Kumpi on halvempi ylläpitää, BMW vai Mercedes?

Kumpi on halvempi ylläpitää, BMW vai Mercedes?

Jos olet hankkimassa uutta autoa, sinun on otettava huomioon muutakin kuin auton hinta. Huolto- ja korjauskulut voivat tehdä halvemmalta vaikuttavasta autosta pitkällä aikavälillä kalliimman. Oletetaan, että valitset BMW:n tai Mercedeksen välillä. Kumman ylläpito maksaa vähemmän?

Yleensä Mercedestä pidetään luotettavampana kuin BMW:tä. BMW:n huoltokustannukset ovat noin 5000 dollaria korkeammat 10 vuoden aikana kuin Mercedeksen. Kun yhtälöön lisätään Audi keskeisenä kilpailijana, tulokset osoittavat Audin olevan jossain näiden kahden välissä.

Saksalaisten luksusvalmistajien huoltokustannukset

Merkittävät saksalaiset autonvalmistajat, kuten BMW, Mercedes ja Audi, on tehty ylellisyyttä ajatellen. Tämän tuloksena lopputuote tuntuu ylelliseltä ja hienostuneelta. Luotettavuus ja huoltokustannukset eivät ole ensisijaisia tavoitteita verrattuna urheilullisuuteen, ylellisyyteen tai innovointiin.

Nämä merkit ovat rakenteeltaan erittäin monimutkaisia. Ne tarjoavat monia erilaisia ominaisuuksia, jotka on koottu melko ahtaisiin korirakenteisiin, eikä niihin ole yhtä helppo päästä käsiksi kuin edullisempiin merkkeihin.

Mercedeksen ja BMW:n osalta voidaan todeta, että BMW:n kokoonpanotekniikat ovat monimutkaisempia, mikä lisää myös huoltokustannuksia Mercedekseen verrattuna.
Edullisemmilla merkeillä on taipumus mennä eri reittiä. Esimerkiksi Honda tai Toyota käyttävät suurimman osan rahoistaan siihen, että autot ovat ensin luotettavia, ja yrittävät sitten tehdä parhaansa tarjotakseen urheilullisen tai ”ylellisen” kokemuksen.

Moottorit ja varaosat

Mercedes valmistaa valtavasti erilaisia autoja. Mercedeksen nykyiseen tarjontaan kuuluu pakettiautoja ja hyötyajoneuvoja, jotka on rakennettu kestämään pitkään. Sama pätee myös moottoreihin, ja usein Mercedes käyttää eri puolilla maailmaa erilaisia voimaloita. Tämä johtaa luotettavien ja melko halpojen moottoreiden lisääntymiseen.

BMW puolestaan tarjoaa moottoreita, jotka on tehty erityisesti kuluttaja-autoihin. Tämä tarkoittaa sitä, että BMW:n moottorit on viritetty enemmän luksusta ja urheilullista ajamista varten, ja luotettavuus ja alustarajat ylittävä yhteensopivuus eivät ole yhtä tärkeitä.

  Kumpi on parempi, BMW sDrive vai xDrive?

Samaa voidaan sanoa varaosista. Mercedes lähestyy koko varaosafilosofiaa hieman eri tavalla. Mercedes lupaa tarjota minkä tahansa osan mihin tahansa Mercedes-malliin, jota on koskaan valmistettu. Lisäksi Mercedeksellä on tiukka sääntö vanhempien mallien osien vähentämisestä ajan myötä, mikä puolestaan helpottaa kyseisten osien saatavuutta.

Lisäksi Mercedes myy enemmän autoja kuin BMW, mikä tarkoittaa luonnostaan sitä, että varaosien jälkimarkkinavalmistajat pitävät Mercedestä kannattavampana markkina-alueena kuin BMW:tä. BMW:n osat ovat harvinaisempia ja vaikeammin saatavilla, mikä puolestaan nostaa hintaa.

Poistot ja kohderyhmä

On tunnettu tosiasia, että saksalaiset premium-merkit menettävät arvoaan kuin hullu. Poistot ovat keskeinen tekijä, kun keskustellaan uuden auton ostamisesta, mutta ihmiset ottavat harvoin huomioon poistojen vaikutukset auton huoltoon.

Mitä poistoihin tulee, BMW:n poistot ovat paljon nopeampia kuin Mercedeksen. Ja sen vaikutukset ovat korkeammat huolto- ja ylläpitokustannukset.

Kun tarkastellaan näiden kahden merkin kohderyhmää, on syytä mainita, että Mercedes vetoaa vanhempaan yleisöön verrattuna BMW:hen. Tämänkaltaiset markkina-asetelmat voivat myös vaikuttaa tietyn auton huolto- ja käyttökustannuksiin.

Vanhemmat kuljettajat yhdistetään arvokkaampiin ajotapoihin. He pitävät autostaan huolta paljon paremmin kuin nuoremmat kuljettajat, eivätkä he halua ajaa autoillaan niin paljon. Kaikki tämä johtaa luonnostaan siihen, että vanhempien ihmisten ajamat autot ovat luotettavampia ja niistä pidetään parempaa huolta, mikä alentaa ylläpitokustannuksia.

UKK-osio

Ovatko saksalaiset luksusautomerkit kalliimpia ylläpitää verrattuna brittiläisiin luksusautomerkkeihin?

Monet muut merkit eivät ole samalla tavalla ”ylellisiä” kuin saksalaiset ja brittiläiset merkit. Näiden automerkkien ostaminen ja ylläpito on kallista, mutta huoltohintoja on vaikea vertailla, kun verrataan maita kokonaisuutena.

  Porsche vs. BMW: Luotettavuus

Esimerkiksi Jaguar, joka on brittiläinen ylellisyyden osoitus, ei ylpeile parhailla luotettavuustuloksilla. Sen seurauksia ovat noin 1 100 dollarin keskimääräiset vuotuiset korjauskustannukset, kun taas Mercedeksen keskimääräinen korjauskustannus on hyväksyttävämpi, 900 dollaria.

Mitä tulee maastureihin, merkittävin brittitarjonta on ehdottomasti mahtava Range Rover. Se on auto, jolla on pitkät perinteet aina vuodesta 1969 asti, mutta se ei silti ole kovin luotettava. Range Rover vaatii säännöllisiä huoltotarkastuksia, ja suositellut huoltovälit ovat 5 000-7 000 mailin välein.

Toisaalta BMW X5:n suositeltu huoltoväli on noin 10 000 mailin välein. Kun harkitset käytetyn ostamista, useimmat saksalaiset merkit tarjoavat luotettavampia ja edullisempia autoja huollon osalta.

Miten voin alentaa BMW:n tai Mercedeksen huoltokustannuksia?

Vaikka kaikki nämä tiedot voivat toimia karkeana käsityksenä siitä, miten erilaiset huoltokustannukset näiden kahden merkin välillä ovat, on syytä mainita, miten näitä kustannuksia voi alentaa mahdollisimman tehokkaasti.

Ennen kaikkea sinun pitäisi omaksua varovaisempi ajotapa. Näin voit pidentää jarrupalojen, kytkimen ja renkaiden käyttöikää. Äkillisempi pysähtyminen rasittaa jarruja enemmän kuin pehmeämpi hidastaminen.
Kannattaa myös välttää jalan pitämistä kytkinpolkimella paikallaan, sillä se voi lyhentää kytkimen käyttöikää. BMW-kuljettajien kannattaa vastustaa kuminpolttamisen houkutusta.

On myös hyödyllistä kerätä mahdollisimman paljon tietoa autosta. Se saattaa itse asiassa opettaa sinua tekemään pienemmät tarkastukset, kuten öljynvaihdot, itse. Ja tällaiset asiat voivat säästää paljon aikaa ja rahaa.
Kannattaa myös käyttää parhaita saatavilla olevia varaosia. Tällaiset osat on tehty kestämään kulumista optimaalisessa määrin, ja ne on suunniteltu kyseistä ajoneuvoa varten.

  Mikä on nopein Mercedes Benz?

Kannattaako BMW:tä ja Mercedestä ostaa, koska ne ovat paljon huoltoa vaativia autoja?

Kaikki autot vaativat huoltoa melko säännöllisesti. Toyotan ja BMW:n välillä on eroja huoltokustannuksissa, ja ne ovat huomattavia eroja. Mutta samaan aikaan näiden kahden merkin valmistamien autojen käyttökokemuksessa ja omistuksessa on vielä suurempi ero.

BMW, Mercedes ja Audi ovat kolme suosituinta saksalaista luksusautojen valmistajaa, ja todennäköisesti myös maailman suosituimmat. Nämä kolme merkkiä myivät yksinään yli 6 miljoonaa autoa vuonna 2019. Ja siihen on syynsä.

Moni muu merkki ei pysty tarjoamaan sitä, mitä nämä tarjoavat, ennen kuin astuu melko saavuttamattomiin merkkeihin, kuten Porsche, Bentley ja Rolls Royce. Jos ylellisyys ja mukavuus ovat prioriteettisi, kallistut todennäköisesti Mercedes-merkin puoleen. Jos arvostat urheilullisia ominaisuuksia ja suorituskykyistä ajamista, BMW sopii sinulle paremmin. Jos haluat loistavan monitoimimiehen, sen Audi.

Olivatpa toiveesi ja käyttökohteesi mitkä tahansa, jollakin näistä merkeistä on auto, joka sopii kaikkiin tarpeisiisi. Kyllä, niissä on ”enemmän kaikkea”, ja siihen kuuluvat myös saksalaisen luksusauton omistamiseen liittyvät iloiset hetket ja vähemmän iloiset laskut.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z