Kia Telluride – vaihteisto ongelmat

Kia Telluride

Kia Telluride on keskikokoinen katumaasturi, jossa on tilavat ja mukavat sisätilat. Siinä on myös runsaasti tavaratilaa, ja siihen mahtuu jopa kahdeksan henkilöä. Siinä on kuitenkin myös useita ongelmia, kuten vaihteisto-ongelmia. Mutta mitä ovat Kia Telluriden vaihteisto-ongelmat?

Yleisiä Kia Telluriden vaihteisto-ongelmia ovat vaihtamisen viivästyminen, kiihtyvyyden puute vaihteelle lähdettäessä, viivästynyt kytkeytyminen ja luistaminen sekä kyvyttömyys säilyttää oikea vaihde. Lisäksi jotkut käyttäjät ovat rekisteröineet autojen tärisevän tiellä, viheltäviä ääniä ja narskuttelua kiihdytettäessä.

Mitkä ovat Kia Telluriden vaihteisto-ongelmat?

Kiihtyvyyden puute vaihteelle lähdettäessä

Tämä ongelma on yleinen Kia Telluride 2023 -mallivuodessa. Useat käyttäjät ovat valittaneet, että auto kieltäytyi kiihdyttämästä ikään kuin sillä olisi ongelmia vaihteiston kanssa. Useimmissa tapauksissa se kieltäytyy kiihdyttämästä 10-20 sekunnin ajan. Kaiken lisäksi, kun käyttäjät potkaisivat vaihteen päälle, auto hyppäsi ja piti kovaa ääntä.

Utahista kotoisin olevalla Kia Telluriden omistajalla oli kiihtyvyysongelmia kahdesti auton kanssa, kun autolla oli ajettu vain 200 mailia. Omistaja totesi, että kun hän kiihdytti ylämäkeen, kierrosluvut putosivat ja kiihtyvyys loppui. Tämän seurauksena hänen oli pysähdyttävä tien sivuun. Myöhemmin auto käynnistyi uudelleen ja nykäisi eteenpäin jatkaakseen kiihdyttämistä.

Tämän ongelman korjaamiseksi on tarkistettava alhainen vaihteistoöljyn määrä, kulunut kytkin tai vioittunut vaihteensiirtonivel. Varmista, että ammattitaitoinen mekaanikko korjaa taustalla olevan ongelman.

  Kia Picanto X Line ongelmat

Viivästynyt kytkeytyminen ja luistaminen

Tämä tulee yllätyksenä, sillä vaihteiston luistaminen vaihteenvaihdon välillä on asia, jonka pitäisi tapahtua autoille, joissa on ajettu vähintään 150 000 kilometriä. NHTSA:n mukaan on tehty useita valituksia, joiden mukaan Kia Telluriden vaihteisto oletettavasti liukuu itsestään ulos vaihteesta ja vapaalle.

Vaihteiston luistamisen lisäksi jotkut omistajat ovat valittaneet, että moottorin kierrosluvut nousivat hetkessä ilman voiman luovutusta. Mutta auton sammuttamisen ja käynnistämisen jälkeen se jatkoi toimintaansa normaalisti. Lisäksi jotkut käyttäjät ovat raportoineet, että vaihteistolla on taipumus viivästyttää joidenkin vaihteiden kytkeytymistä.

Jos vaihteen kytkeytyminen on viivästynyt tai vaihteisto luistaa, momentinmuunnin ja vaihteenvaihtosolenoidi on syytä tarkastuttaa. Jos jokin näistä osista on vaurioitunut, ne on vaihdettava mahdollisimman pian ongelman korjaamiseksi.

Kyvyttömyys pitää oikea vaihde

Toinen yleinen ongelma Kia Telluriden vaihteistossa on kyvyttömyys säilyttää oikea vaihde. Tämä ongelma johtuu yleensä vaihteisto-ongelmista. Kyse voi olla huonosta momentinmuuntimesta, tukkeutuneesta vaihteensuodattimesta, palaneesta kytkinlevystä tai ylikuumentuneesta vaihteistosta. Tämän lisäksi sinun tulisi tarkistaa vaihteistoöljy.

Perusongelman korjaaminen auttaa sinua korjaamaan tämän ongelman. Näin ollen sinun tulisi viedä autosi ammattitaitoiselle mekaanikolle tarkastettavaksi ja korjattavaksi tai vaihdettavaksi kyseiset osat.

Auto tärisee tiellä

Useat Kia Telluriden käyttäjät ovat myös valittaneet auton tärisevän ajon aikana. Vaikka on olemassa erilaisia syitä, miksi autosi saattaa täristä ajon aikana, myös vaihteisto voi aiheuttaa auton tärinän. Kun esimerkiksi vaihteistoneste on vähissä, autosi voi alkaa täristä ajon aikana.

  Onko Kia Rio hyvä auto?

Tämä ongelma voidaan korjata täyttämällä vaihteistoöljy. On tärkeää tarkistaa aina vaihteistonesteen taso ja kunto, sillä se on monien vaihteisto-ongelmien lähde.

Närinää kiihdytettäessä

Erilaiset ongelmat voivat aiheuttaa autosi jyrinää kiihdytettäessä. Joitakin niistä ovat esimerkiksi huono pyöränlaakeri, kulunut moottorin moottori, ongelma tasauspyörästössä tai jopa vaurioitunut CV-nivel. Kuitenkin myös huono vaihteisto voi olla syynä.

Samoin kuin auto tärisee kiihdytettäessä, myös alhainen vaihteistoneste voi aiheuttaa auton jyrinää kiihdytettäessä. Muista siis lisätä autoon oikeaa vaihteistonestettä tämän ongelman korjaamiseksi.

Viheltävät äänet

Vaihteiston viheltävät äänet voivat johtua alhaisesta nestemäärästä. Jos siis huomaat, että autosi vaihteistosta kuuluu viheltäviä ääniä, se on syytä tarkastuttaa. Sen lisäksi, että varmistat, että vaihteiston nestetaso on suositellulla tasolla, sinun tulisi myös varmistaa, että se vaihdetaan, kun se likaantuu.

FAQ

Onko Kia Telluride ostamisen arvoinen?

Kyllä, Kia Telluride kannattaa ostaa. Tämä johtuu siitä, että tämä auto on tilava, tehokas, käytännöllinen ja halpa ylläpitää. Lisäksi se toimii hyvin ja rekisteröi vähemmän ongelmia kuin useimmat kilpailijansa. Mutta jos etsit ylellistä, edistyksellistä, suorituskykyistä ja tehokasta keskikokoluokan katumaasturia, tämä ei ole sinun maasturisi.

Millaisilla vaihteistoilla Kia Telluride on varustettu?

Kia Telluride on varustettu 8-vaihteisella A8LF1-automaattivaihteistolla. Tämän vaihteiston ansiosta kiihtyvyys paranee hiljaisemmaksi ja moottori toimii optimaalisimmalla tehotasollaan. Koska siinä on enemmän vaihteita, se auttaa pitämään moottorin nopeusalueella, jossa sen suorituskyky on paras ja polttoaineenkulutus pienin.

  Kia Xceed GPL ongelmat

Onko Kia Telluridessa vaihteisto-ongelmia?

Kyllä, Kia Telluridessa on useita vaihteisto-ongelmia. Joitakin yleisiä Kia Telluriden vaihteisto-ongelmia ovat auton tärinä, kiihtyvyyden puute vaihteelle lähdettäessä, narskuttelu kiihdytettäessä ja kyvyttömyys säilyttää oikea vaihde.

Missä Kia-mallissa on CVT-vaihteisto?

Vuoden 2021 Kia Forte on varustettu CVT-vaihteistolla. Siinä on päivitetty CVT-vaihteisto nimeltään Intelligent Variable Transmission (IVT). Tämä vaihteisto tarjoaa hiljaisemman ja tasaisemman ajon kuin perinteinen CVT-vaihteisto. Huomaa, että CVT löytyy yleensä pienemmistä Kia-malleista.

Johtopäätös

Kia Telluride voi olla mukava perheauto, mutta siinä on myös useita ongelmia. Yleisiä Kia Telluride -vaihteiston ongelmia ovat kiihtyvyyden puute vaihteelle potkaistessa, auton tärinä, viheltävät äänet, kyvyttömyys pitää oikea vaihde ja narskuttelu kiihdytettäessä.

Kaiken kaikkiaan Kia Telluride on edelleen yksi hienoimmista ja vähän huoltoa vaativista keskikokoisista katumaastureista. Vaikka tässä autossa on vaihteisto-ongelmia, ne eivät ole yhtä yleisiä kuin joissakin sen kilpailijoissa.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z