Kuinka hyvä Android Auto on?

Jos olet jo tottunut käyttämään Android Auto -järjestelmää autossasi, tiedät hyvin, että suurin osa autojen sisäisistä infotainment-näytöistä ei ole läheskään yhtä hyödyllisiä. Android Auto on suunniteltu integroitumaan täysin autosi infotainment-näyttöön, minkä ansiosta voit käyttää kaikkia suosikkisovelluksiasi suoraan näytöllä.

Android Auto tuo mukanaan monia etuja, kuten mukavuuden ja mahdollisuuden käyttää samaa järjestelmää eri autoissa. Voit käyttää kaikkia suosikkisovelluksiasi navigointiin, musiikkiin ja viestintään, jotka ovat aina paljon parempia kuin auton mukana tehtaalta tarjotut sovellukset.

Toisaalta Android Auto voi häiritä joitakin käyttäjiä. Järjestelmän käyttö voi myös olla hieman hankalaa, jos sinulla ei ole langatonta integrointimahdollisuutta. Jos puhelimesi ei ole parasta laatua, Android Auto -järjestelmäkokemuksesi on todennäköisesti myös ala-arvoinen.

Joka tapauksessa Android Auto on varmasti varteenotettava järjestelmä niille, jotka rakastavat mahdollisuutta luottaa puhelimeensa kaikista edellä mainituista syistä. Vaikka voit käyttää puhelintasi vastaavalla tavalla vain Bluetoothin ja puhelintelineen avulla, Android Auto on tasoa korkeampi.

Android Auton edut

Android Auton koko tarkoitus on selkeyttää yleistä käyttökokemusta ajon aikana, mikä tarkoittaa, että vain tärkeimmät tiedot näytetään joka hetki. Tämä tarkoittaa, että sinun ei tarvitse käydä läpi useita valikoita ja alivalikoita toimiaksesi vuorovaikutuksessa tarvitsemiesi toimintojen kanssa.

Android Auto on suunniteltu tekemään ajokokemuksestasi turvallisempi hyödyntämällä ohjauspyörän ohjaimia, kehittyneitä ääniohjaimia ja suuria ohjaimia, mikä tarkoittaa, että voit käyttää enemmän aikaa tien katsomiseen. Android Auto hyödyntää myös lukemattomia erilaisia musiikin suoratoistosovelluksia, kuten Spotify, Audible, Pandora, Songza ja TuneIn.

  Mitä tarkoittaa, kun moottori on ahdettu?

Android Auto ei ole pelkkä iho auton infotainment-järjestelmän päällä, vaan pikemminkin auton kaikkien antureiden ja syötteiden kattavampi hyödyntäminen, mikä tarkoittaa, että Android Auto pystyy mukautumaan ajotyyliisi, vuorokauden aikaan ja siihen, mihin sitä käytät.

Google Maps on ylivoimaisesti maailman käytetyin navigointisovellus, ja Android Auto mahdollistaa sen käytön suoraan keskusnäytölläsi tai jopa kojelaudassa, jos omistat uudemman auton.

Android Auton haitat

Sekä Android Auto että Apple CarPlay ovat kulkeneet pitkän matkan alkuperäisen julkaisunsa jälkeen, mikä tarkoittaa, että ne ovat nyt niin parhaita kuin ne voivat olla, ainakin Googlen ja Applen osalta. Autonvalmistajat kehittävät edelleen mielellään omia järjestelmiään, ja ne pitäisivät sen mieluummin sellaisena, koska ne pitävät AA:ta ja ACP:tä kovana kilpailijana.

Tämä tarkoittaa sitä, että autonvalmistajat eivät ole innokkaita parantamaan eri autojen välisiä integraatiotasoja, sillä joissakin autoissa on langattomat ominaisuudet, kun taas toiset tarjoavat optimoimattomia integraatioita vain johdolla. Lisäksi näillä järjestelmillä on taipumus ottaa kokonaan haltuun infotainment-näyttösi, mikä tarkoittaa, että et voi käyttää niitä yhdessä.

Jos omistat auton, jossa ilmastointilaitteen kaltaiset toiminnot on sisällytetty infotainment-näyttöön, sinun on suoritettava viisivaiheinen prosessi vain vaihtaaksesi ilmastointilaitteen lämpötilaa. Tämä voi olla niin ärsyttävää, että ihmiset eivät yleensä koskaan käytä AA:ta tai ACP:tä näistä syistä.

  Miten saat autosi äänekkäämmäksi

Lopuksi, voit saada melko samanlaisen kokemuksen älypuhelimella, puhelimen kiinnikkeellä ja Bluetoothilla, koska useimmat näistä toiminnoista tunnistavat auton käytön, vaikka niitä ei käytettäisikään AA:n kautta.

OEM-infotainment-järjestelmät vs. Android Auto

Autoteollisuuden nykyiset suuntaukset koostuvat Android Auton ja Apple CarPlayn laajemmasta käytöstä ja mahdollisimman monen toiminnon sisällyttämisestä infotainment-näyttöön. Tämä tarkoittaa, että sinun on usein vaihdettava näiden kahden järjestelmän välillä, jotta voit hallita tiettyjä auton toimintoja.

Autonvalmistajat ovat tietoisia tästä, eivätkä ne pidä sitä ongelmana, koska ne haluavat, että käytämme joka tapauksessa niiden omia infotainment-näyttöjä. Tesla valmistaa infotainment-näyttöjä, jotka toimivat myös kierroslukumittarina ja matkamittarina, mikä tarkoittaa, että tällaisten järjestelmien kanssa ei voi edes nauttia koko näytön AA- tai ACP-ominaisuuksista.

Vaikka nykyaikaiset autojen infotainment-järjestelmät ovatkin kehittyneet huomattavasti, ne ovat edelleen jäljessä nykyaikaisista älypuhelinteknologioista, koska uudempaa versiota kehitetään 2-4 vuotta kerrallaan, kun taas uuden sukupolven älypuhelin ilmestyy joka vuosi.

UKK-osio

Kannattaako Android Auto hankkia?

Android Auto kannattaa hankkia, jos käytät jo järjestelmää, koska käytät Android-laitetta päivittäisenä älypuhelimenasi. Lisäksi on järkevää valita Android Auto, jos omistat tai käytät useita autoja, koska silloin voit käyttää samaa järjestelmää useissa autoissa.

On kuitenkin totta, että saat useimmat toiminnot tehtyä suoraan älypuhelimella, Bluetoothilla ja puhelimen kiinnikkeellä. Helppous- ja turvallisuustaso ei ole sama, mutta jos olet hyvin tietoinen siitä, mitä olet tekemässä, lopputuloksen pitäisi olla hyvin pitkälti sama.

  Missä luksusautoissa on kattoteline?

Miksi kaikissa autoissa ei ole Android Autoa tehtaalla?

On kaksi tapaa, joilla tietty ominaisuus voidaan lisätä autoon vakiovarusteena. Ensimmäinen tapa on se, että autonvalmistaja päättää tehdä niin, ja se tehdään yleensä silloin, kun kyseinen ominaisuus on ratkaisevan tärkeä yleisen ajokokemuksen kannalta, jonka valmistaja haluaa tarjota.

Toinen tapa saada tietty ominaisuus osaksi vakiovarusteita on, jos hallitus määrää sen. Esimerkiksi Yhdysvaltojen hallitus on määrännyt, että jokaisessa Yhdysvalloissa myytävässä uudessa autossa on oltava vakiovarusteena peruutuskamera.

Kuinka turvallinen Android Auto on?

Android Auto on todellakin turvallisempi kuin älypuhelimen käyttö millään tavalla. Kaikki riippuu kuitenkin käyttäjästä ja siitä, kuinka keskittynyt hän on ympäristöönsä. Vaikka nämä järjestelmät on suunniteltu mahdollisimman turvallisiksi, niihin ei pidä koskaan luottaa.

Varmista siksi aina, että noudatat kaikkia liikennesääntöjä ollaksesi turvassa, äläkä koskaan käytä puhelintasi suoraan ratissa ollessasi.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z