Kumpi on arvokkaampi, Mercedes vai BMW?

Sekä Mercedes että BMW ovat tunnettuja huippuluokan luksusautoista. Tästä syystä Mercedes-Benzin ja BMW:n välillä valitseminen on melko vaikea tehtävä.

Vaikka sekä Mercedeksellä että BMW:llä on erinomainen maine, Mercedes-Benz on arvostetumpi kuin BMW. Mercedeksellä on rikas historia erittäin pitkälle kehitettyjen ja edistyksellisten ajoneuvojen saralla. Lisäksi Mercedes-Benzin ajoneuvot ovat ylellisempiä, luotettavampia ja arvostetumpia kuin niiden müncheniläinen kilpailija BMW.

Miksi Mercedes on arvostetumpi kuin BMW?

Rikas historia

Sekä Mercedeksen että BMW:n historia ulottuu vuosisadan taakse. Mercedes-Benz perustettiin vuonna 1926 Daimler AG:n osastoksi. Sen pääkonttori sijaitsee Stuttgartissa, Saksassa. Mercedes-Benz on suosittu luksusajoneuvojensa, kuorma-autojensa, linja-autojensa, pakettiautojensa ja linja-autojensa ansiosta.

BMW perustettiin vuonna 1916. Se aloitti lentokonemoottoreiden valmistajana ja siirtyi myöhemmin moottoripyörien ja autojen valmistukseen.

Mercedeksen pääkonttori sijaitsee Lounais-Saksassa Stuttgartissa, kun taas BMW:n pääkonttori sijaitsee Kaakkois-Saksassa Münchenissä.

Mercedeksellä ja BMW:llä voi olla rikas historia, mutta Mercedes on aina ollut autojen teknisen kehityksen kärjessä. Lisäksi Mercedes on tunnettu ylellisistä ajoneuvoistaan, kun taas BMW on kuuluisa suorituskyvystään.
Historiallisesti katsottuna Mercedeksellä on aina etulyöntiasema BMW:hen nähden. Siksi monet luksusautojen omistajat pitävät sitä arvokkaampana. Ainoat luksusmerkit, jotka kilpailevat läheisesti Mercedeksen kanssa rikkaasta historiasta, ovat Porsche, Rolls Royce ja Bentley.

Mukavuus

Mercedes on myös BMW:tä arvostetumpi, koska sen ajoneuvot ovat mukavia ja ylellisiä. Kun mainitaan luksusauto, tulee usein ensimmäisenä mieleen Mercedes S-luokka. Tämä auto on asettanut luksusautojen standardin jo useiden vuosikymmenten ajan.
Yksi kaikkien aikojen suosituimmista autoista oli 1980-luvun Mercedes S-luokka, jota arvostetaan vielä nykyäänkin monissa piireissä. Tämän lisäksi Mercedes päihittää BMW:n lähes kaikissa mukavuus- ja ylellisyysluokissa. Mercedeksen autot ovat myös erittäin edistyksellisiä.

  Mercedes vs BMW luotettavuus, kumpi on luotettavampi?

Sekä BMW:llä että Mercedeksellä voi olla huippuluokan sisätilat, mutta Mercedeksen sisätilat ovat aivan eri tasolla. Sisätiloissa on hienostunutta kromia, puuta, nahkaa ja paljon muita mukavuusominaisuuksia. BMW sen sijaan keskittyy ergonomisesti ystävälliseen sisustukseen.

Monet pitävät Mercedestä BMW:tä ja muita saksalaisia luksusautoja arvokkaampana sen miellyttävien sisätilojen vuoksi. Mercedeksen sisältämä teknologia ja yksityiskohtien huomioiminen tekevät siitä parhaan luksusautomerkin ihmisille, jotka etsivät mukavaa ja ylellistä ajoneuvoa.

Ulkonäkö

Mitä tulee ulkonäköön ja ulkoasuun, molemmat näistä ajoneuvoista ovat kauniisti muotoiltuja ja erittäin houkuttelevia. Siinä missä Benzillä on kuitenkin ylellinen, elegantti ja tyylikäs ulkonäkö, BMW:llä on urheilullinen ulkonäkö. Tämä on yksi syy siihen, että nuoret suosivat BMW:tä, kun taas vanhemmat kuljettajat pitävät enemmän Mercedeksestä.

Luotettavuus

Toinen osa-alue, jolla Mercedes on BMW:tä arvostetumpi, on luotettavuus. Luksusautot maksavat paljon, ja siksi auton luotettavuus on otettava huomioon ennen sen ostamista. Tässä kategoriassa Mercedes erottuu edelleen luotettavimpana luksusautomerkkinä.
BMW saattaa olla saavuttamassa Mercedestä tekniikan ja mukavuuden osalta, mutta se ei ole yhtä luotettava kuin Mercedes. Esimerkiksi BMW:n korjaus- ja huoltokustannukset ovat huonoimmat kaikista kolmesta tärkeimmästä saksalaisesta luksusautomerkistä. Mercedes on luotettavin, sitten Audi ja sitten BMW.

Turvallisuus

Luksusautoista tekee erityisiä niiden mukavuuden ja suorituskyvyn lisäksi myös niiden turvajärjestelmät. Molemmilla automerkeillä on erinomaiset turvajärjestelmät, mutta Mercedes on hieman edellä. Mercedeksen PRE-SAFE-järjestelmä on ainutlaatuinen. BMW:n Active Protection System on kuitenkin myös erinomainen.

  Kumpi on parempi - Infiniti vai Mercedes?

FAQ

Mikä on tärkein ero Mercedeksen ja BMW:n välillä?

Vaikka molemmat näistä automerkeistä ovat ylellisiä, ne eroavat toisistaan monin tavoin. Tärkein ero on se, että Mercedeksessä on ylellisempi sisustus kuin BMW:ssä. Lisäksi se on teknisesti kehittyneempi kuin BMW, ja siinä on paremmat turvallisuusominaisuudet.
Päinvastoin, BMW:n autot ovat suorituskykyisempiä kuin Mercedeksen. Lisäksi ne ovat urheilullisempia kuin Benz, mikä tekee niistä nuoremman väen suosikkeja. Myös käsiteltävyydeltään BMW on parempi kuin Mercedes.
Jos siis haluat luksusta, Mercedes on paras auto. Mutta jos haluat suorituskykyä ja parempaa käsiteltävyyttä, BMW on parempi vaihtoehto.

Miksi saksalaiset luksusautot ovat niin epäluotettavia?

Saksalaiset luksusautot ovat niin epäluotettavia useista syistä. Ensinnäkin nämä autot ovat kalliita ylläpitää ja korjata. Lisäksi useimmat näistä autoista tarvitsevat erikoisjälleenmyyjiä, jotka maksavat sinulle käden ja jalan. Lisäksi useimmissa näistä autoista ilmenee ongelmia jo varhain, ja ne vaativat säännöllistä huoltoa.

Kumpi auto heikkenee nopeammin – Mercedes vai BMW?

Lähes kaikki saksalaiset luksusautomerkit heikkenevät nopeasti. Tämä johtuu niiden korkeista ylläpitokustannuksista muutaman vuoden omistuksen jälkeen. BMW:n ja Benzin osalta BMW:n arvo laskee paljon nopeammin. Kaikista kolmesta suositusta saksalaisesta luksusautomerkistä BMW:n arvo laskee nopeimmin, sitten Audin ja lopuksi Mercedeksen.

Miksi saksalaisia luksusautoja pidetään korkeampina kuin japanilaisia luksusmerkkejä?

Saksalaisilla luksusautoilla on rikas historia, joka ulottuu 50-, 60- ja 70-luvuille. Toisaalta japanilaiset luksusautot ilmestyivät ensimmäisen kerran 80-luvun lopulla. Saksalaisissa luksusautoissa on myös aina ollut huipputeknologiaa ja ylelliset sisätilat, joihin japanilaiset autot eivät yllä.

  Mitkä Mersut ovat dieseleitä?

Mercedes huokuu luokkaa

Kaiken kaikkiaan Mercedes on arvokkaampi kuin BMW. Kolmen tähden merkkiä rakastavat kuninkaalliset, presidentit ja kuvernöörit ympäri maailmaa, mutta myös toimitusjohtajat ja tasokkaat ihmiset. Vaikka BMW on kaventanut näiden kahden välille jäävää eroa, se ei ole vieläkään tämän luksusautomerkkien johtajan tasolla.
Mercedeksen omistamisesta tulee aina ylpeyden tunne. Olipa kyse sitten kehitysmaista tai jopa kehittyneistä maista, Mercedes on edelleen vallassa. Siksi Mercedes-Benzin hankintahinta on edelleen korkeampi kuin BMW:n ja muiden saksalaisten luksusautojen.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z