Kuinka kauan Mercedes AMG EQS:n lataaminen kestää?

Uusi Mercedes EQS 53 AMG+ vuodelta 2022 on historian ensimmäinen täysimittainen AMG-sähköauto, joten sen pitäisi luoda merkittävä vaikutus, kun otetaan huomioon, miten suosittuja ja jännittäviä AMG-mallit yleensä ovat. Vaikka EQS AMG ei olekaan nopein suorituskykyinen sähköauto, se on silti riittävän tehokas ja samalla markkinoiden mukavin sähköauto.

Syy siihen, miksi uusi AMG-versio ei ole räjähtävän nopea, on se, että Mercedes päätti asettaa luksuksen ja mukavuuden suoranaisen suorituskyvyn edelle, mikä on teoriassa hyvä ajatus, koska suorituskykyisiä sähköautoja on jo aivan liikaa, ja monet niistä tarjoavat yli 1000 hevosvoimaa, mikä on melko turhaa.

Tämä tarkoittaa sitä, että kaikissa EQS-malleissa on 108 kWh:n litiumioniakku mallinimikkeestä riippumatta, ja ainoa ero on teho ja toimintasäde. Jos lataat EQS AMG:n nopean DC-pistorasian kautta, EQS voi latautua 10 prosentista 80 prosenttiin noin 30-35 minuutissa tilanteesta riippuen.

Jos lataat sen kuitenkin tason 2 240 voltin vaihtovirtalaturilla tavallisen kotipistorasian kautta, voit ladata EQS:n täyteen noin 11-12 tunnissa. Nämä luvut voivat vaihdella hieman ulkolämpötilasta ja akun kunnosta riippuen.

Mercedes EQS:n lataaminen nopealla tasavirtalaturilla

Kun Mercedes esitteli EQS:n, he sanoivat, että se tarjoaa markkinoiden nykyisistä sähköautoista vaikuttavimmat pikalatausominaisuudet, ja näyttää siltä, että näin onkin. Mercedes ilmoittaa, että EQS:n huippulataustehon pitäisi olla noin 200 kW, mutta muutamat testit ovat osoittaneet, että EQS voi saavuttaa jopa 207 kW:n tehon.

  Onko Mercedeksellä paljon ongelmia?

Jos EQS kytketään pikalaturiin tyhjänä, huippulataustehon pitäisi alkaa noin 25 prosentista. Latauksen jatkuessa huippulatausteho alkaa hitaasti pienentyä, kunnes se saavuttaa 115 kW noin 80 prosentin lataustasolla.

EQS:n 80 prosentin latausasteen saavuttamisen pitäisi kestää noin 30-35 minuuttia, jos nämä erityispiirteet ovat voimassa. Näin ei kuitenkaan useinkaan ole, koska kohtaamasi laturi ei välttämättä edes pysty toimittamaan sinulle niin paljon mehua lukemattomista eri syistä.

Ehkä laturi itsessään ei yksinkertaisesti ole tarpeeksi tehokas tai ympärillä on monia sähköautoja, jotka myös lataavat samaan aikaan, mikä alentaa yksittäisen laturin kokonaistehoa.

EQS:n lataaminen hitaan laturin kautta

Mercedes Benz EQS:ssä on melko suuri 108 kWh:n akku, jonka lataaminen tyhjästä kestää huomattavan kauan, varsinkin jos lataat sitä vain kotipistorasiasta. Jotkut ihmiset haluavat ladata sähköautonsa tällä tavoin, koska he jättävät ne vain yöksi autotalliin kytkettynä.

Tarvitset kuitenkin vähintään 11 tuntia akun täyteen lataamiseen, mutta tietyissä tilanteissa lataus voi kestää jopa yli 15 tuntia. Useimmat ihmiset investoivat todennäköisesti Mercedes-merkkiseen 22 kW:n seinälaturiin, jolla EQS-akku saadaan ladattua paljon nopeammin.

Niin tai näin, kaikki riippuu päivittäisistä käyttötavoistasi ja siitä, onko sinulla edes pääsyä autotalliin. Jotkut ihmiset haluavat ladata sähköautonsa matkalla, kun taas toisilla on useita autoja, joten he lataavat sähköautonsa silloin, kun voivat.

  Voiko Mercedestä ajaa ilman apuakkua?

Mercedes Benz EQS:n toimintasäde – Kuinka pitkälle EQS pääsee?

Mercedes Benz EQS -malleja on tällä hetkellä saatavilla kolme erilaista: EQS 450+, EQS 580 ja EQS 53 AMG+. Kaikissa kolmessa on sama 108 kWh:n akku, mutta teho ja toimintasäde ovat erilaiset, koska Mercedes halusi erottaa ne sen mukaan, mitä kullakin vaihtoehdolla halutaan saavuttaa.

EQS 450+ on pitkän toimintasäteen malli, jonka EPA-arvioitu toimintasäde on 350 mailia, mutta EQS 450+ onnistui itse asiassa ajamaan ennätykselliset 422 mailia yhdellä latauksella. EQS 580:n EPA-arvioitu toimintasäde on noin 340 mailia, mutta 580 näyttää myös pystyvän ylittämään tämän luvun, mutta ei yhtä paljon kuin 450+.

Lopuksi EQS AMG on suorituskykyinen malli, mikä tarkoittaa, että sen toimintasäde on kaikista kolmesta mallista pienin. Tällä hetkellä 53 AMG:llä ei ole tehty reaalimaailman kantomatkaa koskevia testejä, mutta näyttää siltä, että tämän AMG-mallin kantomatka olisi noin 120 mailia pienempi kuin 450+:n.

FAQ-osio

Pitäisikö minun ostaa Mercedes Benz EQS AMG?

Sinun pitäisi ostaa Mercedes Benz EQS AMG, jos olet kiinnostunut ostamaan mukavan, ylellisen ja komean sähköauton ilman ylivoimaisia suorituskykyominaisuuksia. Vaikka EQS AMG on aito AMG-tuote, se ei ole läheskään yhtä nopea kuin jotkut halvemmat sähköautosedanit.

Mercedes on tehnyt tämän tarkoituksella, koska he halusivat saavuttaa mukavuuden, kantaman ja ylellisyyden nopeuden yläpuolelle. Vielä ei kuitenkaan ole selvää, aikooko Mercedes todella tarjota EQS:stä huippuluokan 63-versiota, jonka pitäisi teoriassa olla yhtä nopea kuin useimmat nykyiset suorituskykyiset sähköautot ovat.

  Paras käytetty Mercedes-AMG ostettavaksi?

Miksi minun ei pitäisi ostaa Mercedes Benz EQS AMG:tä?

Sinun kannattaa jättää EQS AMG:n ostaminen väliin, jos et ole ylipäätään valmis sähköautoon. Sinun pitäisi myös jättää EQS AMG:n ostaminen väliin, jos odotat sen olevan mitään samanlaista kuin tavallinen AMG-malli. EQS painaa yhtä paljon kuin Ford F-150, eikä tällainen massa voi mitenkään tuntua dynaamiselta, vaikka ohjelmisto olisi kuinka kehittynyt.

Näin ollen on parasta testata EQS:ää etukäteen vain varmistaaksesi, että teet oikean päätöksen.

Mikä on maailman nopein sähköauto?

Planeetan nopein sähköauto on monen miljoonan dollarin hintainen Rimac Nevera -hyperauto, koska se onnistuu ajamaan neljännesmailin leukaperäisessä 8,6 sekunnissa. Tesla Model S Plaid on markkinoiden nopein sähköautosedan, mutta se ei pärjää Neveralle.

Tulevassa Pininfarina Batista -mallissa on sama voimansiirto kuin Rimac Neverassa, mikä tarkoittaa, että myös sen pitäisi olla maailman kolmen nopeimman sähköauton joukossa.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z