Kuinka monta vuotta Tesla kestää?

Kuinka monta vuotta Tesla kestää?

Luksusauton ostaminen ei ole halpaa, ja siksi on tärkeää tietää, kuinka kauan auto kestää ja kuinka paljon sen huolto- ja korjauskustannukset ovat. Kuinka kauan Tesla kestää?

Teslan toimitusjohtajan Elon Muskin mukaan Tesla voi kestää yli miljoona vuotta. Tämä ei tietenkään pidä paikkaansa, sillä mikään auto ei kestä niin kauan. Teslan ajoneuvojen käyttöikä on kuitenkin paljon pidempi kuin useimpien sähköautojen ja jopa polttomoottoriajoneuvojen.

Vaikka Teslan on lähes mahdotonta kestää yli miljoona vuotta, Tesla-autoilla on yksi markkinoiden parhaista ajoneuvotakuista. Tesla tarjoaa 8 vuoden takuun, joka on kaksinkertainen verrattuna useimpiin kaasuajoneuvoihin, joilla on yleensä 4 vuoden takuu.
Se, mikä tekee Teslasta kestävämmän kuin muista sähkö- tai polttomoottoriajoneuvoista, on se, että siinä on paras auton akku, joka kestää pidempään. Näin ollen, kun muut sähköautot hajoavat muutaman vuoden kuluttua, Tesla tarjoaa kuluttajalle vähintään reilun 8 vuoden käyttöiän.

Toisin kuin bensiinikäyttöiset ajoneuvot, EV-ajoneuvot eivät tarvitse moottoria toimiakseen, mikä tekee niistä vielä kestävämpiä. Tämä tarkoittaa myös vähemmän huoltoa ja vähemmän korjauksia vuosien varrella. Siksi Tesla-ajoneuvoilla on yksi parhaista jälleenmyyntiarvoista luksusajoneuvojen joukossa.

Kuinka kauan Teslan akut kestävät?

Yksi ensikertalaisten EV-omistajien suurimmista peloista on se, että auto ei kestä latausta. Tesla on muuttanut tämän kaiken luomalla akkuja, jotka kestävät pitkään. Ensimmäinen Tesla Roadster ei kestänyt latausta, mutta se on nyt jo kauan sitten historiaa.

Useimmissa Teslan malleissa on akut, jotka tarjoavat virtaa vähintään 250 kilometrin ajomatkan yhdellä latauksella. Tämä tietysti vaihtelee automallin mukaan. Toimintasäde vaihtelee myös ajotavan ja akun kapasiteetin mukaan.

  Ovatko Tesla-autot hyviä automatkoille?

Teslan pisin toimintasäde on noin 402 mailia täydellä latauksella. Samoin kuin polttomoottoriautot, Tesla säätää nykyistä mailin toimintasädettä ylös ja alas senhetkisen ajotilanteen mukaan. Jos esimerkiksi pysähdyt useaan otteeseen, toimintasäde pienenee huomattavasti.

Eri Tesla-mallien toimintasäteet täydellä latauksella:

Model 3 Standard Range Plus – 250 mailia
Model 3 Long Range – 322 mailia
Model 3 Performance – 299 mailia
Model S Long Range Plus – 402 mailia
Model S Performance – 348 mailia
Model X Long Range Plus – 351 mailia
Model X Performance – 305 mailia
Y-malli Long Range Plus – 316 mailia
Model Y Performance – 315 mailia
Huomautus: Tesla suunnittelee akun luomista, joka kestää vähintään miljoona kilometriä. Tämä on suuri läpimurto ja mullistava tekijä.

Teslan akun takuu

Yksi tärkeimmistä asioista, jotka erottavat Teslan muista sähkö- ja polttomoottoriajoneuvoista, on sen erinomainen takuu. Tesla tarjoaa 8 vuoden takuun, joka on yksi parhaista. Jos autosi siis hajoaa tai siinä on jokin ongelma, voit rentoutua tietäen, että se on suojattu vähintään 8 vuoden ajan.
Tässä ovat eri Tesla-mallien erilaiset takuut:

  • Model 3 – 8 vuotta / 120 000 mailia.
  • Model S – 8 vuotta / 150 000 mailia
  • Model X – 8 vuotta/ 150 000 mailia.
  • Y-malli – 8 vuotta / 120 000 mailia

FAQ

Kuinka usein Tesla hajoaa?

Tesla-autot hajoavat harvoin, koska autoihin on saatavilla vain vähän osia. Teslassa on yhteensä 17 liikkuvaa osaa, toisin kuin tavallisessa polttomoottoriautossa, jossa on vähintään 200 osaa. Tämän vuoksi nämä autot hajoavat harvoin.

  Voiko Tesla Y pysäköidä rinnakkain

Useimmat poikkeuksellisen hyvin suunnitellut Tesla-mallit on rakennettu alusta alkaen akkusähköajoneuvoiksi, ja niissä on huomioitu täydellinen itseohjautuvuus. Riippuen omistamastasi mallista, saatat joutua käymään huoltokeskuksessa kahden tai jopa useamman vuoden kuluttua ensimmäistä huoltoa varten.

Kuinka paljon rahaa säästät ajamalla Teslalla?

Kun vertaat Teslan ja polttomoottoriauton (ICE) ajamisen kustannuksia, huomaat, että se on paljon halvempi. Riippuen siitä, kuinka usein lataat autosi, täysi lataus voi maksaa noin 8 dollaria, ja sillä voi ajaa vähintään 250 kilometriä.
Sitä vastoin saatat joutua maksamaan polttomoottoriautosta noin 20 dollaria, jos haluat ajaa samat 250 mailia. Toisin kuin bensiinikäyttöiset ajoneuvot, sähköajoneuvot eivät tarvitse juurikaan muita huoltotoimenpiteitä, kuten öljynvaihtoja. Kaiken kaikkiaan voit säästää vähintään 7 000 dollaria vuodessa, jos ajat Teslalla polttomoottoriauton sijaan.

Kuinka monta kilometriä Tesla kestää yhdellä latauksella?

Kaikki Teslan mallit kestävät vähintään 250 mailia yhdellä latauksella. Kuljettu matka riippuu kuitenkin myös muista tekijöistä, kuten ajotavasta, alueen ilmastosta ja siitä, kuinka suuri akku on. Pisin Teslan tällä hetkellä tarjoama toimintasäde on hieman yli 402 mailia täydellä latauksella.
Muita Teslan akun toimintasäteeseen vaikuttavia asioita ovat muun muassa hinaaminen. Jos käytät Teslaa asuntoauton tai veneen hinaamiseen, voit odottaa, että akku kattaa vähemmän kilometrejä kuin normaalisti. Myös Teslalla ajaminen kylmässä ilmastossa voi vähentää auton toimintasädettä keskimäärin 41 prosenttia.

Miksi aiemmat Teslan omistajat luopuivat autostaan?

Suurin osa aiemmista Teslan omistajista luopui autostaan latausongelmien vuoksi. Vaikka näitä autoja voi ladata kotoa käsin, niiden täyteen lataaminen kestää kauemmin kuin Teslan supercharger-asemilla. Aina ei kuitenkaan ole mahdollista ladata Teslan superlatausasemilla matkoilla.

  Vaikuttaako kylmä sää Teslan akkuun?

Onko pitkäikäisyydellä merkitystä luksusautojen ostajille?

Ei yleensä. Luksusautojen ostajat ostavat autoja statuksen ja luokan vuoksi. Se on siis enemmänkin varallisuuden mittari ja statussymboli. Näin ei yleensä ole utilitarististen autojen ostajien kohdalla, jotka hankkivat ne välttämättömyyden vuoksi. Itse asiassa useimmat luksusautojen ostajat eivät pysy autoissaan pitkään.
Siksi ei ole yllättävää, että jotkut Teslan omistajat eivät pidä autoaan yli kolmea vuotta. Tesla on luksusautomerkki, ja perusmalli alkaa noin 35 000 dollarista.

Lopputulos

Odota, että Tesla-autosi kestää vähintään 8 vuotta tai kauemmin, ennen kuin voit ajatella auton akun vaihtamista. Tämänkin ajanjakson jälkeen Tesla-autosi on edelleen erittäin tehokas suorituskyvyltään ja hyvässä kunnossa, kunhan pidät siitä huolta. Akun teho ei kuitenkaan ole enää yhtä voimakas ja tehokas kuin ennen.
Sanotaan, että Tesla voi kestää yli miljoona vuotta. Tässä on jonkin verran perää, kunhan vaihdat auton akun 8 vuoden kuluttua ja päivität autosi jatkuvasti uusilla ohjelmistopäivityksillä. Sinun on todennäköisesti päivitettävä myös laitteisto, jotta vältät yhteensopivuusongelmat.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z