Kuinka kauan Aiwaysin akku kestää?

Aiways on kiinalainen startup-sähköautoyritys, joka on tulossa länsimaisille markkinoille vasta tänä vuonna ja lupaa tarjota paljon vastinetta rahalle. Aiways tarjoaa muutamia eri malleja, ja kaikki ne sijoittuvat crossover/SUV-segmenttiin, koska ihmiset ovat tällä hetkellä enimmäkseen kiinnostuneita maastureista/crossovereista.

Suosituin Aiwaysin malli on U5, jonka pitäisi maksaa uudesta noin 45 000 dollaria. Tähän hintaan saat 63 kWh:n Li-Ion-akun, jonka pitäisi kestää noin 250 WLTP-kilometriä. Tämä voi tietysti vaihdella paljonkin riippuen yleisestä energiankulutuksesta ja kWh/mailin tuloksista.

Voit ladata akun 20 prosentista 80 prosenttiin noin 35 minuutissa, jos käytössäsi on nopea tasavirtalaturi. Jos lataat auton kotona tavallisen vaihtovirtapistorasian kautta, latausaika on noin 8-10 tuntia, mikä riittää hyvin yön yli tapahtuvaan lataukseen.

Aiways on myös käyttänyt niin sanottua ”sandwich”-akkurakennetta, joka parantaa lämpötilavakautta ja jonka pitäisi teoriassa olla turvallisempi onnettomuustilanteessa. Kaiken kaikkiaan Aiways tarjoaa kilpailukykyisesti hinnoiteltuja sähköautoja, joilla on kohtuullinen toimintasäde ja yleisesti ottaen miellyttävä kokemus.

Aiways U5 – Tekniset tiedot

Noin 45 000 dollarin lähtöhinnalla U5 tarjoaa keskikokoisen crossoverin/SUV:n, jossa on kaksi tavaratilaa ja paljon matkustajatilaa. Aiways mainitsee ylpeänä, että U5:n ilmanvastuskerroin on 0,29, mikä on luokan johtava sähköauton SUV:lle.

Kaikissa malleissa on yksi sähkömoottori, jonka teho on 150 kW (201 hv ja 310 Nm). Nopeus 0-100 km/h kestää 7,5 sekuntia. U5:ssä on paljon ADAS-järjestelmiä, joihin kuuluvat aktiivinen kaista-avustin, ruuhka-avustimet, kuolleen kulman tunnistus, takimmaisen ristikkäisliikenteen hälytys, hätäjarrutusavustin, mukautuva vakionopeudensäädin ja älykäs kaukovaloavustin.

  Kuinka paljon Aiways nostaa sähkölaskuasi?

U5:ssä on myös 12,3-tuumainen tablet-tyylinen infotainment-näyttö, jossa on Apple CarPlay, mutta Android Auto ei vielä toimi. Mukana on myös 8-kaiutinäänijärjestelmä ja DAB+-radio, joiden pitäisi tehdä ajamisesta miellyttävämpää.

Kaiken kaikkiaan U5 on segmenttiinsa nähden melko kilpailukykyinen sähköauto, ja on järkevää, miksi U5 menestyy hyvin Euroopan markkinoilla. Se on A-to-B-sähköcrossover niille, jotka yksinkertaisesti haluavat rahoilleen parhaan mahdollisen vastineen.

Aiways-akkuteknologia

Aiways on ylpeä voidessaan väittää, että sen akkuteknologia on alan johtavaa sekä pakkauksen, tehokkuuden että yleisen turvallisuuden osalta. Niin sanotun ”sandwich”-akkusuunnittelun avulla Aiways on onnistunut suojaamaan akkua sekä lämpötilan vaihteluilta että mahdollisilta törmäyksen aiheuttamilta vaurioilta.

Aiways sanoo myös, että heidän akkunsa ovat erittäin epätodennäköisiä syttymään koskaan tuleen, mikä on järkevää, sillä yhdessäkään U5-mallissa ei ole koskaan ollut tulipaloon liittyviä ongelmia. Aiwaysilla on tällä hetkellä hallussaan yli tusina akkupatenttia, jotka kaikki lisäävät turvallisuutta ja parantavat pakkausta.

Kiinan kansalliset akkujen laatutestit edellyttävät, että uudet tuotemerkit testaavat akkujaan 51 eri kategoriassa, kun taas Aiways sanoo, että heidän akkunsa ovat läpäisseet yli 500 erilaista tiukkaa testiä moitteetta.

Aiways U5 turvallisuuskysymykset

Euro NCAP on johtava eurooppalainen törmäystestausorganisaatio, joka keskittyy testaamaan kaikkia uudempia autoja ja luokittelee ne yhdestä viiteen tähteä sen mukaan, miten hyvin ne pärjäävät erilaisissa turvallisuustesteissä. Aiways U5 onnistui saamaan vain kolmen tähden luokituksen, mikä on selvästi alle keskiarvon vastaaville malleille.

  Aiways vs BMW - kumpi on parempi?

U5 pärjäsi huonosti sivutörmäystilanteessa, mikä tarkoittaa, että auto ei kykene täysin suojaamaan matkustajiaan sivutörmäystilanteessa, erityisesti kuljettajaa. Aiways on kuitenkin vastannut sanomalla, että he työskentelevät aktiivisesti näiden ongelmien ratkaisemiseksi ja että seuraavien mallien pitäisi pystyä ansaitsemaan viiden tähden luokitus.

On syytä mainita, että U5 ei myöskään pärjännyt täydellisesti aktiivisen turvallisuuden osastolla, koska jotkin järjestelmät eivät pystyneet täysin estämään kolaria. Joka tapauksessa tämä riittää alentamaan U5:n arvosanaa verrattuna eurooppalaisiin, japanilaisiin ja yhdysvaltalaisiin merkkeihin.

Ainoastaan aika näyttää, miten Aiways aikoo parantaa näitä turvallisuusluokituksia, joten kannattaa odottaa, ennen kuin käyttää rahansa, sillä turvallisuus on viimeinen asia, johon kannattaa säästää rahaa.

FAQ-osio

Pitäisikö minun ostaa Aiways?

Jos etsit edullista, tilavaa ja mukavaa katumaasturia/crossoveria, sinun kannattaa todellakin tutustua Aiways U5:een. Jos haluat tyylikkäämmän mutta yhtä käytännöllisen vaihtoehdon, sinun kannattaa tutustua myös upouuteen Aiways U6:een.

Tuskin yksikään muu sähköautoyritys pystyy vastaamaan Aiwaysin arvoon ja tilaan, vaikka turvallisuusluokitukset ovatkin tällä hetkellä hieman kyseenalaisia. Kaikki Aiwaysin mallit ovat hyvin hinnoiteltuja ja täynnä kaikenlaista nykyaikaista teknologiaa, jonka pitäisi tehdä päivittäisestä ajokokemuksestasi hauskaa ja rentouttavaa.

Miten Aiways vertautuu valtavirran sähköautomerkkeihin?

Kun verrataan Aiwaysia tai mitä tahansa muuta kiinalaista sähköautoalan startup-yritystä Kian, Hyundain ja VW:n kaltaisiin merkkeihin, näemme niiden välillä melko merkittävän hintaeron. Aiwaysin mallit ovat yleensä suurempia ja tarjoavat enemmän tavaraa ja maksavat samalla muutaman tuhat dollaria vähemmän kuin valtavirran kilpailijansa.

  Aiways vs Polestar - kumpi on parempi?

Aiwaysilla ei tosiaan ole tällä hetkellä käytännössä minkäänlaista vetovoimaa tuotemerkin suhteen, mutta Aiways on vakaasti päättänyt muuttaa tämän tulevina vuosina. Ihmiset, jotka ovat kiinnostuneita ostamaan Aiwaysin malleja, ovat enimmäkseen kiinnostuneita ostamaan A-to-B-työkoneita, mikä tarkoittaa, että he eivät ole kovinkaan kiinnostuneita ostamaan parasta, pahinta tai nopeinta sähköautoa.

Millainen on Aiwaysin tulevaisuus?

Vaikuttaa siltä, että Aiways on hyvällä tiellä tullakseen yhdeksi myydyimmistä sähköautomerkeistä, koska se tarjoaa arvoa yli kaiken muun. Yksi suurimmista kritiikeistä koko sähköautomarkkinoita kohtaan on sähköauton yleinen hinnannousu, joka sähköauton ostaminen yleensä vaatii.

Jotkut saman verran maksavat ICE-autot ovat yleensä paljon haluttavampia ja parempia kaikin puolin. Aiways on kuitenkin onnistunut ratkaisemaan nämä ongelmat tarjoamalla halpoja sähköautoja massoille, minkä pitäisi lisätä heidän markkinaosuuttaan hetkessä.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z