Kiihdyttävätkö hybridiautot nopeammin?

Nopeuden ja nopeuden välillä on selvä ero. Nopea auto on auto, joka pystyy saavuttamaan huiman korkean huippunopeuden, kun taas nopea auto on auto, joka pystyy ylivoimaisiin 0-100 km/h -aikoihin. Hybridiautot kuuluvat jälkimmäiseen luokkaan, koska ne ovat yleensä hitaita huippunopeuksissa.

Hybridiautot kiihtyvät kuitenkin nopeammin kuin tavalliset polttomoottoriautot. Tämä johtuu siitä, että sähkömoottorit ovat luonnostaan parempia antamaan tehoa varhaisessa vaiheessa. Toisaalta polttomoottoreilla kestää jonkin aikaa, ennen kuin ne saavuttavat optimaalisen tehoalueensa, ja vasta sitten ne voivat tarjota maksimaalisen vääntömomentin.

Sähköautot ovat samanlaisia kuin hybridit, mutta ne ovat usein paljon nopeampia. On syytä sanoa, että maailman nopeimmat autot ovat tällä hetkellä sähköautoja, koska ne tarjoavat 100 prosenttia tehostaan sähkömoottoreilla, jotka toimivat parhaiten paikallaan pysähtyneenä.

Vaikka hybridit kiihtyvätkin nopeammin, sillä on merkitystä vain, jos auto on jo valmiiksi riittävän tehokas, eli Toyota Priukselta ei kannata odottaa nopeutta eikä nopeutta.

Hybridivoimansiirtojen pikakurssi

Hybridi on auto, jossa tavallinen polttomoottori on yhdistetty sähkömoottoriin parempien hyötysuhdetulosten saavuttamiseksi. Tämä tarkoittaa, että hybridi on rakennettu tehokkaaksi eikä nopeaksi. Jos siis molemmat moottorit ovat teholtaan mitättömiä, auto ei ole nopeampi kuin tehokkaampi polttomoottoriauto.

McLaren P1, Ferrari LaFerrari ja Porsche 918 ovat kuitenkin opettaneet meille muutamia asioita, joista tärkeimmät ovat se, että hybridit pystyvät suorituskykyyn ja tehokkuuteen. Siitä lähtien on ollut monia hybridi-superautoja/urheiluautoja, ja monia niistä on vielä tulossa.

  Pitäisikö minun ostaa sähköauto nyt vai odottaa

Hybridi toimii parhaiten kaupunkiajossa, joka koostuu hitaasta stop-and-go -liikenteestä. Saavuttaakseen näin vaikuttavia MPG-tuloksia hybridit luottavat tekniikkaan, jota kutsutaan regeneratiiviseksi jarrutukseksi. Kyseessä on älykäs tekniikka, jonka avulla auto voi varastoida energiaa, joka muutoin menetettäisiin jarrutuksen aikana.

Sähköautot kiihtyvät nopeimmin

Tärkein syy siihen, miksi suuritehoiset sähköautot ovat maailman nopeimpia autoja, on se, että ne tarjoavat heti runsaasti vääntöä. Sähkömoottoreiden ei tarvitse käynnistyä tietylle kierroslukualueelle ennen kuin ne alkavat tarjota maksimitehoa, vaan kaikki teho on käytettävissä joka hetki.

Polttomoottorit sen sijaan tarvitsevat optimaalisen kierroslukualueen saavuttaakseen maksimitehon. Lisäksi sähkömoottoreissa ei ole perinteisiä vaihteistoja, mikä tarkoittaa myös sitä, että vaihteiden välillä ei ole tehovajetta, mikä tekee niistä sekä nopeampia että tasaisempia.

Lisäksi ne ovat yleensä painavampia kuin useimmat polttomoottoriautot, mikä auttaa vähentämään tehoa. Kehittyneet ajonvakautusjärjestelmät toimivat myös parhaiten, kun ei tarvitse huolehtia vaihteiden vaihtamisesta. Näin ollen sähköautot tuottavat tehoa jatkuvasti ilman katkoksia.

Huippunopeuden osalta on syytä sanoa, että sekä sähköautot että hybridiautot ovat kaukana nopeimmista. Sähkömoottorin luontainen ominaisuus on se, että se alkaa hidastua, kun se saavuttaa suuria nopeuksia.

Nopeiden autojen tärkeimmät ominaisuudet

Jos harkitset drag-auton ostamista tai haluat vain nopeinta neljännesmailiaikaa kehuskellaksesi, sinun pitäisi ottaa huomioon nämä seikat. Ensinnäkin viritetyt autot ovat yleensä nopeimpia, koska niitä ei tarvitse kompensoida jokapäiväisessä käytössä, mutta on olemassa muutama varastossa oleva auto, joka pystyy alle 9 sekunnin neljännesmailiaikaan.

  Parhaat Mercedes-hybridiautot

Jotta auto olisi nopea, se tarvitsee paljon tehoa. Alle 3 sekunnin aika 0-100 km/h vaatii yleensä 500-700 hevosvoimaa. Takavetoisilla autoilla on yleensä vaikeuksia saada tehoa alas, mutta kehittyneet ajonvakautusjärjestelmät pystyvät lieventämään tätä ongelmaa.

Voiman ja nelivedon lisäksi kannattaa valita auto, jossa on kaksoiskytkinvaihteisto, koska se tarjoaa käynnistyksen ohjauksen ja nopeimmat vaihtamisajat. Lisäksi raskaat autot ovat yleensä parempia laukaisussa, koska ne painavat renkaita enemmän.

Aerodynamiikalla, painotasapainolla, jousituksen jäykkyydellä ja renkailla on myös valtava merkitys. Renkaiden tulisi olla suorituskykyiset, ja niiden tulisi myös olla leveämmät takana optimaalisen pidon saavuttamiseksi.

UKK-osio

Mitkä autot ovat nopeimpia juuri nyt?

Maailman nopein auto tällä hetkellä on 1900 hv:n Rimac Nevera. Tämä naurettava EV-hyperauto ajaa 0-100 km/h vain 1,9 sekunnissa, ja se saavuttaa neljännesmailin rajan alle 9 sekunnissa, tarkemmin sanottuna 8,5 sekunnissa, mikä on maailmanennätys.

Toiseksi nopein auto on Tesla Model S Plaid, joka kiihtyy 0-100 km/h noin 2 sekunnissa, ja neljännesmailin aika on 9,25 sekuntia, mikä on aivan järjetöntä nelioviselta sedanilta. Tämän hetken nopein hybridi on Ferrari SF90 Stradale, jonka nopeus 0-100 km/h on vain 2,3 sekuntia.

Mikä auto tarjoaa suurimman huippunopeuden?

Todistettu maailman nopein auto tällä hetkellä on kiistelty SSC Tuatara, jota seuraa tiiviisti Bugatti Chiron Super Sport 300+. Tuatara onnistui saavuttamaan 316mph huippunopeuden, kun taas Chiron SuperSport onnistui saavuttamaan 304mph.

  Mikä on hybridiauton käyttöikä?

Kolmanneksi nopein auto on Koenigsegg Agera RS, joka onnistui kahdella ajokerralla saavuttamaan 278mph keskiarvon. Hennesey Venom GT:n huippunopeus on 270mph ja Bugatti Veyron Super Sportin 268mph.

Osuimmeko auton kiihtyvyyden ehdottomiin rajoihin?

Alle kahden sekunnin 0-100mph-ajat ovat mielettömiä, ja se saa miettimään, pystyvätkö autot koskaan ajamaan nopeammin. Yli 15 vuotta sitten Bugatti julkaisi legendaarisen Bugatti Veyronin, joka oli kaikkien aikojen ensimmäinen todellinen hyperauto. Yli 1000 hv:n, alle 3 sekunnin 0-100 km/h -ajan ja 253,81 km/h huippunopeuden ansiosta alkuperäinen Veyron oli auto, josta kaikki alkoi.

Nykyään monet autot pystyvät alle 3 sekunnin 0-60-ajoihin, mutta vain kahdella autolla on tällä hetkellä sertifikaatti, joka mahdollistaa 0-60-ajot alle 2 sekunnissa. Huippunopeuden osalta on vaikea sanoa, tuleeko koskaan olemaan minkäänlaista rajaa. Rehellisesti sanottuna huippunopeudella ei ole merkitystä, koska se voidaan saavuttaa vain, jos käytössä on yksityinen moottoritie.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z