Kia 2.0 turbo moottorin ongelmat

Theta-sarjan Kia 2.0 turbomoottori on nelisylinterinen bensiinimoottori, joka debytoi ensimmäisen kerran Hyundai Sonatassa vuonna 2004. Kia kuitenkin esitteli tätä moottoria myös vuoden 2011 Kia Optimassa ja vuoden 2011 Kia Sportagessa. Mutta mitä ongelmia Kian turbomoottorissa on?

Joitakin yleisimpiä Kian 2,0-litraisen turbomoottorin ongelmia ovat moottorivika, liiallinen öljynkulutus, hiilen kertyminen ja öljyvuodot. Näitä ongelmia ei esiinny vain Kian 2,0-litraisessa moottorissa, vaan myös Hyundain 2,0-litraisessa turbo-Theta-moottorissa.

Mitä ovat Kian 2.0-turbomoottorin ongelmat?

Moottorin vikaantuminen

Tämä on yksi yleisimmistä ongelmista, joista Kian 2,0-litraisen turbomoottorin omistajat ovat valittaneet. On myös ratkaisevaa huomata, että eniten kärsineet autot on valmistettu Yhdysvaltain tehtaalla. Moottorin ongelmat johtuvat yleensä valmistusprosessin aikana syntyneistä roskista, jotka rajoittavat virtausta moottorin tankolaakereihin.

Joitakin tämän moottorin yleisiä moottorivian merkkejä ovat heikko suorituskyky, liiallinen öljynkulutus ja moottorin koputus. Hyvä uutinen on se, että useimmat näistä ongelmista ilmenevät takuuaikana, ja useimpiin kyseisiin autoihin Kia vaihtoi moottorin ilmaiseksi. Muussa tapauksessa moottorin vaihtaminen voi olla varsin kallista.

Liiallinen öljynkulutus

Jotkut yhdistävät Kian 2,0-litraisen turbo-Theta II -moottorin liiallisen öljynkulutuksen kampiakselin valmistusvirheeseen, mutta näin ei aina ole. Tämä moottori menettää öljyä myös luonnollisesti. Koska esimerkiksi metallit laajenevat lämmön vaikutuksesta, öljynkulutus on yleensä suurinta kylmällä moottorilla, kun välykset ovat suuremmat.

Yleisiä oireita tämän moottorin liiallisesta öljynkulutuksesta ovat yli 1 litran öljynhukka 1000 mailia kohden, palavan öljyn haju, savu pakoputkesta ja moottorin kolkutus tai pingaus. Jos tämän moottorin suunnitteluvirhe on korjattu ja sama ongelma esiintyy edelleen, moottori on tarkistettava muiden ongelmien varalta. Varmista, että moottori tarkastetaan ja taustalla olevat ongelmat korjataan.

  Kia Forte Koup luotettavuus

Hiilen kertyminen

Toinen yleinen ongelma Kian 2,0-litraisessa turbomoottorissa on hiilen kertyminen. Tämä ongelma voidaan välttää moottorin asianmukaisella hoidolla ja huollolla. Tämä johtuu siitä, että hiiltä kertyy jonkin aikaa auton käytön jälkeen. Näin tapahtuu usein, kun käytetään huonolaatuista polttoainetta.

Merkkejä hiilen kertymisestä moottoriin ovat karkea tyhjäkäynti, tehon menetys, moottorin syttymishäiriöt, epäröinti tai pätkiminen. Hiilen kertymisen korjaaminen on helppoa, sillä sinun on puhdistettava imuventtiilit. Ongelman välttämiseksi on tärkeää puhdistaa imuventtiilit 80 000-100 000 kilometrin välein.

Öljyvuodot

Tämä on toinen ongelma, joka pakotti Kian ja Hyundain kutsumaan autonsa takaisin. Yksi tämän moottorin tärkeimmistä vuodoista on turbon öljynsyötössä. Kia kuitenkin päivitti öljynsyötön uudella osalla, joka näytti korjaavan tämän ongelman pitkällä aikavälillä. Huomaa, että tämä ongelma on synonyymi Kia Optimalle. Tämä ongelma ilmenee yleensä, kun autolla on ajettu yli 60 000 kilometriä.

Jos siis olet ostamassa käytettyä Kian 2,0-litraista turbo Theta II -moottorimallia, sinun kannattaa tarkistaa, onko tämä ongelma ratkaistu, kun Kia kutsui takaisin kyseiset autot. Yleisiä merkkejä öljyvuodoista ovat öljynhukka, näkyvät vuodot, savu moottoritilassa ja palavan öljyn haju.

FAQ

Onko Kian 2,0-litrainen turbo Theta-moottorisarja luotettava?

Kyllä, Kian 2,0-litrainen turbo Theta GDI-moottori on luotettava. Se ei kuitenkaan ole yhtä luotettava kuin muut Kia- tai Hyundai-moottorit, sillä siinä on ollut useita ongelmia vuosien ajan. Suurin osa näiden moottoreiden ongelmista keskittyy kampiakseleiden valmistusvirheisiin.

  Kia Carnival Luotettavuus

Huolimatta useista ongelmista Kia tarjoaa anteliaan takuun, joka kattaa suurimman osan näistä ongelmista. Tämän lisäksi valmistaja kutsui kyseiset autot takaisin, ja suurin osa ongelmista saatiin ratkaistua.

Mikä on Kian 2,0-litraisen turbomoottorin takaisinkutsu?

Kia ja Hyundai kutsuivat takaisin yli 1,2 miljoonaa autoa moottorivian vuoksi. Osassa kyseisistä autoista oli Kian 2,0-litrainen turbomoottori. Takaisin kutsuttuihin autoihin kuuluivat vuosien 2011-2013 Kia Sportage, vuosien 2011-2014 Kia Optima ja vuosien 2012-2014 Kia Sorento.

Valmistaja totesi, että moottorin kampiakselin ja kampitappien työstön aikana kampiakselin öljykanaviin saattaa jäädä metallilastuja ja kampitapit saattavat olla reunoiltaan erittäin karheat. Tämän vuoksi öljy voi tukkeutua ja saada yhdystankojen laakerit kulumaan, jolloin ne vioittuvat ja koko moottori takertuu. Seurauksena on auton sakkaaminen ajon aikana.

Kuinka paljon hevosvoimia Kian 2,0-litraisessa turbomoottorissa on?

Kian 2,0-litrainen turbomoottori tuottaa erinomaista tehoa ja suorituskykyä. Tämä moottori tuottaa maksimissaan 274 hv ja 269 lb-ft vääntöä. Tällaisella teholla tämä moottori päihittää useimmat kilpailijansa, ja sitä tarjotaan hieman edulliseen hintaan. Se on myös tehokkaampi kuin useimmat kilpailijansa.

Kuinka kauan Kian 2,0-litrainen turbomoottori kestää?

Kia valmistaa joitakin markkinoiden luotettavimmista ja kestävimmistä moottoreista. Kian 2,0-litrainen turbomoottori ei ole poikkeus. Vaikka tässä moottorissa on useita ongelmia, se on silti luotettava. Hyvällä hoidolla ja huollolla tämä moottori voi ajaa yli 200 000 kilometriä. Jotkut omistajat ovat rekisteröineet jopa 300 000 kilometriä.

  Kia Spectra5 Luotettavuus

Missä autoissa on Kian 2.0-turbomoottori?

Kian 2,0-litrainen turbomoottori on Kian lisäksi myös joissakin Hyundai-malleissa. Theta II -moottori löytyy vuosimalleista 2011-2019 Kia Optima, 2015-2020 Kia Sorento ja 2011-2019 Kia Sportage. Lisäksi se on asennettu myös vuosimalliin 2017 nykyiseen Genesis G70, 2009-2014 Hyundai Genesis Coupe, 2009-2019 Hyundai Sonata, 2018 nykyiseen Hyundai Kona N ja 2012-2020 Hyundai Santa Fe.

Päätelmät

Kian 2,0-litrainen Theta-turbomoottori on tehokas, tehokas ja kestävä moottori. Toisin kuin useimmissa Kian moottoreissa, tässä moottorissa oli kuitenkin valmistusvirheitä kampiakseleissa, mikä johti useisiin ongelmiin. Kampiakselin lisäksi Kian 2,0-litraisen turbomoottorin omistajat joutuvat kohtaamaan myös moottorihäiriöitä, öljyvuotoja, liiallista öljyn käyttöä ja hiilen kertymistä.

Edellä mainituista ongelmista huolimatta Kian 2,0-litrainen moottori toimii edelleen hyvin ja voi kestää pitkään, jos sitä huolletaan asianmukaisesti.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z