Kuinka hyvä Mercedes EQS on?

Uusi Mercedes EQS on Mercedeksen sähköautojen lippulaiva, koska se pakkaa kaiken, mitä Mercedes voi tarjota sähköiseen alustaan. Tämä tarkoittaa, että EQS perustuu 100-prosenttisesti erilliseen alustaan, joka on suunniteltu ja kehitetty EQS:ää varten.

Tämä tekee EQS:stä paljon erilaisen verrattuna EQA:han, EQB:hen ja EQC:hen, koska nämä kolme perustuvat GLA-, GLB- ja GLC-alustaan. Näin ollen EQS:ssä on kaikki käytännöllisyys ja aerodynaamiset edut, joita voit odottaa sähköautolta, kun taas kaikissa muissa nykyisissä Mercedes EQ -malleissa ei ole.

EQS on asemoitu sähköiseksi S-luokaksi, mikä tarkoittaa, että sen pitäisi olla vaivaton ajaa, mutta samalla se on myös suhteellisen mukaansatempaava ja runsaasti ylellinen. Näin todellakin on, sillä EQS on teknisesti edistynein ylellinen Mercedes-malli, jonka rahalla voi nykyään ostaa.

EQS on paras sähköauto, jonka voit ostaa juuri nyt, jos sinulla on taipumus ajaa paljon moottoritiellä, sillä EQS tarjoaa ennätyksellisen toimintasäteen, mukavimman ajokokemuksen ja aerodynaamisimman profiilin kaikista myynnissä olevista sähköautoista.

Mercedes EQS – Yleiskatsaus

EQS ei heti aluksi näytä S-luokan EV-versiolta, sillä sen ulkomuoto ei todellakaan ole yhtä komea eikä houkutteleva kuin S-luokassa. Tämä johtuu siitä, että Mercedes halusi maksimoida EQS:n aerodynaamiset ominaisuudet sen sijaan, että siitä olisi tehty vain ylellisen täysikokoisen sedanin näköinen.

Tällä oli merkitystä, sillä EQS onnistui ajamaan 441 kilometriä yhdellä latauksella, mikä on edelleen kaikkien aikojen pisimmän sähköauton latauksen ennätys. Heti kun astut EQS:n sisälle, sinua tervehtii Mercedesin ”hyper-näytöksi” kutsuma näkymä.

  Onko vuoden 2022 Mercedes AMG EQS sen arvoinen?

EQS:ssä on erilainen lähestymistapa verrattuna 99 prosenttiin myynnissä olevista kalliista sähköautoista, koska se ei keskity suorituskykyyn. Tämä tekee EQS:stä virkistävän näköalapaikan, koska sähköautot eivät ole suorituskykyisinä autoina muutenkaan kovin jännittäviä.

Vaikka ne saavuttavat nopeuden 60 mailia tunnissa paikaltaan silmänräpäyksessä, se on jännittävää vain omistajuuden ensimmäisen osan ajan. Sen jälkeen kaikki EQS:n pitkän aikavälin edut alkavat loistaa, ja siksi EQS:n vastaanotto ylellisyyden EV-kuninkaana vallitsi.

Muotoilu ja tekniikka

Nykyään ei yksinkertaisesti voi kuvitella luksus-EV:tä ilman, että se olisi planeetan teknologiapainotteisin nelipyöräinen auto. Näin on myös EQS:n kohdalla, sillä se tarjoaa sekä hyper-näytön että paljon huipputeknologiaa, kuten yli 350 erilaista anturia, jotka on suunniteltu valvomaan ajamisen jokaista osa-aluetta.

EQS:n kaksi puhutuinta ominaisuutta ovat ulkoinen muotoilu ja 56-tuumainen hyper-näyttö. Ulkomuotoilu herätti aluksi paljon kysymyksiä, koska EQS ei välttämättä näytä Mercedeksen näköiseltä, kuten useimpien Mercedes-harrastajien mielestä pitäisi.

Päätettiin kuitenkin, että EQS:n on oltava mahdollisimman aerodynaaminen, jotta se olisi mahdollisimman hiljainen ja aerodynaaminen, mikä tarkoitti, että siitä piti tehdä hieman oudon näköinen. Toisaalta 56-tuumainen hyper-näyttö ei ole 56-tuumainen näyttö vaan 56-tuumainen paneeli, johon on pakattu kolme suurta näyttöä.

Muu matkustamo on 100-prosenttisesti Mercedes, sillä se on verhoiltu hienoilla materiaaleilla, kuten nahalla, puulla, alumiinilla tai mustalla pianomuovilla.

  Pitäisikö minun ostaa 10 vuotta vanha Mercedes?

Mercedes EQS:n voimansiirto

Mercedes on brändi, joka tunnetaan laajalti siitä, että se valmistaa teknologisesti edistyksellisimpiä moottoreita, ja EQS:n sähkömoottori sopii varmasti tähän filosofiaan. EQS:n huippumalli on nimeltään EQS 580, ja siinä on 107,8 kWh:n akku, joka tarjoaa 441 kilometrin käyttökelpoisen toimintasäteen.

Tämä tekee EQS:stä tämänhetkisen pelkän sähköauton toimintasäteen mestarin. EQS voidaan ladata jopa 200 kW:n sähköteholla, mikä tarkoittaa, että 30 minuutin lataus on enemmän kuin riittävä päivittäiseen työmatkaan. EQS 580:ssa on kaksi sähkömoottoria, joiden teho on 518 hv.

Tämä riittää vauhdittamaan EQS:n nopeudesta 0-100 km/h alle 4 sekunnissa, mikä ei ole läheskään yhtä nopeaa kuin Tesla Model S Plaid tai Taycan Turbo S. Mercedes pyrkii kuitenkin tarjoamaan luksusajoneuvon eikä suorituskykyistä sähköautoa, ja se käy ilmi heti, kun näet EQS:n.

FAQ-osio

Miksi minun pitäisi ostaa Mercedes EQS?

Sinun kannattaa ostaa Mercedes EQS, jos haluat markkinoiden parhaan EV-cruiserin. EQS on täynnä alan johtavaa EV-teknologiaa, joka tekee siitä ennätyksen haltijan monessa suhteessa. Sitä ei ole tehty suorituskykyiseksi EV:ksi, kuten Tesla Model S, Taycan tai e-Tron GT, ja se on varsin ilmeistä.

Mikään EV ei tarjoa yhtä paljon ylellisyyttä ja mukavuutta, eikä yksikään EV pysty kilpailemaan EQS 580:n maksimaalisen toimintasäteen kanssa. Mercedes sanoo, että suorituskykyinen versio seuraa väistämättä myöhemmin, ja sen pitäisi tyydyttää kiihdytysriippuvaisia.

  Mitkä Mersut ovat klassikoita?

Miksi minun pitäisi jättää Mercedes EQS ostamatta?

Jos haluat parhaan luksusauton, jonka rahalla saa, on olemassa monia ylivoimaisia polttomoottoriautoja. Se helppokäyttöisyys, jonka saat siitä, että sinun tarvitsee pysähtyä vain viiden minuutin polttoaineen tankkaukseen ennen kuin jatkat matkojasi muutaman sadan kilometrin päähän, on ylivoimainen verrattuna sähköauton omistamiseen.

Jos haluat suorituskykyisen sähköauton, kannattaa valita Porsche Taycan tai Audi e-Tron GT, sillä nämä kaksi ovat huomattavasti jännittävämpiä kuin EQS.

Miten EQS vertautuu S-luokkaan?

Mercedes EQS on ollut Mercedeksen luksusautojen vertailukohde jo vuosikymmeniä, ja silti näyttää siltä, että Mercedes sijoittaa EQS:n samoille markkinoille kuin S-luokan. Tämä herättää kysymyksen siitä, kumpi näistä kahdesta luksussedanista on parempi valinta.

Sinänsä S-luokka on edelleen Mercedesin komein ja kuninkaallisin luksusauto, koska EQS ei yksinkertaisesti pysty tarjoamaan kaikkea. S-luokka on paremman näköinen, mukavampi, tarjoaa paljon enemmän tilaa takamatkustajille ja on kiistatta hauskempi ajaa.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z