Kannattaako pohjamaalaus uudessa autossa?

Nykyaikaiset autot ovat korroosiosuojattuja suoraan tehtaalta lähtien, eikä ylimääräisille korroosiokäsittelyille todellakaan ole tarvetta. Jälleenmyyjä saattaa kertoa sinulle muuta, mutta kaikki uudemmat autot ovat ruostesuojattuja. Esimerkiksi BMW tarjoaa 12 vuoden ruostesuojatakuun.

Lisäksi, jos päätät maksimoida suojauksen ja valitset korin aluskatteen, jos työtä ei tehdä oikein, se voi jopa lisätä korroosion mahdollisuutta. Sitä paitsi, jos sinulla on jo takuunalainen ruostesuoja, jälkimarkkinasuojaus saattaa jopa mitätöidä takuun.

Kun ostat nykyään auton, jälleenmyyjät tarjoavat sinulle tonneittain erilaisia palveluita, kuten alusmaalausta tai erilaisia kangassuojauksia. Useimmat näistä ovat vain keinoja, joilla myyjä ansaitsee ylimääräisen dollarin tai kaksi, eivätkä ne ole kovinkaan tarpeellisia.

Käytetyn auton pohjamaalaus on järkevämpää, varsinkin jos auto on yli 10-15 vuotta vanha. Epäsuotuisat sääolosuhteet, suolakertymät ja se, kuinka kauan aiot pitää autosi, ovat kaikki syitä, jotka on syytä ottaa huomioon, kun puhutaan korin aluskatteen pinnoittamisesta.

Uuden/käytetyn auton pohjamaalaus

Upouuden auton pohjamaalauksessa on sekä etuja että haittoja. Uuden auton aluskate on luultavasti niin puhdas kuin se koskaan tulee olemaan, ja nyt on hyvä hetki ruostesuojauksen levittämiselle. Jos aiot pitää auton vuosikymmeniä, pyydä pohjamaalaus.

Jos haluat pohjamaalata käytetyn auton, auton pohjassa on paljon likaa ja likapartikkeleita, joita on vaikea puhdistaa kokonaan. Vaikka puhdistaisit auton kuinka hyvin, se ei koskaan ole yhtä puhdas kuin tehtaalta lähtiessään.

  Pitäisikö minun ruostesuojata Mersuni?

Erilaiset pohjamaalaus-/ruosteenestomenetelmät

On olemassa paljon erilaisia pohjamaalaus-/ruosteenestotekniikoita, joista voi valita. Olipa kyseessä sitten 120-150 dollarin hintainen tippa-/tippa-/taraspray- tai 500-1000 dollarin hintainen elektroninen moduulimenetelmä, kaikkien näiden menetelmien erityispiirteiden tunteminen auttaa sinua päättämään, mikä menetelmä on sinulle paras.

Uusin ja lupaavin tekniikka näistä kaikista on strategisesti sijoitettu elektroninen moduuli, joka lähettää heikon virran auton koripaneeleihin, minkä pitäisi teoriassa estää metallia reagoimasta kosteuden ja hapen kanssa. Tämä tekniikka on kuitenkin vielä aivan uutta, ja arviot ovat melko ristiriitaisia.

Yksi yleisimmistä tavoista suojata auto ruostumiselta on pohjamaalaus. Tämä tekniikka koostuu tervapohjaisen liuoksen ruiskuttamisesta kaikille paljaille koripaneeleille. Tämäntyyppiset pinnoitteet levitetään yleensä auton alustaan, mutta ne vaativat perusteellista levitystä. Jos sitä ei tehdä oikein, se voi halkeilla ja kosteus voi päästä sisään.

Tippaöljysuihke ja tippaton öljysuihke ovat kaksi yleisintä ruostesuojauskeinoa. Tippaöljysuihku on luultavasti parempi idea, koska tällä tekniikalla päästään tehokkaammin kaikkiin koloihin ja rakoihin, kun taas tippaton vaatii poraamista tiettyihin koripaneeleihin, eikä se ole koskaan hyvä idea.

Ruostesuojan levittäminen ja poistaminen

Kun olet harkinnut kaikkia vaihtoehtoja, saatat jopa haluta kokeilla levittämistä itse. Tarvitset etukäteen kaikki asianmukaiset materiaalit, kuten erityisen rasvanpoistoaineen, paljon mikrokuitupyyhkeitä, tummaa autoväriä, siveltimiä, pohjamaaliainetta, pohjamaalin poistoaineita, hiomakoneen, pohjamaaliainetta ja paljon hiomapaperia.

  Pitäisikö minun ruostesuojata BMW:ni?

Aloita puhdistamalla auton aluskate perusteellisesti. Tässä vaiheessa on suositeltavaa käyttää nostolaitetta. Levitä ensin rasvanpoistoaine ja puhdista pinta, minkä jälkeen sinun tulisi hioa kaikki näkyvät ruostepisteet pois, jos niitä on. Erityiset suojalasit ovat suositeltavat. Hio jäljelle jäänyt ruoste 220+ -hiomapaperilla.

Pyyhi kaikki pöly pois, pohjamaalaa kaikki hiomasi alueet ja maalaa kaikki pohjamaalatut alueet erityisellä mustalla automaalilla. Odota, että maali kuivuu kokonaan, ja levitä pohjamaali kaikille paljaille alueille. Kumipintainen pohjamaaliliuos on aina hyvä idea, koska se suojaa alustaa hieman paremmin.

Tämäntyyppiset pohjamaalausratkaisut on melko helppo poistaa. Sinun tarvitsee vain ostaa erityinen aluslakanpoistosuihke, suihkuttaa sitä pinnalle ja odottaa, kunnes aluslakka alkaa pehmentyä. Tässä vaiheessa sinun pitäisi vain ottaa kaavin ja raaputtaa kaikki jäljellä olevat pinnoitteet, kunnes sinulla on puhdas pinta.

UKK-osio

Mikä ruosteenestotekniikka on paras?

Paras tapa suojata autosi korroosiolta on tippaöljysuihku. Tämän tekniikan tärkeimmät edut ovat ensisijaisesti hinta, sillä se maksaa vain 100-150 dollaria, ja sen helppo levitys. Lisäksi tämän tekniikan avulla pääset kaikkiin ahtaisiin rakoihin ilman poraamista tai purkamista.

Kun olet levittänyt tippaöljypurkin, kestää yleensä jopa 48 tuntia, ennen kuin pinnoite on tippunut kaikkiin määrättyihin alueisiin. Tämän jälkeen tippa kovettuu ja tarjoaa kunnollisen ruostesuojan.

Pitäisikö minun levittää pohjamaali itse?

On suositeltavaa, että jätät sen ammattilaisen tehtäväksi, mutta jos rakastat autosi työstämistä, sinun kannattaa kokeilla sitä. Varmista kuitenkin, että sinulla on kaikki tarvittavat materiaalit, erityisesti kaikki nostin ja silmäsuojalasit.

  Miten estän autoni ruostumisen?

Kun olet soveltanut sitä, odota muutama päivä, ennen kuin viet auton tarkastukseen. Kokeneen ammattilaisen on aina hyvä vilkaista sitä, jotta voit varmistaa, että kaikki on niin kuin pitääkin.

Kuinka usein minun pitäisi pohjamaalata autoni?

Kun olet levittänyt pohjamaalin, sinun on myös toistettava tämä prosessi vähintään kerran vuodessa. Ja se on ensiarvoisen tärkeää, sillä jos et tee niin, vanhempi pohjamaali saattaa hellittää ja päästää kosteutta pinnoitteen ja haavoittuvien kohtien väliin, mikä on paljon pahempaa kuin se, ettei pohjamaalia ole lainkaan.

Jos valitset ensiluokkaisen pohjamaalausratkaisun, vuosi on yleensä riittävä aika, mutta monet halvemmat pohjamaalausratkaisut kestävät vain muutaman kuukauden. Varmista siis, että olet hyvin perillä kaikista haluamasi pohjamaalausratkaisun yksityiskohdista.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z