Kumpi on parempi – Infiniti vai Mercedes?

Mercedes ja Infiniti valmistavat poikkeuksellisia luksusautoja. Mutta kumpi merkki on paras, kun niitä verrataan vastakkain?

Parempi auto Mercedes-Benzin ja Infinitin välillä riippuu siitä, mitä etsit. Jos haluat ylellisyyttä, luokkaa ja mukavuutta, Mercedes on parempi auto. Mutta jos etsit edullista mutta luotettavaa luksusautoa, Infiniti vie voiton.

Sekä Infiniti että Mercedes-Benz tarjoavat joitakin markkinoiden parhaista luksusautoista. Infiniti ei kuitenkaan ole lähelläkään Mercedes-Benziä. Vaikka Infinitillä on muutamia malleja, joita voi verrata joihinkin Mercedeksen autoihin, Mercedes on tekniikassa, mukavuudessa ja turvallisuudessa paljon edellä.

Sitä paitsi Mercedeksellä on useita automalleja, kuten S-luokka, SLS-luokka, GLS-luokka ja G-luokka, joilla ei ole vertailukohtaa Infinitille. Kaiken lisäksi Mercedeksen AMG-versiot ovat vertaansa vailla, kun niitä verrataan joihinkin Infiniti-malleihin.

Jos kuitenkin tarkastelemme joitakin vertailukelpoisia malleja, japanilaisen luksusmerkin Infiniti voi antaa saksalaiselle voimayhtiölle kyytiä.

Jotta parhaan auton valitseminen olisi helppoa, päätimme vertailla kahta eri mallia molemmilta merkeiltä. Vertailemme Infiniti Q50:tä vs. Mercedes-Benz C-luokka ja Infiniti Q70:tä vs. Mercedes-Benz E-luokka. Tämän vertailun perusteella voit kertoa, kumpi auto on parempi missäkin luokassa.

Infiniti Q50 vs. Mercedes-Benz C-luokka

Muotoilu

Sekä Infiniti 250 että Mercedes-Benz C-luokka ovat kauniisti muotoiltuja. Ostajilla on valittavana erilaisia värejä ja koristeita. Ulkonäön osalta Infiniti Q50 on kuitenkin hieman etevämpi kuin Mercedes-Benz C-luokka, joka ei ole yhtä houkutteleva kuin muut Mercedes-mallit.

Sisätilojen osalta molemmat autot huokuvat ylellisyyttä ja mukavuutta huipputeknisillä ominaisuuksilla. Mercedes on kuitenkin hieman Infinitiä edellä, sillä se on intuitiivisempi ja siinä on enemmän ylellisiä ominaisuuksia. C-luokan ainoa negatiivinen puoli sisätilojen osalta on sen Artico-verhoilu, joka tuntuu ”muoviselta”.

  Missä Mercedeksessä on perhosovet

Suorituskyky

Infiniti Q50:ssä on 3,0-litrainen Twin-Turbo V6 -kaasumoottori, kun taas Mercedes-Benz C-luokassa on 2,0-litrainen nelisylinterinen moottori. Mercedeksen moottori on melko tehokas, sillä se tuottaa 241 hv @ 5550 rpm, kun taas Infiniti tuottaa 208 hv @ 5500 rpm. Molemmissa ajoneuvoissa on myös nelivetojärjestelmä.
Infiniti Q50:ssä on suurempi polttoainesäiliö, johon mahtuu 20 gallonaa, kun taas Mercedes-Benz C-luokassa on hieman pienempi polttoainesäiliö, johon mahtuu 17,4 gallonaa. Polttoainetaloudellisuuden osalta C-luokka on kuitenkin parempi, sillä sen polttoainemäärä on 24 mpg, kun se Infinitillä on 23 mpg.

Mukavuus

Kuten tavallista, Mercedes-Benz on hieman Infinitiä edellä mukavuuden ja ylellisyyden suhteen. Siitä huolimatta molemmissa sedaneissa on vakiona viisi istumapaikkaa. Tilojen osalta Infiniti on hieman suurempi ja tilavampi kuin Benz C-luokka. Tämä koskee myös tavaratilan kapasiteettia, sillä Q50:ssä on 500 litran tavaratila, kun taas C-luokassa sitä on 434 litraa.

Turvallisuus

Luksusajoneuvoina molemmat mallit ovat erittäin turvallisia, ja ne saivat ANCAP-turvallisuusluokitukseltaan viiden tähden enimmäisarvosanan. Molempien autojen turvallisuusominaisuuksia ovat muun muassa kuolleen kulman varoitin, etutörmäysvaroitus ja automaattinen hätäjarrutus. Mercedes on kuitenkin ikäadin edellä PRE-Safe-teknologiallaan, joka on ainutlaatuinen.

Hinta

Molemmat autot ovat samassa hintaluokassa. Infiniti Q50:n hinta on noin 80 000 dollaria, kun taas Mercedes-Benz C-luokan hinta vaihtelee 63 500 ja 160 000 dollarin välillä, riippuen korista ja valitusta mallista. Kaiken kaikkiaan C-luokka on hieman korkeammassa hintaluokassa.

Infiniti Q70 vs. Mercedes-Benz E-Klasse

Muotoilu

Mercedes-Benz E-Class on ulkoisesti parempi koriltaan kuin Infiniti Q70. Molemmat ovat kuitenkin pitkiä ja kauniisti muotoiltuja. Q70 on jonkin verran pidempi, sillä sen pituus on 196,1 verrattuna E-Klassin 193,8 pituuteen.

  Mercedes-mallinumerot selitetty

Sisätilojen osalta molemmat autot huokuvat ylellisyyttä ja ylellisyyttä. Ne ovat myös tilavia, ja niissä on viisi istumapaikkaa. Kuten edellisessä vertailussa, Infinitissä on suuremmat sisätilat ja suuri tavaratila. Mutta luokan suhteen Mercedeksen ominaisuudet ovat hienostuneemmat, mikä antaa sille pienen etulyöntiaseman.

Suorituskyky

Infiniti Q70 on jonkin verran tehokkaampi kuin Mercedes E-Luokka. Kiitos sen tehokkaan 3,7-litraisen V6-bensiinimoottorin, joka tuottaa 330 hv @7000 rpm. Toisaalta Mercedeksessä on 2,0-litrainen turboahdettu 4-sarjan kaasumoottori, joka tuottaa 255 hv @ 5800 rpm.

Molemmissa ajoneuvoissa on myös takavetojärjestelmä. Vaihteiston osalta Mercedes E-Classissa on 9-vaihteinen automaattivaihteisto verrattuna Infiniti Q70:n 7-vaihteiseen vaihteistoon. Lisäksi E-Klasse on polttoainetehokkaampi, sillä sen yhdistetty kulutus on 25 mpg, kun taas Q70:n yhdistetty kulutus on 21 mpg.

Mukavuus

Kuten aiemmin todettiin, Infiniti Q70:ssä on suurempi matkustamo ja tavaratila kuin E-Klassassa. Molemmat luksusajoneuvot ovat kuitenkin mukavia ja niissä on huipputeknisiä ominaisuuksia, jotka tekevät matkustajat tyytyväisiksi. Mercedes-Benz E-luokka tuntuu kuitenkin tyylikkäämmältä ja ylellisemmältä kuin Infiniti Q70.

Turvallisuus

Yksi asia, josta sinun ei pitäisi olla huolissasi Infinitin tai Mercedeksen kohdalla, on niiden turvallisuusluokitukset. Molemmat näistä malleista ovat saaneet korkeat turvallisuusluokitukset. Joitakin niiden yhteisiä turvallisuusominaisuuksia ovat muun muassa jarruavustin, rengaspainevalvonta, kuolleen kulman valvonta ja peruutuskamera.

Hinta

Mercedes-Benz E-Class on hieman kalliimpi kuin Infiniti Q70. Tämän saksalaisen luksusauton hinta alkaa noin 71 500 dollarista, kun taas japanilainen luksusauto maksaa noin 52 500 dollaria.

Mercedes vs. Infiniti

Kumman valitset mieluummin – Mercedeksen vai Infinitin?

Kun kyse on ylellisyydestä, mukavuudesta ja luokasta, Mercedes on paras valinta. Mutta jos haluat laatua ja luotettavuutta edullisemmassa luksusautossa, Infiniti on parempi valinta. Kaiken kaikkiaan Mercedes on paras, sillä useimmat sen autot ovat kestäviä ja kestävät pidempään kuin Infinitin autot.

  Tarvitseeko Mercedes erityistä öljyä?

Kumpi auto on kalliimpi ylläpitää – Mercedes vai Infiniti?

Vaikka Infiniti-autot ovat hieman halvempia kuin Mercedes, älä anna ymmärtää, että ne ovat halpoja ylläpitää. Nämä autot ovat myös kalliita ylläpitää. Mercedes-ajoneuvot ovat kuitenkin hieman kalliimpia ylläpitää kuin Infiniti, koska niiden varaosat ovat kalliita.

Tekeekö Mercedes Infinitiä?

Ei, Mercedes ei tee Infinitiä. Infinitiä valmistaa japanilainen autoyhtiö Nissan. Nissan Motor Co. on valmistanut Nissanin luksusajoneuvoa, Infinitiä, vuodesta 1985 lähtien.

Miksi Infinitiä pidetään luksusmerkkinä?

Infinitiä pidetään luksusmerkkinä, koska kaikki sen valmistama on ylellistä. Merkki tuottaa korkealuokkaisia, luotettavia, mukavia ja miellyttäviä ajoneuvoja. Lisäksi niiden valmistamat autot näyttävät ja tuntuvat ylellisiltä. Siksi niitä verrataan yleensä sellaisiin merkkeihin kuin Mercedes-Benz, Audi, BMW, Acura ja Lexus.

Lopullinen tuomio

Jos haluat arvostetun, ylellisen, turvallisen ja kestävän luksusauton, valitse Mercedes-Benz. Mutta jos etsit edullista, mukavaa ja luotettavaa luksusautoa, valitse Infiniti. Infiniti on myös halvempi korjata kuin Mercedes-Benz. Mercedes-Benz on kuitenkin hyvämaineinen nimi ja luokka-auto.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z