Kuinka pitkä voi olla, jotta mahtuu Porscheen?

Porsche valmistaa joitakin markkinoiden parhaista urheiluautoista. Mutta koska urheiluautot ovat yleensä kompakteja, on tärkeää tietää, mahdutko ostettavaksi aiottuun Porsche-malliin vai et. Kuinka pitkä sinun on oltava, jotta mahtuisit Porscheen?

Se, kuinka hyvin mahtuu Porscheen, riippuu pituudestasi ja Porsche-mallista. Useimmat Porsche-mallit sopivat ihanteellisesti pitkille ihmisille, mutta on muutamia malleja, jotka eivät ole. Esimerkiksi Porsche 911, 912, 924, 928, 944, 968 ja 356 ovat ihanteellisia pitkille ihmisille.

Sitä vastoin Porsche-mallit, kuten Porsche 914, Boxster ja Cayman, eivät sovellu yli 180-senttisille henkilöille. Jos siis olet pitkä ihminen, sinun pitäisi pysyä kaukana näistä malleista, sillä ne puristavat sinua, etkä tunne oloasi lainkaan mukavaksi.

Mitkä Porsche-mallit sopivat pitkille ihmisille?

Porsche 911

Porsche 911 on yksi markkinoiden parhaista suorituskykyisistä autoista. Tämä urheiluauto on ollut olemassa jo yli 50 vuotta, ja se on kehittynyt jatkuvasti vuosien varrella. Huolimatta siitä, että kyseessä on urheiluauto, tässä mallissa on kunnon tilat pitkille kuljettajille, ja siihen mahtuu helposti jopa 180 cm pitkä henkilö.

Lisäksi Porsche 911:n 991- ja 997-sukupolvet tarjoavat eniten tilaa. Vaikka coupeissa ei yleensä ole paljon pääntilaa, ilman kattoluukkua oleviin Porsche 911 -coupeihin mahtuu hyvin pitkiä kuljettajia.

Porsche 912

Porsche 912 muistuttaa ulkonäöltään Porsche 911:ää. Suurin ero on kuitenkin moottorissa, sillä tämän mallin voimanlähteenä on ilmajäähdytteinen tasanelosmoottori, joka perustuu 356C:ssä käytettyyn moottoriin. Tästä huolimatta tämä auto sopii myös pidemmille ihmisille, sillä sen muotoilu on sama kuin Porsche 911:ssä.

  Paras vuosi käytetylle Porsche Boxsterille

Tämä auto ei kuitenkaan ole kovin mukava pitkille ihmisille, jotka ovat yli 180 cm pitkiä. Jos olet siis yli 180 cm pitkä, pysy kaukana tästä autosta.

Porsche 924, 944, 968

Porsche 924, 944 ja 968 ovat poikkeuksellisia urheiluautoja, joissa on 4-sylinterinen moottori. Lisäksi nämä autot ovat helppokäyttöisiä ja tarjoavat erinomaisen ajokokemuksen. Jos haluat nauttia ajosta vielä enemmän, harkitse niiden turboahdettujen versioiden valitsemista, jotka ovat erittäin tehokkaita.

Sen lisäksi, että kaikki nämä autot ovat tehokkaita ja poikkeuksellisen käsiteltäviä, ne sopivat erinomaisesti pitkille ihmisille. Jos olet 180 cm pitkä, kaikkien edellä mainittujen autojen pitäisi sopia sinulle erinomaisesti.

Porsche 928

Porsche 928 oli aikoinaan maailman nopein auto. Tässä erinomaisessa urheiluautossa on V8-moottori, joka antaa sille paljon hevosvoimia ja vääntöä, jotta se voi kilpailla markkinoiden parhaita autoja vastaan. Lisäksi tämä auto sopii erinomaisesti pitkille kuljettajille, joiden pituus on enintään 1,90 metriä.

Porsche 356

Porsche 356 on yksi ensimmäisistä valmistetuista Porsche-malleista. Se on siis klassikkoauto ja ensimmäinen malli, jolla oli yhteisiä osia Volkswagen Type 1:n kanssa. Tästä huolimatta tässä suorituskykyisessä autossa on myös paljon jalkatilaa ja pääntilaa.

Yllättävää kyllä, tähän autoon mahtuu pitkiä kuljettajia, joiden pituus on jopa 1,90 metriä ilman kypärää. Pitkien ihmisten on kuitenkin vaikea päästä autoon sisään ja ulos.

  Mikä on 7-vaihteinen Porsche Doppelkupplung?

Mitkä Porsche-mallit eivät sovi pitkille ihmisille?

Porsche 914

Yksi Porsche-malleista, joita pitkien kuljettajien kannattaa välttää, on Porsche 914. Tämä on erinomainen suorituskykyinen auto, jossa on keskimoottori. Tämän seurauksena se on melko ahdas, ja yli 180-senttisten pitkien ihmisten on vaikea löytää hyvää ajoasentoa.

Porsche Boxster

Toinen auto, josta pitkien ihmisten pitäisi pysyä kaukana, on Porsche Boxster. Kuten Porsche 914 -mallissa, tässäkin autossa on keskimoottori, joka vie paljon tilaa. Jos olet siis yli 180-senttinen, sinun on vaikea ajaa tätä autoa.

Mutta lyhyemmille ihmisille tämä on erinomainen ajokki, sillä se on yksi sukupolvensa hienoimmista urheiluautoista. Yksi tunnetuimmista Porsche Boxsterista on 981 Boxster Spyder.

Porsche Cayman

Viimeisenä mutta ei vähäisimpänä, pidempien ihmisten kannattaa myös pysyä kaukana Porsche Caymanista. Tämä coupe kuuluu parhaiden suorituskykyisten autojen joukkoon, mutta pitkillä ihmisillä on vaikeuksia päästä autoon sisään ja ulos. Kuten Porsche 914- ja Boxster-malleissa, moottorin sijoittelu on syy siihen, että tämä auto ei sovellu pitkille henkilöille.

FAQ

Mahtuuko Porsche Panamera pitkälle henkilölle?

Kyllä, Porsche Panameraan mahtuu pitkä ihminen. Tarkemmin sanottuna Porsche Panamera 4S:ään mahtuu pitkä henkilö mukavasti. Näin ei yleensä ole useimmissa urheiluautoissa. Siitä huolimatta autoon ja sieltä pois pääseminen voi olla hieman haastavaa.

  Käyttääkö Porsche VW:n moottoreita?

Onko olemassa Porsche-malli, johon mahtuu neljä henkilöä?

Kyllä, uusimmassa Porsche 911 -mallissa on tilaa jopa neljälle henkilölle. On kuitenkin tärkeää huomata, että eturivin istuimet ovat mukavat, kun taas takaistuimet eivät ole niin mukavat. Sitä paitsi kaikki uusimmat Porsche 911 -mallit eivät ole nelipaikkaisia, kuten GT3-malli ei ole.

Miksi Porsche on niin kallis?

Kuten useimmat luksusautot, Porsche on kallis, koska auton valmistuksessa käytetään korkealaatuisia materiaaleja. Lisäksi auto on varustettu huipputekniikalla, jota ei helposti löydy valtavirta-autoista. Viimeisenä muttei vähäisimpänä se, että auton valmistuksesta vastaavat erittäin kokeneet asiantuntijat.

Yhteenveto

Jos olet pitkä ihminen, sinun on selvitettävä, mitkä Porsche-mallit sopivat ihanteellisesti pituuteesi. Vaikka Porsche on urheiluauto, useimmat sen malleista sopivat pidemmille henkilöille. Jotkin mallit, kuten Porsche 914, Boxster ja Cayman, eivät kuitenkaan ole ihanteellisia pitkille ihmisille.

Toisaalta Porsche-mallit, kuten Porsche 911, 928, 912, 924, 944, 968 ja 356, sopivat pitkille ihmisille. Useimmat näistä malleista sopivat henkilöille, joiden pituus on 1,80-1,90 metriä. Siitä huolimatta on tärkeää selvittää, mikä Porsche sopii pituuteesi kunnolla ennen ostamista.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z