Kia Ceed 1.6 crdi ongelmat

Kia Ceed

Kia Ceed oli vuosina 2007-2011 Kian myydyin malli. Tämä pienikokoinen auto on paitsi tyylikäs ja luotettava myös taloudellinen ja moderni. Yksi Kia Ceedin suorituskykyisimmistä moottoreista on 1.6 crdi -moottori. Mutta mitkä ovat Kia Ceed 1.6 crdi -mallin yleiset ongelmat?

Kia Ceed 1.6 crdi -moottorin yleisiä ongelmia ovat tukkeutunut hiukkassuodatin, turbo-ongelmat, jousitusongelmat, jarruviat ja sähköongelmat. Lisäksi muut käyttäjät ovat ilmoittaneet käynnistysongelmista, ilmastointiongelmista ja maalausongelmista.

Mitkä ovat yleisiä ongelmia Kia Ceed 1.6 crdi -malleissa?

Tukkeutunut hiukkassuodatin

Koska Kia Ceed 1.6 crdi -dieselmoottorissa on ajoketju ja hiukkassuodatin, on tärkeää, että autolla ajetaan pidempiä matkoja. Jos näin ei tehdä, hiukkassuodatin tukkeutuu, mikä voi vaikuttaa moottorin suorituskykyyn.

Jos Kia Ceedissäsi on tällainen ongelma, voit korjata sen poistamalla DPF:n tukkeutumisen. On kuitenkin parasta, että vaihdat tukkeutuneen hiukkassuodattimen ja varmistat, että ajat autoa suositusten mukaisesti, jotta se saavuttaa käyttölämpötilansa.

Ilmastointiongelmat

Tämä on yksi niistä ongelmista, joita sinun pitäisi odottaa kohtaavasi, jos omistat Kia Ceed 1.6 crdi -moottorimallin. Tiedät, että ilmastointilaite ei toimi, kun se ei puhalla hyvin kylmää ilmaa, kun se on kytketty kylmimpään asetukseen. Suurin syyllinen tämän ongelman takana on viallinen lauhdutin.

Jos siis haluat korjata tämän ongelman, sinun on vaihdettava viallinen lauhdutin.

Turbo-ongelmat

Kia Ceedin turbo on tunnetusti vikaantunut. Tämä johtuu siitä, että turbo vioittuu nopeammin kuin sille on tarkoitettu aika. Yksi asia, joka aiheuttaa turbon nopeamman rappeutumisen, on viallinen EGR-venttiili. Jos kuitenkin haluat korjata tämän ongelman, sinun on vaihdettava sekä turbo että EGR-venttiili.

  Kia Sportage Mild Hybrid ongelmat

Jarruvika

Tämä on yksi niistä ongelmista, joiden vuoksi Kia kutsui takaisin 01.04.2008 ja 30.03.2009 välisenä aikana valmistettuja Kia Ceed -malleja. Kia totesi, että joissakin ESP:llä varustetuissa malleissa jarrupääsylinteri ei ehkä vastaa vaatimuksia, mikä johti tavallista pidempiin jarrutusmatkoihin. Tämä voi johtaa onnettomuuteen tai jopa auton vaurioitumiseen.

Maalausongelmat

Jotkut käyttäjät ovat raportoineet maalausongelmista tietyissä Kia Ceed -malleissa. Niiden Kia Ceed -mallien käyttäjät, joiden autossa on punainen maalikerros, valittivat, että se on ohut ja irtoaa helposti. Tämä on ongelma, jota Kian tulisi seurata tarkasti ja korjata asianomaisten käyttäjien osalta. Sen sijaan Kia Ceedin käyttäjät, joilla on muunlainen takki, eivät ole valittaneet tällaisesta ongelmasta.

Sähköongelmat

Sähköongelmat voivat olla hankalia, sillä perimmäisen syyn löytäminen voi olla haastavaa. Jos esimerkiksi jokin johto on katkennut jostain, siihen voi olla vaikea päästä käsiksi tai saatat joutua purkamaan tiettyjä auton osia päästäkseen käsiksi ja korjataksesi sen. Rikkinäisten johtojen lisäksi sähköongelmia voivat aiheuttaa myös huono vaihtovirtageneraattori, palanut sulake tai jopa tyhjä akku.

Sähköongelmien korjaamiseksi sinun on ensin löydettävä taustalla oleva ongelma ja vaihdettava tai korjattava se.

Käynnistysongelmat

Useimmat auton käynnistysongelmat johtuvat kuolevasta akusta, huonosta vaihtovirtageneraattorista, syöpyneistä kaapeleista tai käynnistinongelmasta. Mutta jos kaikki edellä mainitut ovat kunnossa ja autossasi on edelleen käynnistysongelmia, tarkista ajonestolaite. Viallinen ajonestolaite on tärkein syy Kia Ceedin käynnistysongelmiin. Varmista, että viallinen ajonestolaite vaihdetaan ongelman korjaamiseksi.

  Kia Niron yleiset ongelmat

Jousitusongelmat

Vaikka Kia Ceedillä ei tunnetusti ole jousitusongelmia, tässä nimenomaisessa mallissa on ollut tätä ongelmaa aiemmin. Tämä ongelma oli yleinen vuoden 2007 Kia Ceedissä. Tämän auton jousitusongelmat liittyivät kuitenkin vialliseen vakaajan lenkkiin. Hyvä uutinen on, että valmistaja kutsui takaisin kyseiset autot ja asia korjattiin. Useimmissa uusimmissa malleissa ei ole tällaista ongelmaa.

FAQ

Kuinka kauan Kia Ceed kestää?

Kia Ceed on erittäin luotettava auto. Asianmukaisella hoidolla ja huollolla tämän auton pitäisi kestää yli 200 000 kilometriä. Jotta näin tapahtuisi, käyttäjän on kuitenkin myös ajettava autoa oikein ja noudatettava valmistajan suosittelemia määräaikaishuoltoja.

Onko Kia Ceed polttoainetehokas?

Kyllä, Kia Ceed on yksi luokkansa tehokkaimmista autoista. Sen bensiinimoottoreiden hyötysuhde on 38,2-54,3 mpg. Toisaalta sen dieselkäyttöisten mallien hyötysuhde vaihtelee välillä 51,1 mpg ja 64,2 mpg.

Mikä on Kia Ceed 1.6 crdi -moottorin mpg?

Kia Ceed 1.6 crdi -moottori on yksi luokkansa tehokkaimmista malleista. Tämän auton yhdistetty mpg on noin 35, mikä on erinomainen. Tämä johtuu siitä, että useimmilla sen kilpailijoilla on alhaisempi yhdistetty mpg.

Mikä on luotettavin Kia Ceedin moottori?

Kia Ceed -malliin on saatavana sekä bensiini- että dieselmoottori. Luotettavin moottori tästä mallistosta on kuitenkin 1,6-litrainen crdi-dieselmoottori. Tämä moottori on paitsi polttoainetaloudellinen, myös tehokkaampi ja kestävämpi kuin bensiinimoottori.
Sitä vastoin paras bensiinimoottori on 1,0-litrainen 3-sylinterinen turboahdettu bensiinimoottori. Tämä moottori on tasainen, ja se tuottaa jopa 118 hv ja 127 lb-ft vääntöä. Se myös kiihtyy nopeudesta 0:sta nopeuteen 62 km/h vain 11,1 sekunnissa.

  Kia Niro EV:n luotettavuus

Bottom line

Nyt kun tiedät joitakin yleisiä ongelmia, joita Kia Ceed 1.6 crdi -mallissa esiintyy, sinun kannattaa pitää autostasi hyvää huolta, jotta vältät useimmat näistä ongelmista. Kuten useimmissa autoissa, autostasi huolehtiminen saa sen kestämään pidempään ja pienentää korjaus- ja huoltokustannuksia.

Kaiken kaikkiaan Kia Ceed on poikkeuksellinen pikkuauto, jossa on tarjolla paljon moottorivaihtoehtoja. Kia Ceed 1.6 crdi -moottorin lisäksi valmistaja tarjoaa myös 1,0-litraista Kappa T-GDi I3-, 1,4-litraista Kappa II T-GDi I4- ja 1,6-litraista Gamma II MPi I4 -moottoria.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z