Kuinka kauan Mercedeksen moottorit kestävät?

Mercedes-Benz valmistaa joitakin markkinoiden tehokkaimmista moottoreista. Kaikki Mercedeksen moottorit eivät kuitenkaan ole poikkeuksellisia, sillä jotkut ovat luotettavampia kuin toiset. Kuinka kauan Mercedeksen moottorit kestävät siitä huolimatta?

Useimmat Mercedes-moottorit kestävät yli 200 000 kilometriä. Mutta jos et pidä autostasi kunnolla huolta, se ei välttämättä selviä edes 155 000 mailiin, joka on Mercedeksen korkea kilometritaso. Sitä paitsi jotkut Mercedes-moottorit ovat kestävämpiä ja luotettavampia kuin toiset. Mersussasi oleva moottori on siis äärimmäisen tärkeä.

Joissakin Mercedes-Benz-malleissa, kuten E-luokassa, on yksi parhaista Mercedes-moottoreista. Jos siis aiot hankkia Mercedeksen, jonka moottori kestää pitkään, harkitse sellaisen hankkimista, jossa on luotettava moottori. Moottorin luotettavuuden lisäksi myös ajotottumuksesi, huoltoaikataulusi ja käyttämäsi öljyn laatu vaikuttavat siihen, kuinka kauan moottori kestää.

Yleisimmät Mercedes-moottorityypit

Kuten kaikki autonvalmistajat, myös Mercedes valmistaa erilaisia moottoreita, joita käytetään eri automerkeissä ja -malleissa. Jotta voisit valita parhaan Mercedes-moottorin, olemme nostaneet esiin suosituimmat Mercedes-moottorit ja niiden ongelmat. Nämä ovat seuraavat:

Mercedes-Benz 111, 112, 113, V4-, V6- ja V8-moottorit.

Näitä Mercedes-moottoreita käytettiin 1990-luvun lopun ja 2000-luvun lopun välillä. Ne ovat eräitä luotettavimpia Mercedes-Benzin moottoreita, joita on koskaan rakennettu. Ne voivat ajaa yli 300 000 kilometriä ja kokivat vähemmän ongelmia. Joitakin niiden huomattavia ongelmia olivat öljyvuodot, venttiilikannen tiivisteen vuodot ja takimmaisen päätiivisteen vuodot.

Mercedes-Benz 272-, 273-, V6- ja V8-moottorit

Nämä moottorit löytyvät tavallisesti myöhäisistä Mercedes V6- ja V8-malleista. Moottoreissa hyödynnetään nokka-akselin ajoituksen ja muuttuvan venttiilinnoston edistystä. Tämän ansiosta moottorit toimivat erinomaisesti ja maksimoivat polttoainetalouden. Lisäksi näissä moottoreissa esiintyy vähemmän ongelmia kuin muissa Mercedes-moottoreissa.

  Mikä on paras Mersu maastokäyttöön?

Mercedes-Benz Bluetec -moottorit

Mercedes-Benz Bluetec -moottori kuuluu markkinoiden edistyksellisimpiin moottoreihin. Tämä moottori on kurottava umpeen kaasu- ja dieselmoottoreiden välisen kuilun. Tässä moottorissa on kuitenkin myös tavanomaisia ongelmia, joita ovat öljyvuodot moottoriöljynjäähdyttimen tiivisteistä, venttiilikannen tiivisteistä ja turboahtimen imusarjan tiivisteistä.

Miten pidennän Mercedes-moottorini käyttöikää?

Jos haluat pidentää Mercedes-Benz-moottorisi käyttöikää, sinun on tehtävä useita asioita. Näitä ovat mm:
o Oikean moottoriöljyn käyttäminen – varmista, että käytät Mercedeksessäsi oikeaa moottoriöljyä. Tarkista Mercedeksen käyttöoppaasta, mitä öljyä kannattaa käyttää.
o Älä jätä väliin Mercedeksen aikatauluhuoltoja – Mercedeksellä on kaksi huoltoaikataulua; huolto A ja huolto B. Varmista, ettet jätä väliin mitään näistä huolloista pidentääksesi moottorisi käyttöikää.
o Ajaminen autolla huolellisesti – ajotottumuksesi määräävät, kestääkö moottorisi pidempään vai ei. S, aja sitä varovasti äläkä käytä autoa väärin.
o Ilmansuodattimen puhdistaminen – pidä ilmansuodatin puhtaana, sillä moottorin on hengitettävä. Jos et puhdista ilmansuodatinta, moottori ei saa tarpeeksi ilmaa palotiloihin, jolloin t rasittuu.

FAQ

Ovatko Mercedes-Benzin moottorit luotettavia?

Kyllä, ne ovat. Kun verrataan Mercedestä muihin luksusautoihin, huomaat, että niiden moottorit ovat samantasoisia ja jopa parempia kuin joidenkin luksusautojen moottorit. Mercedeksen moottorit saavat arvosanan 3 viidestä, mikä on keskimääräistä parempi. Mutta toisin kuin muissa luksusautoissa, kuten Porschessa, BMW:ssä ja Audissa, Mercedeksen huolto ja korjaus on halvempaa.

  Voiko Mercedeksen öljyn vaihtaa itse?

Millä kilometrimäärällä Mercedeksen moottoreissa alkaa olla ongelmia?

Mercedes-Benz valmistaa joitakin markkinoiden luotettavimmista ajoneuvoista. Mutta kuten kaikissa ajoneuvoissa, myös Mercedeksessä ilmenee ongelmia joidenkin kilometrien jälkeen. Koska markkinoilla on monia Mercedes-malleja, joihinkin kehittyy ongelmia nopeammin kuin toisiin. Joissakin Mercedes-malleissa ongelmat ilmenevät jo 50 000 mailin kohdalla, kun taas toisissa malleissa ongelmat ilmenevät jopa yli 100 000 mailin kohdalla.

Luotettavin Mercedes-malli on E-luokka. Tämä auto on erittäin luotettava ja rekisteröi Mercedes-autoista vähiten ongelmia. Sitä vastoin vähiten luotettava Mercedes-Benz-malli on C-luokka. Ennen kuin ostat C-luokan, varmista, että hankit luotettavamman version.

Mitkä ovat yleisiä Mercedes-Benzin ongelmia ennen 100 000 kilometriä?

Useissa Mercedes-malleissa ilmenee ongelmia jo ennen kuin ne ovat ajaneet 100 000 kilometriä. Eri Mercedes-malleissa esiintyvät ongelmat vaihtelevat kuitenkin malleittain. Ennen kuin siis ostat suosikkimallisi Mercedeksen, ota selvää ongelmista, joita todennäköisesti kohtaat.

Joitakin yleisimpiä Mercedes-ongelmia ennen 100 000 mailia ovat muun muassa ongelmat, jotka liittyvät ohjaustangon lenkkeihin, katalysaattoreihin, ohjausvarren holkkeihin, sytytysvirheisiin, palloniveliin ja vetotankoihin. Useimmat näistä ongelmista ovat pieniä ja helposti korjattavia. Lisäksi nämä ongelmat ovat yleisiä joissakin Mercedes-malleissa.

Milloin minun pitäisi ostaa uusi moottori uudelleenrakentamisen sijaan?

Vaikka moottorin uudelleenrakentaminen on joissakin tilanteissa hyvä ajatus, se voi olla huono ajatus toisissa tilanteissa. Jos esimerkiksi joudut vaihtamaan koko voimansiirtojärjestelmän tai jos sylinterissä on pään tiivisteen vuoto, moottoria ei tarvitse rakentaa uudelleen. Tällaisissa tapauksissa uuden moottorin ostaminen on parempi ja halvempi vaihtoehto.

  Missä Mercedeksissä on DISTRONIC PLUS

Pelkästään Mercedeksen vaihteiston vaihtaminen maksaa vähintään 2 000 dollaria. Hinta voi ampua ylöspäin, jos vaihdat vaihteiston korkealuokkaiseen Mercedes-malliin, kuten S- tai GLS-luokkaan. Jos tähän lisätään vielä huoltokustannukset, saatat joutua maksamaan vielä enemmän.

Mitä pidetään Mercedes-Benzin suurena ajokilometrimääränä?

Mercedes-Benz palkitsee asiakkaitaan, kun he saavuttavat tietyt kilometrit. Mercedes-Benzin ensimmäinen korkea mittarilukema on 155 000 mailia. Kun kirjaat nämä kilometrit, Mercedes-Benz antaa sinulle klassisen korkean kilometritason palkinnon. Huomaa, että nämä kilometrit tarkastaa yleensä virallinen Mercedes-Benz-jälleenmyyjä.

Muita Mercedes-palkintoja annetaan, kun autosi on ajanut 310 000, 466 000, 621 000 ja 1 000 000 mailia. Mercedes pitää siis yli 155 000 kilometriä suurena ajokilometrimääränä. Useimmat Mercedes-mallit saavuttavat nämä kilometrit, jos niitä huolletaan ja huolletaan asianmukaisesti.

Yhteenveto

Jos huollat autosi kunnolla etkä jätä väliin Mercedes-Benzin A- ja B-huoltoaikatauluja, autosi kestää yli 200 000 mailia. Jotkin Mercedes-moottorit ovat kuitenkin luotettavampia kuin toiset. Siksi autot, kuten Mercedes-Benz E-luokka, ovat luotettavampia kuin toiset.

Moottorin luotettavuuden lisäksi muita Mercedes-moottorisi pitkäikäisyyteen vaikuttavia tekijöitä ovat muun muassa ajotyylisi, se, kuinka usein puhdistat ilmansuodattimen, miten reagoit varoitusvaloihin, käyttämäsi moottoriöljyn laatu ja ajo-olosuhteet. Jos et noudata näitä tekijöitä, moottorisi ei kestä pitkään.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z