Ketkä ovat Teslan kilpailijoita?

Tesla on epäilemättä maailman myydyin sähköautojen valmistaja. Vuoden 2021 ensimmäisellä puoliskolla Tesla myi noin 421 000 kappaletta, mikä tarkoittaa 15 prosentin osuutta sähköautojen markkinoista. Mutta kuka on Teslan tärkein kilpailija?

Teslan pääkilpailijoita ovat perinteiset jättimäiset autonvalmistajat, kuten Ford, General Motors, Volkswagen ja Honda, sekä uudet tulokkaat, joihin kuuluvat kiinalaiset valmistajat, kuten NIO. Useimmat näistä yrityksistä tarjoavat kehittynyttä ja edullista sähköautoa, jonka pitäisi pian kilpailla Teslan kanssa.

Teslalla on kuitenkin myös sähköisiä luksusautoja valmistavia kilpailijoita, kuten Audi, BMW, Porsche, Mercedes, Jaguar ja Lucid. Vaikka Tesla on kilometrejä edellä, useimmat perinteiset autonvalmistajat parantavat peliään ja saavuttavat pian Teslan.

Toisin kuin useimmat perinteiset yritykset, jotka ovat erikoistuneet hybridi- ja sähköautojen valmistukseen, Tesla keskittyy vain sähköautojen valmistukseen. Siksi sillä on kolme maailman viidestä myydyimmästä sähköautosta. Näitä ovat Tesla Model Y, Tesla Model 3 ja Tesla Model X.

Mitkä sähköautomallit antavat Teslalle kyytiä?

Kaksi autoa, jotka antavat Teslalle kyytiä, ovat Mustang Mach-E ja Chevy Bolt. Chevy Boltilla on kaikista sähköautoista kolmanneksi suurin markkinaosuus 9,5 prosentilla, kun taas Mustang Mach-E:n markkinaosuus on 5,4 prosenttia. Molemmat autot myyvät paremmin kuin Tesla Model X (5,2 %) ja Model S (3,9 %).

Siitä huolimatta Teslalla on edelleen suurin markkinaosuus 64 %, joka on korkea. Ajan myötä Fordin, GM:n ja NIO:n kaltaiset yritykset kuitenkin saavuttavat tai jopa ylittävät Teslan, sillä niiden autot ovat kauniita, mutta niitä tarjotaan hieman halvempaan hintaan.

Mikä erottaa Mustang Mach-E:n ja Chevy Boltin muista Teslan kilpailijoista?

Jotta ymmärtäisimme, miksi Chevy Bolt ja Mustang Mach-E antavat Teslalle kovaa kilpailua, on tärkeää tietää niiden ominaisuudet ja se, mikä tekee niistä erityisiä muiden kilpailijoiden sähköautoista. Tässä ovat Mustang-E:n ja Chevy Boltin ominaisuudet:

  Kestääkö Tesla 10 vuotta?

Mustang Mach E:n ominaisuudet

Ford Mustang Mach E ei ainoastaan näytä ihastuttavalta, vaan se on täynnä monia kiehtovia ominaisuuksia. Kuten bensiinikäyttöisessä Ford Mustangissa, tässä sähköversiossa on huippuluokan sisätilat, joissa on uusinta teknologiaa. Lisäksi tarjolla on neljä mallia, joista eri asiakkaat voivat valita haluamansa auton.

Neljä mallia tarjoavat tehoa 266 hv:n ja 480 hv:n välillä. Näin ollen ne vaihtelevat 42 895 ja 59 900 dollarin välillä, mikä on edullisempi kuin Tesla Model Y, jonka perushinta on 54 900 dollaria. Mutta suorituskyvyltään tämä auto on erinomainen.

Sitä paitsi siinä on lähes sama toimintasäde kuin Tesla Model Y:ssä, jonka toimintasäde on 303 mailia, kun taas Mustang Mach E:n toimintasäde on 300 mailia. Ne ovat siis samanarvoisia toimintasäteen suhteen. Mustang Mach E näyttää bensiinikäyttöisen vastineensa tavoin ketterältä ja nopealta.

Chevy Boltin ominaisuudet

Toinen EV, joka antaa Teslalle kyytiä, on Chevrolet Bolt. Toisin kuin Tesla ja Ford Mustang Mach E, tämä auto on paljon halvempi. Siitä huolimatta se on tehokas ja toimii poikkeuksellisen hyvin. Chevy Bolt tuottaa maksimissaan 200 hv ja 266 lb-ft vääntöä.

Tämän pienen farmarin tai hatchbackin lähtöhinta on noin 31 995 dollaria, mikä on edullinen. Kompaktista koostaan huolimatta auton toimintasäde on 230 mailia, mikä on erinomainen sen kokoon nähden. Jos etsit arvoa, Chevrolet Bolt on paras auto.

  Onko Tesla parempi kuin BMW?

FAQ

Miksi Tesla on paras sähköautojen valmistaja?

Yksi tärkeimmistä syistä, miksi Tesla on maailman paras sähköautojen valmistaja, on sen tehokas akkuteknologia. Tämän lisäksi Tesla sisällyttää autoihinsa yhden edistyksellisimmistä teknologioista, mikä houkuttelee sähköautojen ostajia.

Onko NIO uhka Teslalle?

Kyllä, NIO on uhka Teslalle, sillä se tarjoaa sekä perinteisiä että ylellisiä autoja. Vuonna 2014 perustettu ja Shanghaissa sijaitseva yritys kasvaa nopeasti, sillä sillä on jo useita autoja. Näihin kuuluu sen kaikkien aikojen ensimmäinen auto, EP9. Sillä on myös useita malleja, joihin kuuluvat ES6, ES8 ja EC6.

NIO-sähköautomerkki on tullut myös luksussähköautojen segmenttiin ET7-luokan luksussedanillaan. Tämä auto on valmis kilpailemaan Tesla Model S:n ja Porsche Taycanin kaltaisten autojen kanssa. Se on kuitenkin hieman kalliimpi kuin Tesla Model S.

Valmistavatko Ford ja GM sähköautoja?

Vaikka Tesla aikoo valmistaa Cybertruck-kuorma-autonsa vuonna 2022, Ford ja General Motors ovat jo aloittaneet sähkökuorma-autojensa tuotannon. Ford julkaisi F-150 Lightning pickupin toukokuussa, kun taas General Motors aloittaa GMC Hummer EV:nsä toimitukset myöhemmin tänä vuonna. GM vahvisti myös huhtikuussa, että se julkaisee sähköisen Chevrolet Silveradon.

Sekä GMC:llä että Chevroletilla tulee siis olemaan sähköinen kuorma-auto, jolloin asiakkailla on valinnanvaraa. Molemmat Fordin ja GM:n kuorma-autot ovat erinomaisia, ja niiden kantama ja suorituskyky ovat erinomaiset. GMC Hummer EV:n kantama on 350 mailia, kun taas F-150 Lightning pickupin kantama on 230 mailia, mutta sen voi päivittää 300 mailiin.

  Onko Teslan neliveto aina päällä?

Ovatko Mercedes, Audi, BMW ja Porsche Teslan kilpailijoita?

Kyllä, kaikki edellä mainitut suuret luksusautomerkit ovat Teslan kilpailijoita. Tämä johtuu siitä, että ne ovat luoneet autoja, jotka kilpailevat tai jo kilpailevat Teslan huippuluokan ajoneuvojen kanssa. Esimerkiksi Mercedes-Benzin EQC on yksi markkinoiden parhaista sähkökäyttöisistä katumaastureista, joten se kilpailee Teslan Model X:n kanssa.

Audin osalta merkki tarjoaa Audi e-Tronia, joka myös kilpailee tiiviisti Tesla Model X:n kanssa. Muita kilpailijoita ovat Porsche Taycan, Jaguar I-pace, Lucid, Volvo ja Volkswagen. Porsche Taycan kilpailee edullisesti Tesla Model S:n kanssa, kun taas Jaguar I-Pace kilpailee Tesla Model Y:n kanssa.

Onko Lucid nopeampi kuin Tesla?

Kyllä, se on. Tämä koskee kuitenkin vain kiihtyvyyttä eikä huippunopeutta. Huippunopeuden osalta Tesla päihittää Lucidin. Lucidilla on parempi kiihtyvyys, koska sen huipputeho on poikkeuksellisen suuri, lähes 39 %. Lucidissa on myös kaksimoottorinen ja nelivetojärjestelmä.

Yhteenveto

Teslan tärkeimmät kilpailijat ovat Ford, GM, NIO ja Honda. Mutta kun on kyse luksusautojen valmistajien kilpailijoista, Lucid, Audi, Mercedes, BMW, Porsche ja Jaguar ovat tärkeimmät kilpailijat. Vaikka Teslalla on yli 60 prosentin osuus sähköautomarkkinoista, tämä muuttuu pian, sillä monet merkit ovat tulleet tähän segmenttiin.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z