippuen joko FWD- tai AWD-ajoneuvo, mutta siinä kerrotaan olevan muista ID.-malleista tuttu 77 kWh:n akku.

  Volkswagen E-Golf yleiset ongelmat

VW:n mukaan ID. Aero pystyy kulkemaan 385 mailia yhdellä latauksella, mikä tekee siitä varsin kilpailukykyisen tähän hintaan. ID. Aero näyttää myös todella futuristiselta ja herättää varmasti enemmän huomiota kuin jopa coupe Arteon. VW aikoo todennäköisesti tarjota sitä myös suorituskykyisenä versiona, mikä tekee siitä VW:n nopeimman sedanin, mahdollisesti jopa kaikkien aikojen nopeimman VW:n sedanin.

FAQ-osio

Mikä vuoden 2023 VW sedan on paras?

Emme ole 100-prosenttisesti perillä siitä, miten ID. Aero pärjää, kun se saapuu asiakkaille, minkä vuoksi kruunaamme vuoden 2023 VW Arteonin parhaaksi vuoden 2023 sedaniksi VW:n mallistosta. Valitsimme Arteonin siksi, että se näyttää parhaalta, siinä on paras tekniikka, siinä on eniten tilaa, se on halutuin, turvallisin ja ylivoimaisesti mukavin.

Ainoa seikka, jossa Arteon jää jälkeen Jettaan verrattuna, on se, että siitä ei saa todellista GTI-mallia ja että se maksaa lähes kaksinkertaisesti. Se on kuitenkin odotettavissa, koska Arteon on paljon korkeammassa segmentissä kuin Jetta.

Miksi VW lopetti vuoden 2023 Passat sedanin?

Syy siihen, miksi VW hankkiutui eroon uudesta Passat sedanista, on se, että sille ei yksinkertaisesti ole enää tilaa. Ensinnäkin Arteon on paljon siistimmän näköinen ja huomiota herättävämpi versio Passat sedanista, minkä vuoksi se päätettiin pitää Passatin sijaan. Toiseksi Passat wagon on monilla markkinoilla suositumpi auto kuin Passat sedan, minkä vuoksi oli järkevää säilyttää wagon ja luopua sedanista.

  Kaikki vuoden 2023 VW Atlas

Kolmanneksi VW keskittyy katumaastureihin, crossovereihin ja sähköautoihin, minkä vuoksi sen oli luovuttava joistakin malleista, jotta se voi investoida uudempiin malleihin. Vaikka monet surevatkin sitä, että vuonna 2023 ei tule Passat sedania, se on ajan merkki, ja VW tietää sen.

Ovatko VW:n sedanit hyviä?

Euroopassa VW:n sedanit ovat jo pitkään olleet silta BMW:n, Audin ja Mercedeksen sedanien ja joidenkin halvempien säästömerkkien, kuten Skodan, Peugeotin ja Renaultin, välillä. B8 Passat oli kuitenkin ilmestyessään niin hyvä, että monet pitivät sitä parempana kuin BMW:n, Audin ja Mercedeksen sedaneja.

Näin ollen VW:n sedanit ovat todellakin todella hyviä, ja ne tuntuvat usein liian hyviltä, koska ne voivat kilpailla joidenkin paljon kalliimpien sedanien kanssa markkinoilla.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z