Kuinka kauan Mercedes Benz -autot kestävät?

Kuinka kauan Mercedes Benz -autot kestävät?

Mercedes Benz -autot kestävät pitkään, jos niitä huolletaan oikein. No, suurin osa niistä kyllä. Ei ole mikään salaisuus, että monet Mercedes-mallit ylittävät useiden satojen tuhansien kilometrien rajan ilman suurempia huoltotoimenpiteitä.

Jos haluat auton kestävän näin pitkään, sinun on kuitenkin varmistettava, että auto huolletaan asianmukaisesti. Lisäksi joillakin alueilla, kuten korroosion kohdalla, on ryhdyttävä ennakoiviin toimiin, koska tällaiset viat voivat helposti lyhentää auton käyttöikää.

Huolto

Tietenkin on olemassa monia erilaisia esimerkkejä siitä, että eri Mercedes-mallit ovat ylittäneet 200 000 kilometrin tai sitäkin pidemmän matkan ilman suurempia huoltotoimenpiteitä. Mutta jos haluat maksimoida Mercedes-autosi käyttöiän, asianmukainen huolto on vaihe, jota et voi laiminlyödä.

Esimerkiksi auton akku saattaa ajan myötä hajota, jos autoa ei käytetä kovin usein. Näin käy usein monille talvikuukausien yli talvihorroksessa oleville Mercedes-klassikoille. Tyhjä akku saattaa aiheuttaa ongelmia, kuten moottorinohjauksen häiriöitä, jotka voivat lyhentää Mercedes-autosi käyttöikää.

Sinun on myös varmistettava, että auton elintärkeät osat toimivat tarkoitetulla tavalla. Sytytystulpat kannattaa tarkistaa suositelluin väliajoin, sama koskee johtoja. Lisäksi nesteiden vaihtaminen usein tekee autostasi varmasti pitkäikäisen.

Vanhemmat Mercedes-mallit tunnettiin monista korroosio-ongelmista. Korroosio on vakava ongelma, ja jos siitä ei huolehdita varhaisessa vaiheessa, se saattaa lyhentää auton käyttöikää huomattavasti. Merkittävän korroosion vaurioittamien autojen korjaaminen ei yleensä ole kustannusten arvoista.

Juuri tästä syystä sinun kannattaa ruostesuojata Mersusi, varsinkin jos omistat 90-luvun Mersun, jotka ovat korroosiolle alttiimpia Mersumalleja.

  Onko Mercedes-maasturi kallis ylläpitää?

Ajotavat ja ajotyylit

On melko ilmeistä, että tapa, jolla käytät tiettyä esinettä, vaikuttaa kyseisen esineen elinikään. Mercedes-autot kestävät pitkään, varsinkin jos saavutat ”mekaanisen sinfonian” tason ymmärtäessäsi, miten jotkin osat toimivat ja kuluvat ajan myötä.

Sinun tulisi aina asettaa etusijalle tasainen ja tarkka ajaminen verrattuna aggressiiviseen ja äkkinäiseen ajamiseen. Sillä on myös melko suuri merkitys tiettyjen auton osien, kuten jarrujen, kytkimien tai monien eri moottorin osien kohdalla.

Ennakoimalla tien kulkua ja varmistamalla, että vaihdat vaihteita hallitusti, pidennät kytkimen ja jarrujen käyttöikää. Kytkinpolkimen päällä ei myöskään kannata istua pitkään. Pyri laittamaan auto vapaalle heti pysähdyttyäsi.
Nykyaikaiset Mercedes-autot ovat paljon monimutkaisempia kuin vanhemmat mallit. Ne on rakennettu paljon useammista osista, jotka kaikki voivat aiheuttaa ongelmia, jos ne alkavat vioittua. Monet ongelmat voidaan kuitenkin välttää tai lykätä, jos ajat tunnollisesti.

Vanhemmat Mercedes-mallit vs. uudemmat mallit

Kaikki edellä mainitut vaiheet on otettava huomioon, kun yrität pidentää auton käyttöikää. Mutta vanhempia Mercedes-malleja ei yksinkertaisesti voi verrata uudempiin. Vanhemmat Mercedes-autot on rakennettu eri painopisteet mielessä pitäen.

Nykyään autoteollisuuden painopisteitä ovat tehokkuus ja innovointi kohti uudempia matkustustapoja, kuten hybridisointia ja sähköistämistä. Vanhoina aikoina Mercedes keskittyi kuitenkin lähinnä tekemään luotettavia autoja, joissa oli luodinkestävät moottorit.

  Tekeekö Mercedes farmariautoja?

Mercedes valmisti ennen vankkoja moottoreita, jotka pystyivät ajamaan satoja tuhansia kilometrejä ilman huoltoa. Nykyään moottorit ovat paljon monimutkaisempia pakkoinduktion ja tiukkojen päästömääräysten vuoksi, mikä joskus rasittaa moottoria alusta alkaen.

Tämä ei tarkoita sitä, etteivätkö nykyaikaiset Mercedes-autot kestäisi pitkään, jos niitä huolletaan oikein, mutta ne eivät varmasti yllä vanhempien Mercedes-mallien luotettavuuteen.

Lisää autojen pitkäaikaisesta ajamisesta

Ovatko nykyaikaiset autot vähemmän luotettavia?

Vastoin yleistä uskomusta uudemmat autot voivat olla luotettavampia vanhempiin malleihin verrattuna. Ne eivät kuitenkaan kestä yhtä pitkään. Tämä johtuu lähinnä siitä, että nykyaikaiset autot ovat uskomattoman monimutkaisia. Jos nykyaikaisessa autossa alkaa siis olla ongelmia, niiden korjaaminen on paljon vaikeampaa.
Vanhemmat autot ovat paljon yksinkertaisempia verrattuna uudempiin malleihin, mutta niitä ei ole rakennettu niin, että nykyaikaiset diagnostiikkatyökalut voisivat tunnistaa niiden ongelmat. Tästä syystä useimmat vanhat autot korjataan edelleen vanhan koulukunnan mekaanikkojen toimesta, ja uudemmat autot diagnosoidaan pääasiassa monimutkaisten ECU-lukemien avulla.

Mikä on pitkäikäisin Mercedes-malli?

Dieselmoottorilla varustetut vanhan koulukunnan Mercedes-mallit, kuten Mercedes Benz 300 (W123, W124), kestävät tunnetusti pidempään kuin useimmat nykyiset autot koskaan. Näitä autoja valmistettiin 70-luvulta 90-luvulle, ja ne ovat selkeä esimerkki siitä, miten Mercedes valmisti ennen autoja, jotka eivät yksinkertaisesti voineet mennä rikki.

Mercedes 300 on melko varmasti kaikkien aikojen pitkäikäisin eurooppalainen sedan. Kaikkien näiden vuosien jälkeenkin monissa maissa ympäri maailmaa on yhä paljon näitä autoja, ja luultavasti tulee olemaan vielä pitkään sen jälkeen, kun monet nykyajan Mercedes-mallit ovat kuolleet sukupuuttoon.

  Voiko Mercedeksen öljyn vaihtaa itse?

Nykyaikaisempi versio 300-mallista on vuoden 2008 E-luokan malli. Nämä mallit olivat ilmestyessään uskomattoman suosittuja. Monet sanovat, että vuoden 2008 malli on viimeinen tuotantovuosi, jonka Mercedes onnistui tekemään täydelliseksi. Vuoden 2008 E-luokan ajoneuvoja myytiin valtavasti.

Onko turvallista ajaa päivittäin paljon kilometrejä ajetulla Mercedeksellä?

Suuren ajokilometrimäärän autot ovat yleensä vanhempia malleja, jotka ovat onnistuneet kestämään ajan hammasta. Sellaisenaan ne eivät ole yhtä turvallisia kuin nykyaikaiset Mercedes-mallit. Viimeisten 20-30 vuoden aikana autojen turvallisuus on muuttunut dramaattisesti.

Tämä ei tarkoita sitä, etteivätkö vanhemmat Mercedes-mallit olisi turvallisia, mutta niitä ei yksinkertaisesti voi verrata nykyaikaiseen autoon. Mutta jos huollat autosi usein ja teet huolellista huoltoa ja varmistat, että kaikki osat toimivat tarkoitetulla tavalla, sinun pitäisi olla riittävän turvallinen ajaa vanhemmalla autolla.

Ajoneuvossa ei tietenkään ole monia uusissa autoissa nykyään vakiona olevia turvallisuusominaisuuksia, joten pidä tämä mielessä.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z