Käytetyn Volvo XC90:n ostaminen – tarkistettavat asiat

Volvo XC90

Käytetyn auton ostamisessa on omat etunsa ja haittansa. Käytetyn ostaminen säästää kerrankin paljon rahaa, sillä useimmat Volvo XC90:n kaltaiset premium-autot menettävät tunnetusti paljon arvoa muutaman vuoden käytön jälkeen. Lisäksi käytettynä ostamalla voit saada alhaisemmat vakuutusmaksut, taloudellista joustavuutta ja suuren valinnanvaran.

Toisaalta käytetyn auton ostaminen tarkoittaa, että et saa uutta autoa. Se tarkoittaa myös sitä, että et saa takuuta (useimmissa tapauksissa) ja että et voi koskaan todella tietää, jos autossa on jotain vikaa. Jos siis olet ostamassa käytettyä Volvo XC90:tä, muista lukea artikkeli ”Käytetyn Volvo XC90:n ostaminen – tarkistettavat asiat”!

Ensimmäinen asia, jota sinun on tarkasteltava, on huoltohistoria ja katsottava, onko autoa huollettu asianmukaisesti koko sen elinkaaren ajan. Kannattaa myös etsiä ongelmia muutamilta alueilta, joilla XC90 ei ole ollut ihanteellinen, kuten sähköt, jarrut, vesivuodot, öljynkulutusongelmat ja jousitusongelmat.

Parasta, mitä voit tehdä, on tehdä täysimittainen ostoa edeltävä tarkastus, jossa hahmotellaan kaikki tietyn XC90:n mahdolliset ongelmat ja saat laajan käsityksen siitä, mikä tarvitsee työtä lähitulevaisuudessa.

Kannattaa myös tutustua postaukseemme Volvo XC90:n ongelmista ja siitä, onko Volvo XC90:n ostossa vältettäviä vuosia.

Huoltohistoria

Jos mahdollista, sinun kannattaa aina vaatia puhdasta huoltohistoriaa mistä tahansa autosta, varsinkin jos se on niinkin monimutkainen kuin XC90. Muista katsoa, onko kaikki tiheät huoltovälit suoritettu asianmukaisesti ja onko edellinen omistaja käyttänyt alkuperäisiä varaosia, jos jotain on vaihdettu.

  Onko Volvo XC40 hyvä auto?

On myös eduksi, että valitset vain sellaisia autoja, jotka on huollettu Volvo-jälleenmyyjillä tai muissa valtuutetuissa korjaamoissa. Varmista, että edellinen omistaja ei ole laiminlyönyt autoa millään osa-alueella, tarkista, onko merkkejä oudoista korjauksista, ja yritä saada kaikki kuitit ja kaikki muut käyttökelpoiset tiedot siitä, miten edellinen omistaja on huoltanut autoa.

Sähköongelmat

Volvo XC90 on ollut pahamaineinen sähköongelmistaan siitä lähtien, kun se tuli markkinoille, joten muista tarkastaa kaikki ominaisuudet ja osat, joiden tiedetään vikaantuvan. Näihin kuuluu elektroniikan keskusmoduuli, joka voi kärsiä syöpyneistä maadoituksista tai viallisista liitännöistä.

Muista myös tarkistaa ilmastointilaite, jotta näet, jäähdyttääkö ja lämmittääkö se auton kunnolla. Tarkista kaikki sähköiset ikkunat, virtalukot, kattoluukun avaaminen ja sulkeminen, ajovalot, takavalot ja erityisesti sähkösäätöiset istuimet, koska niiden tiedetään epäonnistuvan melko usein.

Jarrut

XC90:n jarrut ovat myös olleet riesana useiden mallivuosien ajan, joten muista tarkistaa jarrujen kytkeytyminen autoa ajaessasi. Tarkasta koeajon jälkeen jarruputket, kuinka paljon jarrupalojen käyttöikää on jäljellä ja onko jokin osa syöpynyt.

Tarkista, onko roottorissa vääntymiä tai vaurioita, sillä ne voivat aiheuttaa jarrujen pettämisen, mitä et halua isossa, valtavassa maasturissa. Älä myöskään unohda seisontajarrua, sillä sinun on tarkistettava, että se kytkeytyy välittömästi ja että se kytkeytyy ainakin muutaman kerran peräkkäin.

  Onko Volvo XC60 hyvä auto?

Vesivuodot

Sanotaan, että joidenkin 2015-2018 Volvo XC90 -mallien tiedetään kärsivän vesivuodoista tuulilasin yläreunassa lähellä taustapeiliä ja C-pilarissa takimmaisella kuormatilalla. Toki nämä ongelmat eivät ole liian yleisiä, mutta voivat vaikuttaa auton arvoon rajusti, joten muista testata asia pesemällä auto tai ajamalla sillä sateessa.

Näitä esiintyy yleensä, jos auto on pysäköity alamäkeen rankkasateen aikana, ja jos tuulilasi vuotaa, vesi voi päästä kojelaudan sähköihin ja aiheuttaa paljon ongelmia.

Öljynkulutusongelmat

Jos moottori polttaa liikaa öljyä käytön aikana, se tarkoittaa, että moottorin sisäosien tiivisteet ja tiivistykset ovat kuluneet. Tämä ongelma on vakava, sillä se voi näännyttää moottorin öljyn nälkään, jos et ole siitä tietoinen, mutta se voi myös aiheuttaa syttymishäiriöitä, jos palotilaan pääsee liikaa öljyä.

Nämä ongelmat liittyvät useimmiten XC90-malleihin, joissa on ajettu enemmän kilometrejä, joten muista tehdä kulutustesti.

Jousitusongelmat

Jos tarkastelemassasi XC90:ssä on ilmajousitusjärjestelmä, muista testata se ja katsoa, pystyykö auto pitämään tietyn korkeuden valittuna. Jos ilmajousitusjärjestelmä pettää tai siinä on vuoto, sen korjaaminen tai korvaaminen voi tulla todella kalliiksi.

UKK-osio

Onko Volvo XC90 hyvä käytetty auto?

Volvo XC90:n 2. sukupolvi on erinomainen käytetty auto, minkä vuoksi luultavasti niin monet ihmiset ovat kiinnostuneita ostamaan sellaisen. Kokonsa ja tilavuutensa huomioon ottaen XC90 on todella hyvä perheauto, koska se on mukava, turvallinen ja silti melko ylellinen.

  Volvo S90 yleiset ongelmat

Muista vain tarkistaa mahdollisimman monta asiaa ennen ostamista, ja jos omistaja ei halua antaa sinun tarkistaa autoa perusteellisesti, on parasta jättää se kokonaan väliin.

Mikä Volvo XC90 minun pitäisi ostaa?

Vaikka se on monimutkaisempi ja kalliimpi, Volvo XC90 Recharge PHEV on todennäköisesti paras vaihtoehto, mutta vain, jos et etsi esimerkkiä, jonka ajokilometrit ovat liian korkeat. Nämä ovat todella halpoja käyttää, ja ne maksavat vähän veroja, koska niiden CO2-päästöt ovat alhaiset.

Lisäksi ne ovat myös tehokkaimpia malleja, joihin voit valita, ja ne ovat samalla tehokkaampia kuin muut autot, joiden teho on samankaltainen.

Pitäisikö minun ostaa Inscription Volvo XC90 vai Momentum XC90?

Volvo XC90 Inscription -versio on suunniteltu huippumalliksi, mikä tarkoittaa, että se saa asioita, joita Momentum ei saa. Näitä ovat esimerkiksi tuuletetut etuistuimet, lämmitettävä ohjauspyörä, aidot puukuvioidut verhoilut ja ympäristön valaistus.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z