Kuinka usein auto pitäisi pestä?

Useimmat ammattitaitoiset autojen pesijät suosittelevat, että auto pestään perusteellisesti noin kahden viikon välein. Älä kuitenkaan epäröi puhdistaa autoasi nopeamminkin, jos se on tarpeen. On tärkeämpää tietää, miten auto pestään, kuin se, kuinka usein se pitäisi tehdä, joten lue tämä artikkeli ja ota selvää.

Sinun on ensin ymmärrettävä, mitä eroja on käsinpesun ja 5 minuutin autopesun välillä. Lyhyesti sanottuna on aina parempi pestä auto käsin, koska voit puhdistaa auton perusteellisemmin aiheuttamatta maalin naarmuja tai vaurioita.

Talvella on tärkeää pestä auto vähintään kerran viikossa, koska teiden suolapitoisuus voi aiheuttaa vaurioita auton alustaan ja puskureihin, jos niitä ei korjata ajoissa. Tästä huolimatta sinun on pestävä alustasi erityisesti vähintään neljä kertaa vuodessa.

Koskaan ei ole hyvä ajatus ajaa likaisella autolla eri syistä. Maalipinnalle muodostuu kaikenlaisia epäpuhtauksia, jotka voivat ajan myötä jopa vahingoittaa maalia. Lisäksi, jos haluat torjua korroosiota asianmukaisesti, sinun on pestävä autosi, jotta kaikki paneelit ovat korroosiovapaita.

Auton peseminen käsin eikä autopesulan käyttäminen

Autopesuloita on kahta eri tyyppiä, joita on helposti saatavilla lähes joka nurkassa. Voit joko pestä autosi käsin tai vain vetää luottokorttisi automaattisen autopesuaseman läpi ja toivoa, että kaikki menee suunnitelmien mukaan.

On aina parempi pestä auto käsin, koska se pienentää riskiä auton ulkopinnan vaurioitumisesta. Automaattisia autopesuloita ei ole suunniteltu tietylle autolle, mikä tarkoittaa, että ne eivät pysty räätälöimään pesukokemusta tietyn auton mukaan.

  Mikä pieni auto on paras mäkisille alueille?

Niissä käytetään myös suuria aggressiivisia harjaksia, jotka pyörivät suurella nopeudella ja joiden tiedetään usein vahingoittavan maalia. Tärkein syy siihen, miksi ihmiset valitsevat tämäntyyppiset pesukerrat, on se, että heillä ei ole riittävästi aikaa pestä autoa henkilökohtaisesti.

Jos näin on, on erittäin suositeltavaa, että palkkaat jonkun muun pesemään autosi käsin, sillä siinä yhdistyvät sekä ajallinen tehokkuus että turvallinen pesu maalillesi.

Auton peseminen eri vuodenaikoina – kesä ja talvi

Sekä talvi että kesä tarjoavat autonpesun kannalta erityiset olosuhteet, sillä talvella tiet ovat täynnä suolaa ja pieniä kiviä, jotka suojaavat sinua jäältä. Toisaalta kesällä kaikki, mikä kerääntyy maalin päälle, kuivuu väistämättä nopeammin, mikä tarkoittaa, että sitä voi olla vaikeampi irrottaa.

Tällaiset epäpuhtaudet kannattaa siis puhdistaa aina, kun niitä havaitaan, mutta muuten auto kannattaa pestä vähintään kaksi kertaa kuukaudessa. Toisaalta talviajo asettaa aivan toisenlaisia haasteita, joten myös pesutapaa on muutettava sen mukaisesti.

Suola on erittäin haitallista auton maalille, jos sitä ei puhdisteta usein, sillä se voi helposti vahingoittaa maalia ja aiheuttaa jopa ruostepilkkuja. Näin ollen auto kannattaa pestä talvella vähintään kerran viikossa. On myös tärkeää, että peset autosi, kun ulkolämpötila on yli 40 celsiusastetta, jotta et jäädytä itseäsi ja autoasi.

  Minkä hybridiauton toimintasäde on pisin?

Alustan pesu – Vähintään neljä kertaa vuodessa.

Alustan peseminen on välttämätöntä korroosion ehkäisemiseksi, vaikka useimmat ihmiset eivät koskaan ajattele sitä sillä tavalla. Muista kiinnittää erityistä huomiota, jos liikut usein maastossa tai mutaisilla teillä. Tämä tarkoittaa yleensä sitä, että alustasi tulisi pestä 6 kertaa vuodessa.

Lisäksi sinun pitäisi pestä alustasi useammin talvella, jos asuinalueellasi käytetään suolaa jäänestoaineena. Myös suolavettä käytetään usein jäänestoaineena, joten muista pestä alustasi sen mukaisesti.

Paras tapa pestä alustasi on käyttää korkeapainepesuria, johon on lisätty laimennettua autojen pesuainetta. Muista puhdistaa kaikki vaikeasti saavutettavat nurkat ja kolot, koska niihin kertyy talven aikana paljon suolaa ja suolavettä.

FAQ-osio

Vahingoittavatko korkeapainepesurit maalia?

Se riippuu painepesurisi PSI-arvosta. Ihanteellinen PSI-arvo on 1200-1800 PSI:n välillä. Yli 2000 PSI aiheuttaa todennäköisesti pieniä puutteita maaliin. 3000 PSI:n painepesureita käytetään itse asiassa maalin poistamiseen metallipinnoilta, joten vältä niitä.

Vaikka useimmat painepesurit eivät aiheuta näkyviä vaurioita maaliin, mutta jos niitä käytetään pitkään, ne voivat usein aiheuttaa ruostetta, jota et halua nähdä autossasi.

Kuinka paljon minun pitäisi maksaa autonpesusta?

Peruskäsinpesun pitäisi maksaa 10-20 dollaria riippuen siitä, kuinka puhtaaksi haluat autosi. Jos valitset erityisiä lisäpalveluja, kuten vahasuojauksen, keraamiset pinnoitteet, vanteiden erikoispuhdistuksen ja sisäpuhdistuksen, lisähinta on noin 5 dollaria kutakin lisäpalvelua kohden.

  Miksei useammissa autoissa ole itsemurhaovia?

Kaikki tämä riippuu myös siitä, kuinka likainen autosi on, koska eri pesuyritykset käyttävät erilaisia tuotteita sen mukaan, kuinka paljon voimakkuutta tarvitaan kaikkien epäpuhtauksien poistamiseen.

Onko auton pesu laitonta?

Joidenkin Yhdysvaltojen osavaltioiden lakien mukaan et saa suihkuttaa pihatietäsi ja autoasi, koska sillä tavoin tuhlaat vettä. Joissakin osavaltioiden laeissa edellytetään, että käytät erityisiä sulkuletkuja, muuten et voi puhdistaa autoasi itse.

Toisaalta autopesulayritysten on täytettävä lukuisia valtion asettamia vaatimuksia, jotta ne voivat edes puhdistaa autosi. Kaliforniassa hyväksyttiin hiljattain laki, jonka mukaan voit saada jopa 500 dollarin sakon, jos yrität pestä autosi letkulla pihatielläsi.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z