Käytetyn Kia EV6:n ostaminen – tarkistettavat asiat

Kia EV6 on yksi luokkansa suorituskykyisimmistä, tehokkaimmista, tilavimmista ja käytännöllisimmistä autoista. Vaikka tämä EV vastaa kilpailijoitaan tässä luokassa, se on paljon halvempi kuin useimmat kilpailijansa. Mutta mitä asioita sinun kannattaa tarkistaa, kun ostat käytetyn Kia EV6:n?

Asiat, jotka kannattaa tarkistaa ennen käytetyn Kia EV6:n ostamista, ovat mallivuosi, sisä- ja ulkotilojen kunto, ajokilometrit, turvaominaisuudet, mekaanikon tarkastus ja ajoneuvon historia. Näiden asioiden tarkistaminen auttaa ostajaa tietämään, onko auto ostamisen arvoinen vai ei.

Mitä on tarkistettava ennen käytetyn Kia EV6:n ostamista?

Mallivuosi

Luotettavin vuosimalli

Vaikka Kia EV6 on ollut tuotannossa vain kaksi vuotta, kaikki mallivuodet eivät ole kovin luotettavia. Näin ollen luotettavin Kia EV6:n mallivuosi on 2023-malli. Tämä auto on erittäin luotettava muutamaa ongelmaa lukuun ottamatta. Valmistaja teki monia parannuksia perusmallivuoteen verrattuna, minkä ansiosta tämä auto on edeltäjäänsä luotettavampi.

Vähiten luotettava mallivuosi

Koska markkinoilla on vain kaksi mallivuotta, on helpompi sanoa, mikä mallivuosi on luotettavampi kuin toinen. Kuten useimmissa ensimmäisissä autoissa, myös vuoden 2022 Kia EV6:ssa on hieman enemmän ongelmia. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, että tämä auto ei olisi luotettava. Vuoden 2022 Kia EV6 on edelleen luotettavampi kuin useimmat autot, vaikka siinä onkin enemmän ongelmia kuin sisaruksissaan.

Ulkoasun tila

Kun olet saanut mallivuosien tarkastelun päätökseen, on tärkeää tarkastella myös auton ulkopuolista kuntoa. Tarkkailemisen arvoisia asioita ovat muun muassa runko-ongelmat, maalivauriot, ruoste, renkaiden kunto ja auton akun kunto. Näin tiedät, onko auto huollettu asianmukaisesti vai ei. Jos jokin osa on vaurioitunut tai huonokuntoinen, omistajan on vaihdettava tai korjattava se ennen auton hankkimista.

  Kia Ceed 1.6 crdi ongelmat

Sisätilojen kunto

Vaikka auton ulkoasua on hyvä tarkastella tarkemmin, kannattaa myös auton sisätilat tutkia kunnolla. Tarkista verhoilu ja varmista, että se on hyvässä kunnossa. Lisäksi varmista, että kaikki auton infotainment-ominaisuudet ja painikkeet toimivat hyvin. Lisäksi kannattaa tarkistaa sisätilojen elektroniikka ja varmistaa, että se toimii kunnolla.

Turvallisuus- ja turvaominaisuudet

Toinen asia, joka sinun kannattaa tarkistaa käytettyä Kia EV6:ta ostaessasi, on autossa olevat turva- ja turvallisuusominaisuudet. Esimerkiksi kaikissa malleissa on automaattinen hätäjarrutus, kaistalla pysymisen avustin ja älykäs nopeusrajoitusavustin. Jos kuitenkin haluat kehittyneempiä turvallisuusominaisuuksia, kuten kuolleen kulman törmäyksenestojärjestelmän ja takana tapahtuvan ristikkäisliikenteen hälytyksen, sinun on ehkä valittava kehittyneemmät varustevaihtoehdot.

Ajokilometrit

Toinen tärkeä asia, joka on syytä ottaa huomioon käytetyn Kia EV6:n valinnassa, on auton mittarilukema. Auton mittarilukema on tärkeä, sillä sen avulla voit määrittää, milloin voit alkaa odottaa tiettyjä ongelmia. Sitä paitsi, mitä enemmän kilometrejä, sitä halvempi auto on. EV-autoissa, joissa on enemmän ajokilometrejä, on yleensä heikommat akut, koska niissä on myös enemmän lataussyklejä.

Mekaaninen tarkastus

Jos luulet, että sinulla on unelmiesi auto, sinun kannattaa käydä ammattitaitoisen mekaanikon tarkastuksessa. Tämä on tärkeää, koska he voivat löytää mahdolliset taustalla olevat ongelmat tai alueet, jotka saattavat olla ongelmallisia tulevaisuudessa.

Ajoneuvon historia

Ajoneuvon historian läpikäyminen on ratkaisevan tärkeää, sillä se auttaa tietämään, onko autossa ollut suurempia korjauksia tai onko se joutunut vakavaan onnettomuuteen. Vältä aina autoja, jotka ovat olleet onnettomuudessa, sillä niissä voi olla ongelmia, jotka saattavat tulla esiin silloin, kun niitä vähiten odotat.

  Kia Forte Koup luotettavuus

FAQ

Onko Kia EV6 ostamisen arvoinen?

Se riippuu siitä, mitä etsit. Jos etsit luotettavaa, modernia, tilavaa ja hauskasti ajettavaa autoa, pidät Kia EV6:sta. Mutta jos etsit ylellistä, nopeampaa ja suorituskykyistä autoa, kannattaa katsoa muualle.

Kuinka luotettava Kia EV6 on?

Kia EV6 on useimpien luotettavuusjärjestöjen arvioimana markkinoiden viiden luotettavimman kompaktin crossover SUV EV -auton joukossa. Esimerkiksi Consumer Reports on antanut vuoden 2022 Kia EV6:lle korkean arvosanan 84 pistettä sadasta. Tämä tarkoittaa, että tämä auto on erittäin luotettava ja yksi luokkansa parhaista.

Kuinka monta kilometriä Kia EV6 kestää?

Muiden Kia-autojen tavoin myös Kia EV6:n odotetaan kestävän, sillä se on valmistettu laadukkaista materiaaleista ja osista. Kuten kaikissa Kia EV -autoissa, EV6:ssa on 10 vuoden tai 100 000 mailin akkutakuu. Oikealla hoidolla ja kunnossapidolla Kia EV6:n pitäisi siis kestää 300 000-500 000 kilometriä.

Mitkä ovat Kia EV6:n yleiset ongelmat?

Kia EV6 voi olla moderni, tyylikäs, luotettava ja hienostunut crossover-maasturi, mutta siihen liittyy myös useita ongelmia. Joitakin Kia EV6:n yleisimpiä ongelmia ovat polttoaine-, jarru-, lataus-, lämmitys-, ilmastointi-, sähköjärjestelmä- ja ulkovalaistusongelmat.

Onko Kia EV6:n huoltaminen kallista?

Ei, Kia EV6:n ylläpito ei ole kallista. Keskimäärin Kia EV6:n ylläpito maksaa noin 474 dollaria vuodessa. Tämä on alle alan keskiarvon, joten tämän auton ylläpito on halvempaa. Sitä paitsi monet luotettavuusvirastot ovat antaneet tälle autolle korkean arvosanan, koska se on yksi vähiten ongelmia aiheuttavista autoista.

  Kia Forte yleiset ongelmat

Johtopäätös

Nyt kun tiedät joitakin asioita, jotka kannattaa tarkistaa käytetyssä Kia EV6:ssa, luotettavan ja kestävän Kia EV6 -mallivuoden valitsemisen ei pitäisi olla ongelma. Joitakin asioita, jotka sinun tulisi tarkistaa, ovat mallivuoden luotettavuus, auton sisä- ja ulkotilojen kunto, ajokilometrit, turva- ja turvallisuusominaisuudet, historia ja katsastus.

Kaiken kaikkiaan Kia EV6 on vielä uusi malli markkinoilla, joilla on vähän käytettyjä autoja. Siitä huolimatta se on edelleen yksi markkinoiden hienoimmista ja luotettavimmista kompakteista crossover-maastureista. Kia EV6 vuosimallista 2023 on luotettavin, kun taas Kia EV6 vuosimallista 2022 on vähiten luotettava.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z