Kuinka paljon Aiways nostaa sähkölaskuasi?

Aiways on yksi puhutuimmista kiinalaisista sähköautoalan startup-yrityksistä, koska se tarjoaa muutamia melko kunnollisia sähköautoja, jotka maksavat huomattavasti vähemmän kuin useimmat kilpailijansa. Aiways onnistui paketoimaan näihin autoihin paljon teknologiaa ja mukavuusominaisuuksia, joiden ansiosta ne ovat aikasi ja rahasi arvoisia.

Aiways tarjoaa tällä hetkellä muutamia sähköautoja, mutta suosituin niistä on U5 SUV/crossover, jossa on 63 kWh:n akku, joka pystyy tarjoamaan noin 250 WLTP-kantaman. Kun otetaan huomioon, että sähkön kansallinen keskihinta on 13 senttiä kilowattitunnilta, täyden latauksen pitäisi maksaa noin 8-10 dollaria riippuen siitä, mihin aikaan päivästä autoa ladataan.

Oletetaan, että ajat autolla noin 1000 mailia kuukaudessa, mikä tarkoittaa, että joudut käyttämään noin 32,5 dollaria 250 kWh:n sähköenergiasta. Yhden kilowattitunnin sähkön hinta vaihtelee osavaltioittain, joten sinun on tehtävä omat laskelmasi, jos haluat saada oikean arvion.

Kaiken kaikkiaan sinun on odotettava maksavasi 30-60 dollaria kuukaudessa enemmän sähkölaskuissa, jos lataat sähköautosi yksinomaan kotona. Jos luotat julkiseen latausinfrastruktuuriin, maksat todennäköisesti paljon enemmän.

Aiways – tuotemerkki

Muutaman viime vuoden aikana on syntynyt runsaasti kiinalaisia startup-sähköautomerkkejä, kuten Aiways, ZHIDOU, NIO, XPeng ja Li Auto, jotka ovat keskittyneet pääasiassa suunnittelemaan ja rakentamaan halvempia sähköautovaihtoehtoja nykyisille sähköautomerkeille, kuten Volkswagenille, Kialle, Hyundaille ja Toyotalle.

Aiways tarjoaa tällä hetkellä muutamia eri malleja, ja kaikki ne ovat kohtuuhintaisempia kuin eurooppalaiset, japanilaiset ja yhdysvaltalaiset kilpailijansa. Aiways on onnistunut suunnittelemaan ja kehittämään kilpailukykyisen sähköauton alusta alkaen alle kolmessa vuodessa.

  Aiways vs BMW - kumpi on parempi?

Suosituin Aiwaysin tällä hetkellä tarjoama malli on U5 crossover/SUV, jonka pitäisi maksaa Yhdysvalloissa noin 45 000 dollaria. U5:ssä on 63 kWh:n akku, joka pystyy 250 WLTP-kilometriin yhdellä latausjaksolla. U5:n voi ladata 20 prosentista 80 prosenttiin noin 35 minuutissa, jos löytää nopean tasavirtalaturin, kun taas vaihtovirtalataus kestää noin 10 tuntia saman latausmäärän saavuttamiseen.

Aiways ei ole tällä hetkellä kovin suosittu, mutta näyttää siltä, että merkki kerää paljon kiinnostusta Euroopassa, koska se tarjoaa kilpailukykyisesti hinnoiteltuja autoja, joissa on hyvä laatu ja paljon tilaa.

Aiways – Miksi sinun pitäisi harkita sellaista autoa?

On muutamia ilmeisiä syitä, miksi Aiwaysia pitäisi harkita uudeksi sähköautokseen. Ensinnäkin Aiways U5 maksaa noin 45 000 dollaria, ja tuohon hintaan se tarjoaa eniten tilaa segmentissään. Takaistuimet ovat valtavat, ja niin on myös tavaratila, varsinkin kun toinen istuinrivi lasketaan alas.

Autossa on myös paljon varusteita tehtaalta, mikä tarkoittaa, että sinun ei tarvitse käyttää paljon rahaa saadaksesi hyvin varustellun mallin. Ulkomuotoilu näyttää hieman päättömältä, mutta sisätiloissa on paljon laadukkaita materiaaleja ja intuitiivisia hallintalaitteita.

Kaikissa Aiways-malleissa on kunnollinen infotainment-järjestelmä, joka tukee Apple CarPlayta, mutta se ei vielä tue Android Autoa. Kaikissa autoissa on miellyttävään ajoon viritetty jousitusasetus, jonka pitäisi tehdä niistä miellyttäviä sekä maantienopeuksilla että kaupungissa.

  Aiways vs Volvo - kumpi on parempi?

Aiways – Miksi sinun ei pitäisi harkita sellaista autoa

Kuten aiemmin todettiin, Aiways on vasta startup-merkki, joka on juuri saapunut Euroopan markkinoille, ja sen odotetaan saapuvan Yhdysvaltoihin vuonna 2022. Auton ostaminen start-up-merkiltä on aina riskialtista, mikä tarkoittaa, että sinun kannattaa tehdä tutkimusta ja selvittää, missä kaikki huoltopisteet sijaitsevat osavaltiossasi.

Yhdessäkään Aiways-mallissa ei ole navigointia, mikä on hieman outoa, varsinkin jos käytät Android-laitetta, koska Android Auto ei ole vielä tuettu. Mittaristo koostuu kolmesta erillisestä näytöstä, jotka näyttävät hieman vanhentuneilta, vaikka auto on upouusi.

Suurin Aiwaysia ympäröivä ongelma on kuitenkin melko kyseenalainen turvallisuus. Euro NCAP on Euroopan johtava törmäystestejä tekevä organisaatio, ja testeissä U5 sai vain kolme tähteä, mikä on uskomattoman huono tulos 2021-luvun autolta.

Aiways vastasi pian sanomalla, että he työskentelevät ongelmien ratkaisemiseksi, joten vain aika näyttää, paranevatko nämä turvallisuusluokitukset vai eivät.

FAQ-osio

Onko mitään järkeä ostaa sähköauto kiinalaiselta startup-yritykseltä?

Se riippuu kyseisestä autosta, sillä jotkut mallit ovat varmasti parempia kuin toiset. Jos kuitenkin haluat sähköauton, mutta et ole valmis käyttämään valtavia summia sen hankkimiseen, on järkevää harkita kiinalaisen sähköauton startup-merkkistä merkkiä, jos hinta on riittävän hyvä.

Sinun on kuitenkin varmistettava, että kaikki olennaiset omistamiseen liittyvät seikat ovat tyydyttävällä tasolla ja että lähistöllä on riittävästi lisensoituja huoltoliikkeitä, jotka voivat huoltaa autoa puolestasi. Niin tai näin, on järkevää odottaa vuosi tai kaksi ennen kuin ostat sellaisen, varsinkin koska mallit eivät ole aivan turvallisia.

  Aiways vs Porsche - mikä on parempi?

Onko sähköauton ostaminen järkevää vuonna 2022?

Se on järkevää, jos pystyt hyödyntämään sähköauton alustan täysin, mikä tarkoittaa, että voit ladata auton aina tarvittaessa. Jos sinulla on autotalli ja voit ladata autosi seinälatauksella yön yli, sähköauton ostamisessa on paljon järkeä, varsinkin jos teet vain lyhyitä työmatkoja.

Jos kuitenkin pysäköit autosi kadulla tai sinulla on tapana ajaa paljon kilometrejä viikoittain, kannattaa jättää sähköauton ostaminen vielä väliin.

Onko Aiways yhtä hyvä kuin Tesla?

Tesla on tällä hetkellä planeetan arvokkain automerkki ja samalla sähköautomerkin vertailukohta. Aiways on kiinalainen startup-yritys, joka on vielä suhteellisen tuntematon suurelle yleisölle. Sinänsä näiden kahden vertailu on melko turhaa, koska Tesla on Aiwaysia parempi lähes kaikissa suhteissa.

Teslan autoja pidetään maailman halutuimpina massatuotannossa olevina sähköautoina, kun taas Aiways on vielä uusi tulokas ulkomailta. Aiways tarjoaa kyllä enemmän vastinetta rahalle tilojen ja rakentamisen laadun osalta, mutta Tesla tarjoaa kaiken muun paremmin kuin Aiways.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z