Käyttääkö Aiways erikoisrenkaita?

Sähköautojen renkaat eroavat tavallisista polttomoottoriautojen renkaista, koska niiden on tuettava painavampia autoja, joiden vääntömomenttiominaisuudet ovat erilaiset. Tämä tarkoittaa, että sähköauton renkaiden on oltava kestävämmät, jotta ne pystyvät vastaamaan raskaampaan autoon liittyvään lisääntyneeseen kulumiseen.

Vetovoima on myös tärkeä näkökohta, sillä mitä raskaampi auto on, sitä suurempi on sen inertia, mikä tarkoittaa, että jarrutusmatkat ovat yleensä pidempiä. Näin ollen sähköautoissa, kuten Aiwaysissa, on useimmiten erityisiä renkaita, joita ei ole suunniteltu erityisesti jokaista mallia varten, vaan ne on pikemminkin mitoitettu sähköautokäyttöön.

Jos haluat kerätä kaikki tarvittavat tiedot Aiways-autosi renkaiden vaihtamisesta, sinun kannattaa tutustua omistajan käsikirjaan tai tarkistaa renkaisiin liittyvät tiedot ovien sisäpuoliselta kynnykseltä. Jos et löydä tarvitsemaasi rengaskokoa tai -tyyppiä, ota suoraan yhteyttä Aiways-jälleenmyyjään.

Renkaat ovat olennainen osa liikenneturvallisuutta, koska ne ovat ainoat osat, jotka yhdistävät auton ja tien. Varmista siis aina, että valitset oikean koon ja seostyypin, sillä tässä ei kannata koskaan pihistellä.

Aiways U5 -renkaan tiedot

Aiways U5 on kiinalainen SUV/crossover EV, jossa yhdistyvät halvat hinnat ja kunnolliset yleiset EV-ajo-ominaisuudet. U5 ei ole markkinoiden urheilullisin eikä mukavin EV, mutta se tarjoaa hintaan nähden kunnollisen ajokokemuksen.

Jos haluat säilyttää nämä tehtaan ajo-olosuhteet turvallisuudesta tai tehokkuudesta tinkimättä, sinun on aina käytettävä erityisiä renkaita, jotka noudattavat kaikkia U5:een liittyviä eritelmiä. Tutustu siis aina omistajan käsikirjaan tai ota suoraan yhteyttä Aiways-jälleenmyyjään aina, kun sinulla on renkaisiin liittyviä kysymyksiä.

  Kuinka paljon Aiways nostaa sähkölaskuasi?

Mitä tulee renkaiden mittoihin, Standard Aiways U5 -mallissa käytetään 215/65R17 etu- ja takarenkaita, kun taas Premium-mallissa käytetään 235/50R19 etu- ja takarenkaita. Molemmat rengaskoot on mitoitettu 99V-nopeusluokituksella.

Vakiomalliin liittyvät vanteiden koot ovat 6,5Jx17 ET40, kun taas Premium-mallissa on 7Jx19 ET43-vanteiden mitat. Vakiomallin U5:n mitoitusarvo on 2,3 PSI eturenkaille ja 2,6 PSI takarenkaille. Premium-mallissa eturenkaiden PSI-arvo on 2,4 PSI ja takarenkaiden 2,6 PSI.

Aiways U5 – perusominaisuudet

Sekä U5:n Standard- että Premium-versiossa on yksi sähkömoottorikokoonpano, joka tuottaa 150 kW (201 hv) tehoa. U5:ssä on myös 63 kWh:n akku, jonka pitäisi tarjota 250 WLTP-kilometrin toimintasäde latausten välillä.

U5:n lataaminen 20 prosentista 80 prosenttiin kestää hieman yli 30 minuuttia nopealla tasavirtalaturilla, kun taas hitaalla vaihtovirtalaturilla U5:n lataus kestää noin 8-10 tuntia. Aiways U5:ssä on lähes kaikki edistykselliset kuljettajan apujärjestelmät, mutta on syytä mainita, että ne eivät ole millään tavalla luokkansa johtavia.

Suurin ongelma U5:n kanssa on sen heikko turvallisuus, sillä Euro NCAP, johtava eurooppalainen autojen törmäystestausorganisaatio, antoi U5:lle melko huonon kolmen tähden arvosanan. Tämä johtuu siitä, että U5 epäonnistui jatkuvasti sivutörmäystesteissä.

Aiways vastasi nopeasti sanomalla, että he työskentelevät jo näiden ongelmien ratkaisemiseksi, joten sinun kannattaa odottaa, kunnes nämä ongelmat on ratkaistu, jos haluat ostaa U5:n.

  Aiways vs Polestar - kumpi on parempi?

Kiinalaiset EV-startup-brändit ja niiden tulevaisuus

Aiways on vain yksi monista kiinalaisista EV-startup-yrityksistä, kuten XPeng, Li Auto ja Nio muutamia mainitakseni. Nämä yritykset keskittyvät suunnittelemaan halpoja sähköautoja massoille, jotka voivat mahdollisesti tulvia länsimarkkinoille, jos sähköautojen keskihinnat eivät laske vastaavasti.

Nämä kiinalaiset EV-merkit tekevät itse asiassa meille kaikille palveluksen, koska ne voivat tarjota kilpailukykyisen EV:n alhaisemmalla hinnalla, mikä saa kaikki muut EV-valmistajat mukauttamaan hintojaan vastaavasti. Yksi suurimmista sähköautoihin liittyvistä ongelmista on nykyään korkeat sisäänpääsykustannukset, koska sähköauton hinta on paljon korkeampi kuin vastaavan polttomoottoriauton.

Näillä kiinalaisilla EV-alan startup-yrityksillä on hyvät mahdollisuudet tulla tulevaisuudessa yhä merkittävämmiksi EV-valmistajiksi, jos ne onnistuvat suunnittelemaan ja tarjoamaan hyviä autoja suhteellisen edulliseen hintaan.

UKK-osio

Pitäisikö minun ostaa Aiways U5?

Sinun pitäisi ostaa Aiways U5, jos haluat halvan mutta kunnollisen EV:n, joka pystyy helposti siihen, mihin kaikki muut nykyiset EV:t pystyvät. Jos tarvitset luotettavan A-to-B-kuljetuslaitteen etkä ole kiinnostunut tyylikkäästä tai huomiota herättävästä, U5 on täydellinen auto sinulle.

Sinun on kuitenkin pidettävä mielessäsi, että U5 ei ole luokkansa turvallisin auto ja että sitä ei myöskään ole helppo myydä, koska niin monet ihmiset eivät edes tiedä, että Aiways-merkkiä edes on olemassa.

Kuinka tärkeitä renkaat ovat?

Renkaat ovat yksi, ellei jopa tärkein osa auton yleistä turvallisuutta, sillä ne ovat ainoa kosketuspinta auton ja tien välillä. Tämä tarkoittaa, että jopa maailman turvallisimmat autot ovat vaarallisia, jos niissä ei ole riittävän kokoisia ja asianmukaisesti valmistettuja renkaita.

  Aiways vs VW - kumpi on parempi?

Noudata siis aina valmistajan suosituksia renkaiden suhteen äläkä koskaan pihistele niiden suhteen. Jos asut alueella, jossa vallitsevat ankarat talviolosuhteet, sinun kannattaa myös sijoittaa rahaa kunnollisten talvirenkaiden hankkimiseen.

Tuleeko Aiwaysista tulevaisuudessa yhä suositumpi?

Aiwaysista tulee lähes varmasti tulevaisuudessa suositumpi EV-merkki, jos se jatkaa kilpailukykyisesti hinnoiteltujen autojen tarjoamista, jotka tarjoavat paljon vastinetta rahalle. U5 ja U6 eivät ole missään nimessä täydellisiä, mutta ne tarjoavat paljon vastinetta rahalle.

U5:ssä on muutamia merkittäviä ongelmia, kuten turvallisuus, arvon säilyminen ja haluttavuus 2. kädessä, mutta ne ovat melko hyvin hallittavissa, jos Aiways jatkaa kunnollisten autojen valmistamista.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z