Kia Sedona Luotettavuus

Kia Corporation perustettiin toukokuussa 1944, ja se on Korean vanhin autonvalmistaja. Vuosittain valmistetaan yli 1,4 miljoonaa Kia-ajoneuvoa 14 valmistus- ja kokoonpanotehtaassa kahdeksassa maassa. Kia kutsuu vuoden 2022 Kia Sedonaa monikäyttöautoksi, mutta todellisuudessa se on maasturiksi naamioitu hienostunut tila-auto. Klassisen sivuliukuoven lisäksi sen tunnistaa tila-autoksi tilava kolmas rivi, joka puuttuu monista katumaastureista.

Yleiskatsaus

Sedonassa on Lambda Gasoline Direct Injection (GDI) 3,3-litrainen V6-moottori, joka tuottaa 206 kW (276 hv) ja 336 N.m (248 lb. ft), kuusivaihteinen automaattivaihteisto ja etuveto. Vuoden 2016 Kia Sedona on kallein ja uusin tässä mainittu malli, mutta raporttien mukaan se ei ole investoinnin arvoinen. Kia Complaints listaa vuoden 2016 Sedonan yhdeksi vältettävistä malleista kolmannessa sukupolvessa 2015-2020.

Luotettavuus

RepairPal arvioi Kia Sedonan erittäin luotettavaksi arvosanalla 4,0 viidestä, kun taas J.D. Power antaa sille 81 pistettä 100:sta ja asettaa sen tila-auton kakkoseksi neljän parhaan joukkoon. Tämän perusteella olisi oikein sanoa, että Kia Sedona on erittäin luotettava ajoneuvo.

Turvallisuus

Kia Sedonan suorituskyky matkustajanpuoleisissa törmäystesteissä ansaitsee NHTSA:lta (National Highway Traffic Safety Administration) arvosanan ”hyväksyttävä”. Sen 5 tähden kokonaisturvallisuusluokitus perustuu tiettyjen valinnaisten turvavarusteiden saatavuuteen.

Jälleenmyyntiarvo

Aika ja kunto ovat kaksi tärkeää tekijää auton jälleenmyyntiarvon kannalta. KIA:n mukaan Sedona menettää viiden vuoden kuluttua 62 % arvoaan ja se myydään viiden vuoden kuluttua 13 610 dollarilla.

  Kia Rondo Luotettavuus

Huolto ja korjaus

Keskimääräiset vuotuiset korjaus- ja huoltokustannukset ovat Kia Sedonassa 495 dollaria, kun taas tila-autojen ja kaikkien ajoneuvomallien vuotuiset korjaus- ja huoltokustannukset ovat 647 dollaria ja 652 dollaria. Sen korjauskustannukset ovat normaalit verrattuna muihin.

FAQ

Onko Kia Sedona etuvetoinen, takavetoinen vai nelivetoinen auto?

Kia Sedona on etuvetoinen auto.

Kuinka monta istuinta Kia Sedonassa on?

Kia Sedona on 8-paikkainen auto. Tämän auton EPA-luokitus on: Minivans 2WD

Kuinka paljon hevosvoimia Kia Sedonassa on ja onko siinä turbo?

Kia Sedonassa on 276 hevosvoimaa ja 248 lb-ft vääntöä. Moottori on Regular Unleaded V-6, jonka iskutilavuus on 3,3 L. Polttoainejärjestelmä on: Bensiinin suoraruiskutus.

Kuinka paljon maavaraa Kia Sedonassa on?

6,7 tuumaa ( 17,02 cm )

Minkä tyyppiset pyörät siinä on?

Kia Sedonassa on 18 X 7 tuuman alumiiniset etuvanteet ja 18 X 7 tuuman alumiiniset takavanteet.

Mikä on Kia Sedonan luotettavin vuosimalli?

Lyhyt vastaus on: 2002, 2003, 2005, 2012 ja 2016. Nämä ovat siis hyviä vuosia, jos etsit käytettyä Sedonaa.

Mitä ongelmia Kia Sedonassa on?

  • Epänormaalit käynnistysäänet.
  • Käynnistysvaikeudet.
  • Viallinen akku.
  • Ulkovalaistusongelmat.
  • Ilmastointilaitteen (A/C) kytkinkokoonpanon toimintahäiriö.
  • Vanhentuneen ohjelmiston aiheuttamat vaihteisto-ongelmat.
  • Vikaantunut kampiakselin asentoanturi.
  • Vaihtovirtageneraattorin ennenaikainen vikaantuminen.

Kuinka monta kilometriä Kia Sedona kestää?

Kia Sedona kestää keskimäärin 190.000-210.000 kilometriä. Odottamattomia korjauksia tarvitaan Sedonassa noin 0,3 kertaa kalenterivuodessa. Sedonassa on 10 %:n todennäköisyydellä vakavia ongelmia. Sedonan omistajat käyttävät myös keskimäärin 495 dollaria vuodessa korjauksiin.

  Cadillac CTS-V Luotettavuus

Onko Kia Sedonassa vaihteisto-ongelmia?

Nämä ongelmat on usein helppo havaita. 2020 Kia Sedona Vaihteisto-ongelmiin voi kuulua mm. vaihtamisviiveet tai narskuttelu kiihdytettäessä, tärinä millä tahansa nopeudella tai alapuolelta tuleva polttava tai viheltävä ääni.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z