Kuka valmistaa BMW-öljyä?

BMW ei ainoastaan valmista ylellisiä ja suorituskykyisiä autoja, vaan se valmistaa myös joitakin markkinoiden luotettavimmista autoista. Jotta BMW-autot toimisivat optimaalisesti ja korkealla tasolla, BMW käyttää erityistä öljyä. Mutta kuka valmistaa BMW-öljyä?

BMW-konsernin moottoriöljyn valmistaa BP, joka valmistaa Castrol Oil Brands -öljytuotemerkkejä ja muita suorituskykyisiä voiteluaineita. BP sai tänä vuonna 5-vuotisen sopimuksen. Tätä ennen BMW:n suositeltu öljyntoimittaja oli Pennzoil, joka kuuluu Shellin alaisuuteen.

BP oli kuitenkin BMW-öljyn virallinen toimittaja ennen vuotta 2015. Yhtiö oli ollut BMW:n moottoriöljytoimittaja yli 14 vuoden ajan. BP on valittu BMW:n ja MINI:n valtuutettujen jälleenmyyjien moottoriöljykumppaniksi Yhdysvalloissa, Kanadassa ja Meksikossa.

Sen sijaan Pennzoil toimittaa edelleen BMW:n jälleenmyyjille Euroopassa, Lähi-idässä ja Afrikassa. Tämä sen jälkeen, kun Shell sai kolmen vuoden jatkosopimuksen muutama vuosi sitten. Pohjois-Amerikassa BMW:n öljytoimittaja on kuitenkin BP.

Ovatko BMW Groupin moottoriöljyt täyssynteettisiä?

Kyllä, BMW Groupin moottoriöljyt ovat täyssynteettisiä. Jotta BMW voi saavuttaa tehokkaiden moottoreidensa poikkeuksellisen suorituskyvyn, suojan ja polttoainetaloudellisuuden, ne tarvitsevat ensiluokkaisia ryhmän III perusöljyjä. Siksi BMW tarvitsee täyssynteettisiä öljyjä, jotta ne toimisivat korkealla tasolla.

Miksi on tärkeää käyttää oikeanlaista öljyä BMW:ssäsi?

BMW:ssä voi olla luotettava suorakuutosmoottori, mutta se vaatii oikeanlaista öljyä, jotta ajokilometrit olisivat korkeat. Sen lisäksi oikeanlaisen öljyn käyttö on myös ratkaisevan tärkeää. Lisäksi öljyt on vaihdettava asianmukaisesti, jotta tehokkuus ja poikkeuksellinen suorituskyky olisivat kunnossa.

  Mercedes vs BMW luotettavuus, kumpi on luotettavampi?

Oikeanlaisen öljytyypin käyttäminen BMW-moottorissasi johtaa maksimaaliseen pitkäikäisyyteen, poikkeukselliseen suorituskykyyn vaikeassa säässä, kuten kylmässä, ja laadukas synteettinen öljy vähentää kitkaa. Lisäksi oikea synteettinen öljy voi auttaa vähentämään kulumista, jolloin moottori kestää hieman pidempään.

Koska eri valmistajat käyttävät öljyssä erityyppisiä lisäaineita, oikeanlaisen synteettisen öljyn käyttäminen varmistaa, että auto toimii parhaalla mahdollisella tasolla. Oikean synteettisen öljyn valinnan lisäksi on otettava huomioon myös öljyn viskositeetti.

Miksi BMW valitsi Castrol-öljyn suositelluksi öljyksi?

BMW valitsi Castrol Oilin öljyksi tämän moottoriöljyn poikkeuksellisten ominaisuuksien vuoksi. Castrol-öljy on täyssynteettinen öljy. Lisäksi se suojaa moottoria ja antaa lujuutta valtavassa paineessa. Kaiken lisäksi tämä öljy on vuotamaton, kierrätettävä ja kestää sekä kuumuutta että kylmyyttä.

Onko Pennzoil-öljy luotettava ja ihanteellinen BMW:hen?

Pennzoil on myös laadukas moottoriöljy, koska sillä on myös huippulaadukkaita ominaisuuksia. Tämä öljy on täyssynteettinen öljy, jossa on vallankumouksellinen PurePlus-kaasusta nesteeksi -tekniikka. Se tarjoaa erinomaisen suojan korkean suorituskyvyn ylläpitämiseksi. Lisäksi se on kierrätettävää, ehkäisee moottorin kulumista ja kestää sekä kuumuutta että kylmyyttä.

Kuinka monta litraa tarvitsen BMW:n moottoriöljyn vaihtoon?

Useat BMW:t vaativat 5-8 litraa moottoriöljyä. Lopullinen kvartsi riippuu kuitenkin moottorin koosta. Mitä isompi moottori, sitä enemmän kvartseja tarvitset. Sitä paitsi sinun kannattaa aina tutustua autosi ohjekirjaan, jotta tiedät autosi tarvitseman öljymäärän.

  Onko BMW luotettava 100k jälkeen?

Kuinka pitkän ajan kuluttua minun pitäisi vaihtaa öljy BMW:hen?

Aiemmin BMW suositteli asiakkailleen öljyn vaihtamista 15 000 kilometrin välein. Tämä kuitenkin muuttui muutama vuosi sitten, sillä BMW suosittelee öljyn vaihtamista 10 000 mailin välein 12 kuukauden kuluttua. Öljynvaihdon lisäksi myös öljynsuodatin on vaihdettava.

FAQ

Minkä merkkisiä öljyjä BMW käyttää?

Vaikka BMW suosittelee viralliseksi moottoriöljyksi vain BP:tä, voit silti käyttää muiden merkkien huippuluokan täyssynteettisiä öljyjä. Näitä merkkejä ovat esimerkiksi Shellin Pennzoil, Valvoline ja Mobil 1. Kaikilla näillä öljyillä on erinomaiset ominaisuudet, ja useimmat niistä parantavat autosi suorituskykyä verrattuna tavallisen öljyn käyttöön.

Miksi synteettinen öljy eroaa tavallisesta öljystä?

Tärkein syy siihen, miksi synteettinen öljy eroaa tavallisesta öljystä, on se, että se valmistetaan raakaöljystä tai kaasusta kehittyneiden kemiallisten prosessien avulla. Toisaalta tavanomainen tai perinteinen öljy syntyy raakaöljyssä olevien luonnossa esiintyvien hiilivetyjen monimutkaisesta yhdistelmästä.

Miksi valita synteettinen öljy tavallisen öljyn sijaan?

Jos haluat, että BMW:si toimii optimaalisesti ja parhaalla mahdollisella tasolla, on tärkeää käyttää oikeaa öljyä. Kyllä, vakioöljy on hyvä, mutta se ei ole samalla tasolla kuin täyssynteettinen öljy. Synteettinen öljy toimii tasaisesti ja puhtaammin, minkä ansiosta auto toimii paremmin, polttoainetaloudellisemmin ja kestää pidempään.

Lisäksi synteettiset öljyt tarvitsevat vähemmän lisäaineita kuin tavalliset öljyt. Tämän seurauksena moottorin käytön aikana tapahtuva hajoaminen on vähäisempää, mikä johtaa pitkäikäisempään moottoriin. Ja koska synteettiset öljyt pysyvät paljon ohuempina kylmällä, ne toimivat paremmin tällaisissa olosuhteissa.

  Mikä on BMW:n luksusversio?

Pitäisikö minun käyttää 5w30- eikä 10w30-moottoriöljyä?

Kun valitset autoosi moottoriöljyä, on tärkeää tarkastella viskositeettia. Huomaa, että mitä korkeampi viskositeetti, sitä parempi. Siksi tässä tapauksessa 10w30 on parempi öljy. Tämä johtuu siitä, että sen viskositeetti on korkeampi kuin edellisen. Lisäksi se virtaa hitaammin alhaisemmissa lämpötiloissa ja on myös paksumpi.

Johtopäätös

Nyt kun tiedät, ketkä valmistavat BMW-öljyjä, voit edetä ja valita oikean BMW-öljyn automerkkisi ja -mallisi mukaan. BMW-öljyn virallinen valmistaja on BP. Tämä yritys on Castrol Oil Brands -merkkisen öljyn takana, jota käytetään BMW-autoissa. Huomaa, että BP-öljy on tarkoitettu vain BMW-jälleenmyyjille Yhdysvalloissa, Kanadassa ja Meksikossa.

Euroopassa, Lähi-idässä ja Afrikassa BMW:n virallinen öljynvalmistaja on Pennzoil, joka on Shellin tuotemerkki. Pennzoil toimittaa BMW:lle öljyä vuoteen 2022 asti. Tämä sen jälkeen, kun se sai kolmen vuoden pidennyksen muutama vuosi sitten.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z