Kia Carnival ilmastointi ongelmia

Kia Carnival

Kia Carnival on Kian vuodesta 1998 valmistama tila-auto. Tämä monitoimiauto on tilava, käytännöllinen ja mukava, joten se on ihanteellinen perheelle. Siitä huolimatta siinä on myös useita ongelmia, kuten ilmastointiongelmia. Mutta mitä ovat Kia Carnivalin ilmastointiongelmat?

Joitakin yleisiä Kia Carnivalin ilmastointiongelmia ovat lämmin ilma, heikko ilmavirtaus, homeen kertyminen, vialliset lauhduttimet ja viallinen kompressori. Lisäksi useat käyttäjät ovat raportoineet kylmäainevuodoista ja tukkeutuneista ilmansuodattimista.

Mitkä ovat yleisiä Kia Carnival -ilmastointiongelmia?

Lämmin ilma

Yleinen ilmastointiongelma Kia Carnivalissa on, että auto puhaltaa lämmintä ilmaa. Useat käyttäjät ovat valittaneet tästä ongelmasta. Huomaa, että tämä ongelma johtuu yleensä alhaisesta kylmäainetasosta. Jos kylmäainetaso on erittäin alhainen, höyrystin ei pysty jäähdyttämään täysin, ja kojelaudan tuuletusaukkojen toinen puoli on lämpimämpi kuin toinen.

Ongelman korjaamiseksi kylmäaine on täytettävä uudelleen ihanteelliselle tasolle.

Heikko ilmavirta

Toinen ongelma, josta monet Kia Carnivalin käyttäjät ovat valittaneet, on ilmastointilaitteen heikko ilmavirta. Tämä voi johtua löysästä letkusta, homeen tai homeen kertymisestä, heikentyneestä tiivisteestä tai vanhasta tuulettimesta. Yksi tärkeimmistä heikon ilmavirran merkeistä on outo tai makea haju, joka voimistuu, kun ilmastointi on päällä.

Tämän ongelman ratkaisemiseksi sinun on käytävä ammattitaitoisen mekaanikon luona korjaamassa taustalla oleva ongelma.

Homeen kertyminen

Vaikka tämä ongelma ei ole kovin yleinen, useat Kia Carnivalin omistajat ovat raportoineet tästä ongelmasta. Homeen kertyminen voi aiheuttaa allergisia reaktioita, jos sitä hengitetään sisään. Huomaa, että sienet ja bakteerit kasvavat enimmäkseen höyrystimen ytimessä ja sen välittömillä alueilla, koska ilmastoinnin ollessa käytössä muodostuu kosteutta ja kosteutta. Tämän lisäksi kanavistoon voi muodostua hometta.

  Kia EV6:n ilmastoinnin ongelmat

Jotta voit vähentää homeen muodostumista ilmastointijärjestelmään, sinun tulisi käyttää tuuletinta viimeiset 10 minuuttia ilmastointilaitteen käytön jälkeen.

Viallinen kompressori

Kuten useimmat ilmastointilaiteongelmat, myös kompressori vikaantuu yleensä alhaisen kylmäainetason tai kylmäainevuodon vuoksi. Joitakin merkkejä vikaantuneesta kompressorista ovat haalea ilma, ECU-virhe, vuodot, oudot äänet ja kompressorin kytkimen tai hihnan takertuminen.

Tämän ongelman korjaamiseksi kannattaa käydä ammattitaitoisella mekaanikolla ja tarkastuttaa kompressori. Jos ilmastointilaitteessa on vähän kylmäainetta, se on täytettävä uudelleen. Mutta jos kompressori on vaurioitunut, se on vaihdettava.

Tukkeutunut ilmansuodatin

Jos matkustamon ilmansuodatin on tukkeutunut, ilmastointijärjestelmä kuormittaa ilmastointipuhallinta. Tämän seurauksena autosi ilmastointilaitteen ilmavirta vähenee. Tämä on yleistä, jos ajat Kia Carnivalilla yleensä pölyisessä tai saastuneessa ympäristössä.

Tämän ongelman korjaamiseksi sinun on puhdistettava tukkeutunut ilmansuodatin. Mutta jos se on vaurioitunut, sinun on vaihdettava se.

Kylmäaineen vuoto

Kylmäainevuoto tapahtuu yleensä silloin, kun auton ilmastointilaitteen kompressori aiheuttaa ylipainetta auton järjestelmään. Tämän seurauksena syntyy pieni reikä, josta kaikki auton kylmäaine pääsee ulos. Kun näin tapahtuu, auton ilmastointi ei toimi tavalliseen tapaan.

Voit korjata tämän ongelman täyttämällä kylmäaineen uudelleen tai korjaamalla taustalla olevan ongelman.

Vialliset lauhduttimet

Kia Carnivalin lauhdutin voi vioittua, koska tiivisteet ja putket ovat huonontuneet, jolloin kylmäaine pääsee vuotamaan ja ilma pääsee sisään. Näin ollen sisään pääsevä ilma voi aiheuttaa jääkiteiden muodostumista, jotka vaurioittavat ja tukkivat lauhduttimen.

  Hyundai Tucson vs. Kia Sportage - kumpi on parempi?

Paras tapa korjata viallinen lauhdutin on vaihtaa se uuteen.

FAQ

Miksi ilmastointilaitteeni toimii, mutta ei jäähdytä?

Jos ilmastointilaitteesi toimii, mutta ei jäähdytä lämpötiloja sisällä, syynä voi olla tukkeutunut tai tukkeutunut lauhdutinkierukka. Kun lauhduttimen puhallin toimii tarpeen mukaan, se imee ilmaa ulkoyksikköön lauhdutinkierukan kautta vetääkseen lämpöenergian pois kodistasi.

Mistä tiedän, onko Kia Carnivalin AC-kompressori heikko?

Ilmastointilaitteen kompressori vastaa kylmäainehöyryn puristamisesta. Jos se on kuitenkin heikko, ilmastointilaite ei toimi tarpeen mukaan. Joitakin heikon tai viallisen kompressorin merkkejä ovat moottoritilasta tulevat äänet, kompressorin kytkin ei kytkeydy, ilmastointilaite ei ole niin kylmä kuin sen pitäisi olla ja imuletkut ovat rikki.

Miten saan ilmastointilaitteeni kylmemmäksi?

Jos auton ilmastointilaite ei puhalla kylmää ilmaa, voit tehdä muutamia asioita, joilla saat sen kylmemmäksi. Parasta on kääntää puhallin maksiminopeudelle ja varmistaa, että ilmavirta on asetettu ”ulkona”-tilaan. Kun olet pakottanut ulos osan autoon kertyneestä kosteasta ja kuumasta ilmasta, käynnistä ilmastointilaite ja vaihda ilmavirtaustilaan ”kiertoilmavirta”.

Mikä on tärkein syy siihen, että ilmastointilaitteet lakkaavat toimimasta?

Tärkeimmät syyt, miksi ilmastointilaitteesi ei toimi, ovat alhainen kylmäainetaso, rikkinäinen puhallin, rikkinäinen ilmastointilauhdutin, jäähdytyspuhaltimen ongelmat ja huono ilmastointikompressori. Lisäksi ilmastointilaite voi lakata toimimasta ilmastointihaihduttimen ongelmien ja sähköongelmien vuoksi.

Mistä tiedän, onko ilmastointilaitteessani liian vähän kylmäainetta?

Kylmäaine on yksi ilmastointilaitteen elintärkeistä komponenteista. Siksi on erittäin tärkeää tietää, onko se vähissä, jotta ilmastointilaite toimii moitteettomasti. Joitakin merkkejä kylmäaineen vähyydestä on, että ilmastointi ei puhalla tarpeeksi viileää ilmaa, ilmastointilaitteen jäähtyminen kestää kauemmin, mittareissa näkyy alhainen paine ja ilmastointilaitteen kytkin ei kytkeydy.

  Kia Sportage Luotettavuus

Yhteenveto

Nyt kun tunnet joitakin Kia Carnivalin yleisiä ilmastointiongelmia, on erittäin tärkeää huolehtia autostasi, jotta voit välttää useimmat näistä ongelmista. Joitakin ilmastoinnin ongelmia, joista Kia Carnivalin omistajien tulisi olla tietoisia, ovat lämmin ilma, heikko ilmavirta, vialliset kompressorit ja tukkeutuneet ilmansuodattimet.

Näistä ongelmista huolimatta Kia Carnival on edelleen luotettava ja poikkeuksellinen tila-auto. Hyvällä hoidolla ja huollolla useimmat näistä ongelmista voidaan välttää.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z