Kuinka paljon Polestar nostaa sähkölaskuasi?

Sähköautot ovat viime aikoina kasvattaneet suosiotaan, mikä tekee sähköauton omistamisesta erittäin merkityksellistä. Siksi meidän on oltava tietoisia siitä, mitä sähköauton omistaminen tarkoittaa ja kuinka paljon sähköauton päivittäinen käyttö maksaa.

Yksi sähköauton omistamisen tärkeimmistä näkökohdista on luotettavan latauksen saatavuus ja se, miten auton lataaminen vertautuu perinteisen polttomoottoriauton tankkaamiseen. Vaikka useimmat ihmiset yhdistävät sähköauton omistamisen huomattavasti alhaisempiin käyttökustannuksiin heti alkuunsa, näin ei kuitenkaan ole useimmissa tapauksissa.

Jotta ymmärtäisit kunnolla, kuinka paljon sähköauton lataaminen maksaa, sinun on ensin laskettava, kuinka paljon yksi kWh maksaa. U.S. Energy Information Administrationin mukaan keskimääräinen kotitalous Yhdysvalloissa maksaa keskimäärin 14 senttiä yhdestä kWh:sta sähköä.

Jos vakiomallisessa Polestar 2:ssa on 64 kWh:n akku, yhden latauksen hinta on noin 9 dollaria. Jos ajat autolla päivittäin, maksat keskimäärin 25-70 dollaria kuukaudessa riippuen siitä, miten käytät autoa ja miten tehokkaasti käytät sekä latausta että energiankulutusta.

Sähköauton lataaminen verrattuna perinteisen polttomoottoriauton tankkaamiseen.

Nykyisen autoteollisuuden ilmeisin tehokkuusvertailu on sähköautojen ja polttomoottoriautojen välillä. Sinänsä AAA arvioi, että 3,20 dollaria gallonalta on jokseenkin keskimääräinen polttoaineen hinta viime aikoina, ja tavallisessa autossa on 12 gallonan polttoainesäiliö, mikä tarkoittaa, että tällaisen auton tankkaaminen maksaa noin 38 dollaria.

Eri autot kuluttavat eri määrän polttoainetta, koska niiden paino, aerodynamiikka, teho ja koko vaihtelevat. Näin ollen yleisen arvion löytäminen on hankalaa, varsinkin koska MPG-tulokset vaihtelevat suuresti sen mukaan, missä autolla ajetaan ja miten autoa ajetaan.

  Ovatko Polestar-autot hyviä lumessa?

Jos käytät suhteellisen tavanomaista 30MPG:n autoa, 12 gallonan polttoainesäiliön pitäisi teoriassa riittää ajamaan noin 360 mailia tankkausten välillä. Jos ajat autollasi noin 1000 mailia kuukaudessa, sinun on tankattava auto kolme kertaa kuukaudessa, mikä tekee 114 dollaria, jos gallonan hinta on 3,20 dollaria.

Kuten aiemmin todettiin, polttoaineen nykyhinta ja se, kuinka pitkälle tietyllä autolla pääsee, vaihtelevat suuresti, mutta malli on lähes aina sama. Polttoainetta polttomoottoriauton tankkaaminen maksaa enemmän rahaa kuin sähköauton lataaminen.

Sähköauton lataaminen kotona vs. sähköauton lataaminen liikkeellä.

Lähestyt sähköauton lataamista periaatteessa kahdella eri tavalla. Voit joko ostaa kunnollisen seinälaturin ja ladata autosi kotona, jos sinulla on pääsy jonkinlaiseen autotalliin. Tämä on helpoin ja mukavin tapa ladata auto yksinkertaisesti jättämällä se lataukseen yöksi.

Jos kuitenkin pysäköit autosi kadulle tai sinulla ei edelleenkään ole omaa seinälaturia, sinun on ladattava sähköautosi liikkeellä, mikä tarkoittaa yleensä sen lataamista työaikana tai lataamista käyttämällä alueesi nykyistä latausinfrastruktuuria.

On parempi yksinkertaisesti luottaa siihen, että auto ladataan yön yli kotona seinälaturin avulla, koska se on helpoin ja halvin tapa ladata auto. Useimmat autot voidaan helposti ladata täyteen nykyaikaisilla seinälatureilla yön aikana, mikä tarkoittaa, että sinulla on aina täysin ladattu auto.

Lisäksi sähkö maksaa illalla vähemmän, mikä myös puoltaa kotilatausta. Auton lataaminen alueellasi käytettävissä olevan latausinfrastruktuurin avulla on hieman hankalampaa, sillä ne voivat usein olla epäkunnossa.

  Aiways vs Polestar - kumpi on parempi?

Auton pikalataus – hinta ja mukavuus

Yleinen nyrkkisääntö on, että mitä nopeampi lataus – sitä korkeampi hinta. Tämä tarkoittaa, että pikalaturit maksavat eniten rahaa, koska niiden asentaminen on kallista ja koska ne tuottavat enemmän sähköä minuutissa.

Pikalaturit pystyvät lataamaan jopa 200 mailia vain 20-30 minuutissa, mikä lyhentää huomattavasti auton täyteen lataamiseen kuluvaa aikaa. Jos omistat Polestar 2:n, pikalaturin pitäisi ladata auto kokonaan alle kahdessa tunnissa.

Useat testit ovat osoittaneet, että Polestar 2 pystyy saavuttamaan noin 130-150 kWh:n maksimilatausnopeuden, mikä tarkoittaa, että tätä tehokkaampi lataus ei todennäköisesti ylitä tätä rajaa.

FAQ-osio

Kannattaako sähköauto ostaa vuonna 2021?

Useiden eri lähteiden mukaan yli 54 % amerikkalaisista on ihastunut ajatukseen ostaa seuraavaksi autokseen joko hybridi- tai sähköauto. Ajan myötä tämän prosenttiosuuden pitäisi siirtyä kohti sähköautoja, mikä tarkoittaa, että sähköauton ostaminen tulevaisuudessa on melko väistämätöntä.

Sen ostamista nyt on kuitenkin vaikeampi arvioida, koska sähköauton omistaminen riippuu pitkälti mahdollisuudesta ladata auto helposti ja luotettavuudesta. Tämä tarkoittaa sitä, että jos sinulla on luotettava ja aina saatavilla oleva latausmahdollisuus, sähköauton ostaminen on paljon järkevämpää. Lisäksi jos ajat autolla pääasiassa säännöllisiä päivittäisiä työmatkoja, kannattaa harkita sähköautoa seuraavaksi autoksi.

Miksi minun pitäisi ostaa sähköauto hybridiauton sijaan?

Hybridi on eräänlainen täydellinen välimuoto täyssähköauton ja perinteisen polttomoottoriauton välillä, mikä tarkoittaa, että sinun kannattaa ostaa hybridi, jos et ole 100-prosenttisesti valmis siirtymään sähköautoon. Pistokehybridejä voidaan käyttää sekä polttomoottoriautona että sähköautona, mikä antaa tarvittavaa joustavuutta, jos unohdat ladata auton.

  Polestar vs. Mercedes luotettavuus - kumpi on parempi?

Toisaalta sähköauto on järkevämpi, jos olet jo perehtynyt siihen, miten sähköautot toimivat, eikä sinulla ole ongelmia auton lataamisen kanssa.

Onko sähköauton lataaminen aina halpaa?

Kukaan ei voi sanoa varmasti, että sähköauton lataaminen tulee aina halvemmaksi kuin polttoaineella toimivan polttomoottoriauton tankkaaminen. Kaikki riippuu lukemattomista eri tekijöistä, joita ei voida ottaa täysin huomioon. Tämä tarkoittaa sitä, että sähköauton lataaminen on joskus kalliimpaa kuin polttomoottoriauton tankkaaminen.

Kun sähköautojen laajamittainen käyttö alkaa, näemme, miten hyvin energiankulutuksemme selviää saatavilla olevasta energiasta, ja tämä todennäköisesti nostaa tai laskee hintaa vastaavasti.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z