Kuinka usein Teslat on huollettava?

Tesla valmistaa täyssähköautoja, mikä tarkoittaa, että ne eivät tarvitse tavanomaista huoltoa, kuten öljynvaihtoa, polttoainesuodattimien tai sytytystulppien vaihtoa. Mutta kuten jokainen auto, Tesla tarvitsee silti asianmukaista huoltoa, jotta se toimisi moitteettomasti. Kuinka usein Teslat on siis huollettava?

Teslalla ei ole tiettyä aikataulua huolloille. Sen sijaan Tesla suosittelee huoltamaan auton tarpeen mukaan. Siksi auton huoltoon kuluva aika ja kustannukset voivat vaihdella vuodesta toiseen. Siitä huolimatta jotkin huoltotoimenpiteet on tehtävä usein, ja niitä ovat mm. seuraavat:

 • Renkaiden kierto, tasapainotus ja pyöränsuuntaus – Tesla neuvoo asiakkaitaan kiertämään autonsa renkaat 6 250 kilometrin välein tai kun kulutuspinnan syvyysero on vähintään 2/32. Renkaiden pyörittämisen lisäksi pyörät on tasapainotettava ja kohdistettava.
 • Matkustamon ilmansuodatin – Myös matkustamon ilmansuodatin on vaihdettava usein, sillä se estää pölyä, siitepölyä ja muita hiukkasia pääsemästä tuuletusaukkoihin. Suositeltu vaihtoaikataulu vaihtelee kuitenkin Tesla-malleittain. Se tulisi vaihtaa kahden vuoden välein Tesla Model 3:ssa ja Y:ssä ja kolmen vuoden välein Model S:ssä ja X:ssä.
 • Jarrunesteen testaus – Tesla neuvoo asiakkaita testaamaan jarrunesteen 2 vuoden välein ja vaihtamaan sen tarvittaessa.
 • Korkean hyötysuhteen hiukkassuodatin (HEPA-suodatin) – jos Tesla-mallisi on varustettu HEPA-suodattimella, se on vaihdettava 2 vuoden välein.
 • Ilmastointihuolto – tähän huoltoon kuuluu ilmastointilaitteen kuivauspussin vaihtaminen auton ilmastointijärjestelmän poikkeuksellisen tehokkuuden ja pitkäikäisyyden varmistamiseksi. Se olisi kuitenkin vaihdettava eri aikoina eri Tesla-malleissa. Se olisi vaihdettava 6 vuoden kuluttua Model 3:ssa, 4 vuoden kuluttua Model Y:ssä ja 3 vuoden kuluttua Model S:ssä ja X:ssä.
 • Talvihoito – tämä koskee kylmillä alueilla asuvia ihmisiä. Muista puhdistaa ja voidella kaikki jarrusatulat 12 kuukauden välein tai 12 500 kilometrin jälkeen.
  Aiemmin Tesla vaati asiakkaitaan huoltamaan autonsa vuosittain. Asiat kuitenkin muuttuivat sen jälkeen, kun Tesla tarkisti koko autokannan tiedot. Yhtiö totesi, että sen ajoneuvot kestävät pidempään ilman säännöllistä huoltoa, toisin kuin perinteiset polttomoottoriautot.
  Miten Tesla ladataan hätätilanteessa?

Tämä on yksi tärkeimmistä syistä, miksi Teslan huolto on edullisempaa kuin perinteisten bensiinikäyttöisten ajoneuvojen. Niin kauan kuin varmistat, että edellä suositellut huoltohuollot suoritetaan, Teslan pitäisi siis hieroa hyvin ja tehokkaasti.

Sitä paitsi kuljettajien ei tarvitse mennä katsastukseen huoltokeskukseen, sillä Teslan omistajasovellus pitää kirjaa näiden osien eri aikarajoista ja antaa kuljettajille mahdollisuuden tietää, milloin heidän pitäisi suunnitella huoltoa.

Mitä tavalliset Tesla-huoltohuollot maksavat?

Koska Tesla on täyssähköinen, siinä on vain muutamia liikkuvia osia, jotka eivät mene helposti vikaan. Siksi Teslan huoltokustannukset ovat ensimmäisten vuosien aikana hyvin alhaiset, eikä auto hajoa helposti. Sitä paitsi sinun ei tarvitse huolehtia mistään vakiohuollosta, kuten aiemmin korostettiin.

On kuitenkin joitakin yleisiä huoltohuoltoja, joihin sinun on kiinnitettävä huomiota vuosittain. Näitä ovat renkaiden kierto, matkustamon ilmansuodattimen vaihto, pyyhkijänsulat ja jarrujärjestelmän huuhtelu. On kuitenkin tärkeää tietää, kuinka paljon sinun on käytettävä näihin vuosittaisiin huolto-osiin. Näiden osien huoltokustannuksiin kuuluvat mm:

 • Renkaiden kierto – 35-100 dollaria.
 • Matkustamon ilmansuodatin – 60 $ – 200 $.
 • Pyyhkijänsulat – 20 – 50 dollaria.
 • Jarrujärjestelmän huuhtelu – 100-110 dollaria.
  N/B: Hinnat vaihtelevat, koska ne riippuvat kyseessä olevasta Tesla-mallista. Esimerkiksi renkaiden kierrätys on Tesla Model 3:ssa halvempi kuin Tesla Model S:ssä.

Mitä Teslan tehdastakuu kattaa?

Kun ostat uuden Teslan, on tärkeää tietää, mitä takuu kattaa ja mitä se ei kata. Useimmat uudet Teslan omistajat luulevat, että 8 vuoden takuu kattaa kaiken, mutta näin ei ole. Tesla Model S- ja X -mallien 8 vuoden tai 150 000 mailin takuu ja Tesla Model 3 ja Y -mallien 8 vuoden tai 100 000 mailin takuu kattaa vain akun ja käyttöyksikön.

  Toimiiko Tesla Smart Summon?

Tesla tarjoaa ajoneuvon rajoitetun perustakuun 4 vuoden ja 50 000 mailin takuun, kuten useimmat polttomoottoriautot. Sillä on kuitenkin myös 5 vuoden tai 60 000 mailin takuu täydentävälle turvajärjestelmälle (SRS) ja 12 vuoden tai rajoittamattoman kilometrin takuu korin ruosteelle.

FAQ

Mikä on Teslan laajennettu huoltosopimus?

Jotta asiakkaiden olisi helppo kattaa kalliit korjaukset, Tesla tarjoaa myös laajennetun huoltosopimuksen. Tämä sopimus kattaa kuitenkin vain Tesla Model S:n ja X:n. Tesla Model 3:n ja Y:n omistajat voivat kuitenkin harkita jälkimarkkinatakuun hankkimista yksityiseltä palveluntarjoajalta.

Tesla Model S:n ja X:n omistajat voivat saada laajennetun huoltosopimusohjelman kautta kahden tai neljän vuoden lisäturvan. On kuitenkin myös tärkeää huomata, että tämä kattavuus ei koske akkua ja ajoyksikköä.

Onko Teslani vietävä Tesla-huoltokeskukseen?

Ei, voit viedä autosi muuhun kuin Tesla-huoltokeskukseen, mutta ongelmatilanteissa Tesla-takuun mukainen kattavuus voi vaikuttaa. Sitä paitsi Teslalla on tarjolla over-the-air-ohjelmistopäivityksiä, etädiagnostiikkaa ja Teslan mobiilihuoltopalveluiden tukea.

Mikä on Teslan mobiilihuoltoyksikkö?

Koska Teslalla on vain vähän huoltokeskuksia, he tarjoavat mobiilihuoltoa, jossa he tulevat suoraan luoksesi. Teslan mobiilihuoltoyksikkö voi kuitenkin auttaa sinua vain renkaiden kierrättämisessä tai suodattimien vaihdossa. Sinun tarvitsee vain varata palvelut Tesla-sovelluksesta.

Bottom line

Toisin kuin polttomoottoriautoissa, Teslassa ei ole enää määräaikaishuoltoja. Aiemmin Tesla vaati kaikkien autojensa vuosittaista huoltoa, mutta näin ei enää ole, kun se huomasi, että sen autot ovat kestävämpiä eivätkä tarvitse säännöllistä huoltoa.

  Pitäisikö minun ladata Tesla joka yö?

Tesla kuitenkin suosittelee tiettyjen osien huoltoa tiettyjen kilometrien saavuttamisen jälkeen. Esimerkiksi täyshuoltotarkastus olisi tehtävä joka vuosi ja renkaiden kierto ja pyörän tasapainotus 6250 kilometrin jälkeen. Sen sijaan matkustamon ilmansuodatin ja jarrujärjestelmän huuhtelu tulisi vaihtaa 2 vuoden välein.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z