Kaikki vuoden 2023 VW Tiguan

2023 VW Tiguan

Volkswagen Tiguan on pienikokoinen perhe-SUV/Crossover, joka esiteltiin ensimmäisen kerran vuonna 2007 ja on sittemmin saanut aikaan kolme sukupolvea. Aivan uusin 2023 Tiguan-malli on enimmäkseen siirto vuoden 2022 mallista, mikä tarkoittaa, että se ei muutu mallivuodelle 2023. Jos kuitenkin haluat tietää kaiken vuoden 2023 VW Tiguanista, kannattaa pysyä mukana, sillä juuri siitä on kyse tämänpäiväisessä artikkelissa.

Mallivuotta 2023 varten VW on ottanut käyttöön uudet pyörämallit, erityisesti korkeamman hintaluokan varustemalleissa. VW on myös varustanut Tiguanin 45 W:n latauksella ajoneuvon sisäisten USB-latureiden kautta. Tämän lisäksi VW Tiguan pysyy samana kuin vuoden 2022 mallissa, mikä ei ole huono asia, sillä Tiguan suunniteltiin uudelleen noin vuosi sitten.

Saat edelleen tehokkaat, hienostuneet ja tehokkaat moottorit, VW:n luotettavan DSG-kaksoiskytkinvaihteiston ja mahdollisuuden valita joko FWD- tai 4MOTION AWD -vaihteiston. Muotoilullisesti Tiguanissa on muutamia osia uudesta VW Golfista, mikä tekee siitä nykyaikaisemman ja paremmin VW:n muun malliston mukaisen.

Luotettavuuden osalta vuoden 2023 malli pysyy todennäköisesti samana kuin vuoden 2022 malli, joten sen pitäisi pärjätä hyvin. Hintoihin odotetaan pientä nousua inflaation vuoksi, kun taas käytännöllisyys pysyy samana, toisin sanoen Tiguan pysyy todella käytännöllisenä crossoverina/maasturina.

2023 VW Tiguan – Voimansiirtojärjestelmä

VW Tiguaniin tarjotaan 1,5 litran TSI-nelisylinterinen turbomoottori kahdella eri viritysasteella. Vaatimattomammin viritetty 1,5 litran moottori tarjoaa 130 hevosvoimaa ja 162 hevosvoiman vääntöä, kun taas tehokkaampi 1,5 litran TSI-moottori tarjoaa 150 hevosvoimaa ja 184 hevosvoiman vääntöä. Tiguanista 2023 voi ostaa myös PHEV-version, jossa on 1,4 litran bensiinimoottori ja sähkömoottori, joiden yhteisteho on 245 hv ja 295 lb-ft vääntöä.

  Volkswagen E-Golf yleiset ongelmat

Kaikki nämä moottorit on yhdistetty VW:n tuttuun 6-vaihteiseen DCT DSG-automaattivaihteistoon, joka on tunnetusti pehmeä ja hienostunut, mutta voi toisinaan olla nykivä, erityisesti alhaisemmilla nopeuksilla. Tiguanin vakiomallit ovat FWD-malleja, kun taas 4MOTION AWD on saatavana lisävarusteena tehokkaampiin 1,5 litran moottoreihin.

Hyötysuhteen kannalta PHEV-malli on ymmärrettävästi tehokkain, sillä se kuluttaa yhdistettynä 131MPG, kun taas 1.5L TSI:n maksimikulutus on 37MPG. Muilla markkinoilla Tiguaniin on tarjolla myös 2,0 litran TDI-moottori, jossa on 150 hv ja jonka yhdistetty kulutus on jopa 43MPG.

2023 VW Tiguan – muotoilu ja ajaminen

Kuten alussa mainittiin, VW sai mallivuodelle 2022 mojovan päivityksen, joka teki siitä todella modernin ja uuden VW Golfin kanssa samansuuntaisen. Tämä tarkoittaa, että se saa uudet LED-valot ympärilleen ja virtaviivaisemman ilmeen kaikkialle. Sisätiloissa on nyt uusi haptisella kosketuksella varustettu ohjauspyörä ja nihkeä ilmastointijärjestelmä, joka sai ristiriitaisen vastaanoton tullessaan markkinoille.

On myös mainittava, että Tiguaniin saa jopa 7-paikkaisen Allspace-mallin, joka on perheiden suosima valinta. Ajotuntumaltaan Tiguan ajaa kuin hieman korotettu VW Golf, mikä tekee siitä loistavan päivittäisen kuljettajan, jonka ajokokemus on johdonmukainen, mukava eikä liian dynaaminen.

2023 VW Tiguan – Luotettavuus ja yleiset kysymykset

Luotettavuuden osalta VW Tiguan näyttää pärjäävän ihan hyvin, sillä J.D. Power antoi sille 76/100 arvosanan, jota pidetään keskimääräisenä. Yleisimmät VW Tiguanin ongelmat liittyvät DSG-vaihteistoon, jarruihin, erilaisiin olennaisiin ja ei-välttämättömiin sähkökomponentteihin ja joskus jopa moottoriin.

  Onko Porsche Cayenne sama kuin VW Touareg?

Kaiken kaikkiaan on mainittava, että dieselmoottoreihin liittyy tiettyjä DPF-ongelmia, joiden korjaaminen voi olla kallista. Kaiken kaikkiaan kyseessä on suhteellisen halpa auto ajaa ja ylläpitää, minkä vuoksi sen ei pitäisi olla ongelma, jos pidät siitä asianmukaista huolta.

2023 VW Tiguan – Arvo ja käytännöllisyys

Vuoden 2023 Tiguanin hinta vaihtelee 26 590 dollarin välillä FWD:llä varustetuissa alemman hintaluokan malleissa, kun taas tehokkaammalla moottorilla ja 4MOTIONilla varustetut korkeamman hintaluokan versiot maksavat lähemmäs 37 000 dollaria. Tuohon hintaan Tiguan on varmasti kilpailukykyinen perhe-SUV, joka voi tarjota melko paljon arvoa.

Käytännöllisyys on todella hyvä, sillä Tiguan on yksi segmenttinsä tilavimmista katumaastureista, varsinkin jos valitset 7-paikkaisen Allspace-mallin. Näkyvyys on erinomainen, autoon nouseminen ja sieltä poistuminen on niin helppoa kuin vain voi olla, ja lastenistuimen asentaminen on helppoa helposti saavutettavien IsoFix-kiinnityspisteiden ja laajalle aukeavien ovien ansiosta.

UKK-osio

Onko vuoden 2023 VW Tiguan sen arvoinen?

Jos olet henkilö, joka haluaa kyvykkään päivittäisen kuljettajan, joka on turvallinen, mukava, tehokas ja hyvin varustettu, Tiguan on loistava valinta. Sillä ei ehkä ole Mercedes GLB:n kaltaista wow-tekijää, mutta se tekee kaiken sen, mitä GLB tekee, ja maksaa samalla vähemmän rahaa.

Joidenkin mielestä se voi olla hieman tylsä, mutta näin on yleensä maastureissa, jotka tekevät kaiken niin kuin pitääkin. Kaiken kaikkiaan kannattaa todellakin harkita Tiguania seuraavaksi päivittäiseksi ajokiksesi, sillä se tarjoaa kaiken, mitä haluat 2023 crossoverilta/maasturilta.

  Onko Volkswagen Beetle hyvä auto?

Onko vuoden 2023 VW Tiguan turvallinen?

IIHS ei ole testannut vuoden 2023 Tiguania, mutta vuoden 2022 Tiguan sai Top Safety Pick+ -palkinnon, joka myönnetään vain autoille, joilla on markkinoiden parhaat turvallisuustiedot. Koska vuoden 2023 malli on suurimmaksi osaksi carryover-malli, vuoden 2023 Tiguan toimii samalla tavalla.

Lisäksi Tiguaniin saa kaikki nykyaikaiset turvallisuusvarusteet, kuten pysäköintianturit, kamerat, kuolleen kulman avustimen, kaistalla pysymisen avustimen, automaattisen jarrutuksen, mukautuvan vakionopeudensäätimen, uneliaisuusanturit ja lukuisat muut avustinominaisuudet.

Mitkä autot kilpailevat vuoden 2023 VW Tiguanin kanssa?

Tiguan kilpailee Subaru Foresterin, Toyota 4Runnerin ja Honda CR-V:n kaltaisten autojen kanssa. Tiguanin kalliimpia kilpailijoita ovat Mercedes GLB/GLC, Audi Q3/Q5 ja BMW X1/X3. On turvallista sanoa, että Tiguan vaikuttaa paljon paremmalta kuin entiset aasialaisvalmisteiset vastineensa, kun taas saksalaiset premium-merkit tarjoavat enemmän kaikkea, mutta maksavat samalla enemmän.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z