Kia K5 Luotettavuus

Korealainen autonvalmistaja Kia Corporation, joka tunnetaan yleisesti nimellä Kia, toimii kotipaikkanaan Soulissa, Etelä-Koreassa. Vuonna 2019 se myi yli 2,8 miljoonaa ajoneuvoa, mikä tekee siitä maan toiseksi suurimman autonvalmistajan Hyundai Motor Companyn jälkeen. Vuoden 2022 Kia K5 luokitellaan perhesedaniksi, mutta sen erinomainen muotoilu ja 290-hevosvoimainen moottori viittaavat johonkin seksikkäämpään. Sedanin tilavaa takapenkkiä täydentävät vakiona olevat aktiiviset turvallisuusominaisuudet ja infotainment-tekniikka.

Yleiskatsaus

Kahdeksanvaihteinen automaattivaihteisto yhdistyy 180 hevosvoimaa tuottavaan 1,6-litraiseen turboahdettuun nelisylinteriseen. Neliveto on lisävaruste, mutta ei GT-mallissa. Moottorilla etuveto on vakiona. Kia K5 GT on vaikuttavan nopea, sillä spurtti 100 km:n tuntinopeuteen kestää vain 5,2 sekuntia.

Luotettavuus

Tätä mallia ei ole koskaan testattu täysin luotettavuuden osalta. Tämän vuoksi sillä ei ole kokonaispistemäärää, eikä sitä voida asettaa paremmuusjärjestykseen muita keskikokoisia autoja vastaan. Tätä ajoneuvoa koskevia moottoriongelmia on kuitenkin rekisteröity paljon. Monien moottoriongelmien vuoksi sitä ei pidetä yhtä luotettavana ajoneuvona kuin muita.

Turvallisuus

National Highway Traffic Safety Administration on antanut vuoden 2021 Kia K5:lle viiden tähden kokonaisturvallisuusluokituksen, mukaan lukien viisi tähteä sivutörmäystesteissä ja neljä tähteä etu- ja kaatumistesteissä.

Jälleenmyyntiarvo

Ajoneuvon jälleenmyyntiarvo riippuu ajasta ja kuntotekijöistä. KIA K5:n 5 vuoden jälleenmyyntiarvon arvioidaan olevan 14 640 dollaria viiden vuoden arvonalennuksen jälkeen.

Huolto ja korjaus

KIA K5:n huolto- ja korjauskustannukset ensimmäisten 10 vuoden aikana ovat noin 5 949 dollaria ajoneuvoa kohti. Suosittuihin sedan-malleihin verrattuna tämä on noin 890 dollaria edullisempaa. On myös 17,53 prosentin todennäköisyys, että K5 tarvitsee suurempia korjauksia tuona aikana. Sen arvo on muihin autoihin verrattuna keskimääräinen.

  Cadillac CT6 Luotettavuus

FAQ

Onko Kia K5 etuvetoinen, takavetoinen vai nelivetoinen auto?

Kia K5 on etuvetoinen auto.

Kuinka monta istuinta Kia K5:ssä on?

Kia K5 on 5-paikkainen auto. Tämän auton EPA-luokitus on: Suuret autot

Kuinka paljon hevosvoimia Kia K5:ssä on ja onko siinä turbo?

Kia K5:ssä on 180 hevosvoimaa ja 195 lb-ft vääntöä. Moottori on Intercooled Turbo Regular Unleaded I-4, jonka iskutilavuus on 1,6 L. Polttoainejärjestelmä on: Bensiinin suoraruiskutus.

Kuinka paljon maavaraa Kia K5:ssä on?

5,3 tuumaa ( 13,46 cm )

Minkälaiset pyörät siinä on?

Kia K5:ssä on 18 X 7,5 tuuman alumiiniset etuvanteet ja 18 X 7,5 tuuman alumiiniset takavanteet.

Millainen moottori Kia K5:ssä on?

K5-malleissa on 1,6-litrainen 180-hevosvoimainen nelisylinterinen turbomoottori, joka toimii yhdessä 8-vaihteisen automaattivaihteiston kanssa. Moottorin vakiovarusteena on etuveto; GT-malliin on saatavana lisävarusteena neliveto.

Käyttääkö Kia K5 tavallista bensiiniä?

Kyllä, Kia K5 ottaa tavallista bensiiniä. Kaikki vuosien 2020 ja 2021 Kia-autot on suunniteltu kulkemaan tavallisella bensiinillä, jonka oktaaniluku on 87 tai korkeampi.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z