Kumpi on parempi Audi Q5 vai Audi SQ5?

Onko Audi SQ5 hyvä auto?

Audi Q5 on pienikokoinen perhemaasturi, joka kilpailee BMW X3:n ja Mercedes Benz GLC:n kaltaisten mallien kanssa. Nämä katumaasturit ovat nykypäivänä suosituimpia autoja, kun katumaasturien ja crossoverien aikakausi jatkuu yhä kiihtyvänä. SQ5 on Q5:n huippumalli, joka saa tehokkaimman moottorin ja koko joukon muita päivityksiä.

Audi Q5:n ja SQ5:n vertaaminen on kuin vertaisi iPhone 13:a iPhone 13 Pro Maxiin, mikä tarkoittaa, että Q5 on vakiomalli, kun taas SQ5 on ”Pro Max”, koska se tarjoaa kaikkein hienoimman kokemuksen. Nämä perustuvat siis samaan alustaan, ja useimmat komponentit ovat yhteisiä.

SQ5 saa kuitenkin suuremman moottorin, vahvistetun vaihteiston, suuremmat jarrut, matalamman ajokorkeuden, jäykemmän jousituksen, enemmän varusteita vakiovarusteista sekä paremman näköisen sisä- ja ulkosuunnittelun. Keskivertokatsoja ei ehkä erota näitä kahta toisistaan, mutta ero ratin takana on heti havaittavissa.

Tässä artikkelissa vertailemme näitä kahta mallia ja kerromme, miksi sinun kannattaa valita jompikumpi. Huomaat pian, oletko tyyppi, joka todella haluaa kaikki Q5:een saatavilla olevat päivitykset, vai oletko joku, joka ei välitä yksityiskohdista ja haluaa säästää muutaman dollarin prosessissa.

Audi Q5

Aivan perustason Audi Q5:n lähtöhinta on 44 100 dollaria. Kyseessä on vakio-Q5 ilman mitään lisävarusteita, mikä tarkoittaa, että tuskin kukaan ostaa sitä. Premium Plus -Q5:n hinta on 49 100 dollaria, kun taas kaikilla tarvittavilla varusteilla varustettu Q5 Prestige alkaa 54 800 dollarista. Tämän hinnan päälle voi aina lisätä lisävarusteita, mutta yli 60 000 dollarin Q5-mallit eivät ole kovin yleisiä.

  Mitkä ovat parhaat autovahat Audille?

Q5:n vakiomalli on saatavana useilla eri moottoreilla, joihin kuuluvat lähtötason 2,0 litran nelisylinterinen moottori, jossa on noin 250 hv, 2,0 litran dieselmalli, jossa on noin 190 hv, ja 3,0 litran 6-sylinterinen TDI-malli, jossa on jopa 300 hv. Q5 on saatavana myös muutamalla hybridimoottorilla, kuten 50 TFSIe Quattro -mallilla, jossa on 2,0 litran bensiinimoottori ja sähkömoottori, joiden yhteisteho on 300 hv.

Kaikkiin Q5-malleihin ei saa Quattro AWD:tä tehtaalta, mikä tarkoittaa, että joudut maksamaan siitä lähtötason malleissa. Auton ulkoasu on hyvin riippuvainen valitsemistasi lisävarusteista, mikä tarkoittaa, että muut kuin Prestige-mallit ilman S-Line-pakettia eivät ole kaikkein jännittävimpiä SUV-malleja. Q5 ajaa yksinkertaisesti ilman mitään erityisen erikoista.

Audi SQ5

Vuoden 2022 Audi SQ5:n hinnat alkavat 56 995 dollarista, mikä on jossain Audi Q5 Prestigen alueella. SQ5 Premium Plus -paketti maksaa kuitenkin 61 195 dollaria, kun taas huippupaketti SQ5 Prestige maksaa 66 395 dollaria, mutta SQ5 Prestige -paketin myötä saat periaatteessa kaiken mahdollisen.

SQ5 saa 3,0 litran ahdetun V6-moottorin, jossa on 350 hv ja 369 lb-ft vääntöä. Siinä on myös vakiona Audin Quattro AWD -järjestelmä riippumatta siitä, minkä varustetason valitset. SQ5:ssä on paljon parannuksia tavalliseen Q5:een verrattuna lähes kaikilla osa-alueilla. Huomattavimmat erot ovat jousitusjärjestelmässä ja auton ulkonäössä sekä sisältä että ulkoa.

  Kumpi on parempi S-Tronic vai Tiptronic?

SQ5:een saa erikoisosia, kuten hiilikuitukoristeet ja urheiluistuimet, joita ei ole saatavilla tavalliseen Q5:een. SQ5 on Audi Q5 käännettynä 11:een, mikä tarkoittaa, että kokonaiskokemus on yksinkertaisesti parempi kaikin puolin. SQ5 ei oikeastaan ole kovinkaan spekseistä riippuvainen, sillä kaikki SQ5-mallit näyttävät upeilta.

Johtopäätös – SQ5 on parempi, mutta kenelle?

On melko selvää, että SQ5 on parempi auto, sillä se tarjoaa enemmän kaikkea ja säilyttää samalla arvonsa paljon paremmin. SQ5 on jännittävämpi, nopeampi, käsiteltävyydeltään parempi, ylellisempi ja mikä tärkeintä, sillä on luonnetta. Q5 on hieno auto, mutta se ei oikeastaan ärsytä yhtään, mikä tarkoittaa, että monet pitävät sitä hieman liian kliinisenä.

Sinänsä, jos olet henkilö, joka arvostaa SQ5:n ominaisuuksia, on melko selvää, että tulet aina suosimaan SQ5:tä, vaikka se vaatisikin sinulta hieman ylimääräistä rahaa. Toisaalta, jos haluat vain mukavan katumaasturin, jossa on jo valmiiksi paljon varusteita, olet parempi tavallisen Q5:n kanssa.

Audi SQ5 -mallit ovat suositumpia nuoremman väestön keskuudessa, joka haluaa leuhkia ja tuntea itsensä erikoisemmaksi, saavutetummaksi, mikä on täysin oikein. Toisaalta tavallisen Q5:n ostavat tyypillisesti ne, jotka eivät tarvitse tai halua todistaa mitään, vaan haluavat vain turvallisen, ylellisen ja mukavan katumaasturin.

UKK-osio

Onko Audi Q5/SQ5 saatavana coupé-mallina?

Kun Audi julkaisi Q5:n faceliftin jälkeisen 2. sukupolven, se esitteli sen mukana myös Sportback-version (SUV Coupe). Tämä tarkoittaa, että voit maksaa muutaman tuhat dollaria lisää, jos haluat päivittää Sportback-malliin.

  Onko Audi RS e-Tron GT hyvä auto?

Ero tavallisen Q5/SQ5:n ja niiden Sportback-versioiden välillä on vain muotoilussa. On myös syytä mainita, että Sportback-mallit kärsivät hieman käytännöllisyydestä, koska viisto kattolinja syö takatilaa.

Onko Audi Q5 hyvä perheauto?

Audi Q5 on hyvä perheauto, koska se tarjoaa kaikki ominaisuudet, joita voi odottaa hyvältä perheautolta. Ensinnäkin se on riittävän tilava jopa viidelle henkilölle, ja siinä on suuri tavaratila. Toiseksi se on todella turvallinen auto, jonka törmäysturvallisuusluokitus on 5 tähteä.

Se on myös todella mukava ja hiljainen auto, jossa on paljon perheystävällisiä ominaisuuksia, kuten USB-latausliitännät, paljon säilytystilaa sisätiloissa, helposti saavutettavat IsoFix-kiinnityspisteet, infotainment-järjestelmä takaistuimella ja monivyöhykkeinen ilmastointi.

Onko Audi Q5 maastoauto?

Audi Q5:llä voi ajaa maastossa, mutta sitä ei varsinaisesti tunneta Audi Q5:stä. Useimmat ihmiset, jotka ostavat tämäntyyppisiä katumaastureita, eivät vie niitä maastoon, koska niitä ei ole suunniteltu sitä varten. Myönnettäköön, että autossa on säädettävä ajokorkeus, mäkien laskunhallinta, AWD ja omat ajotilat, mutta tähän hintaan saa paljon paremman maastoauton.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z