Kumpi on parempi – S- vai E-luokka?

Jos etsit korkealuokkaista Mercedes-sedania, on helpompi hämmentyä Mercedes S-luokan ja E-luokan valinnan välillä. Mercedes E-luokka on Mercedesin keskitason sedan, kun taas S-luokka on Mercedesin ylätason sedan. Mutta kumpi auto on parempi kuin toinen?

Sekä Mercedes E- että S-luokka ovat kauniisti muotoiltuja, tilavia, edistyksellisiä ja ylellisiä. Mercedes E-luokka on kuitenkin luotettavampi, suorituskykyisempi, polttoainetaloudellisempi ja siinä on enemmän jalkatilaa kuin S-luokassa. Sitä vastoin S-luokka on ylellisempi, kehittyneempi ja hienostuneempi kuin E-luokka.

Edellä mainituista ominaisuuksista lopullinen valinta riippuu siitä, mitä ostaja haluaa. Lisäksi Mercedes S-luokka on kalliimpi kuin E-luokka. Kaiken kaikkiaan S-luokassa on enemmän ominaisuuksia, mutta E-luokka on luotettavampi ja halvempi auto.

Mercedes S-luokan ja E-luokan erot

Jotta saataisiin selville, kumpi auto on parempi kuin toinen, on tärkeää vertailla eri tekijöitä, jotta tiedetään, kumpi auto erottuu edukseen. Seuraavassa kerrotaan, miten Mercedes S-luokka ja E-Klasse vertautuvat toisiinsa eri kategorioissa:

Mallivalikoima

Mercedes S-luokka on täysikokoinen sedan, kun taas Mercedes E-Luokka on keskikokoinen sedan. Molemmat ovat kuitenkin luokassaan erilaisia autoja, joihin kuuluvat sedan, cabriolet ja coupe. Siitä huolimatta, vaikka molemmilla on tarjolla erilaisia autoja, E-Klasse on kuitenkin ylivoimainen, sillä siinä on vaunu, jota S-luokka ei tarjoa.
E-Klassissa voit siis valita sedanin, coupén, cabrioletin ja vaunun. Toisaalta S-luokassa on tarjolla vain sedan, coupe ja cabriolet.

Suorituskyky

Suorituskyvyn suhteen nämä autot ovat niskan päällä, mutta E-Luokalla on myös etulyöntiasema S-luokkaan nähden. Tämä johtuu siitä, että E-Klasse tarjoaa erinomaisen tehon ja kiihtyvyyden, kun taas S-luokka tarjoaa maksimaalisen nopeuden. Jos siis haluat nopeamman auton, valitse S-luokka, mutta jos kaipaat suorituskykyä, E-luokka on paras vaihtoehto.
Molemmissa näissä autoissa on kuitenkin tarjolla erilaisia varusteita budjetistasi ja tarpeistasi riippuen. Esimerkiksi E-Klasse tarjoaa neljä voimansiirtoa ja 4Matic- nelivedon. Sen perusmoottori on 2,0-litrainen 4-rivinen turbomoottori, joka tuottaa jopa 255 hv ja 273 lb-ft vääntöä.
Toisaalta Mercedes S-luokassa on neljä moottoria sekä plug-in-hybridivaihtoehto. Mercedes S-luokan perusmoottori on turboahdettu 3,0-litrainen rivikuutossylinterinen moottori, joka tuottaa enimmillään 429 hv ja 384 lb-ft vääntöä.

  Missä Mercedes-malleissa on Apple CarPlay?

Lisäominaisuudet

Ominaisuuksien osalta molemmat autot ovat erittäin edistyksellisiä ja ylellisiä, mutta S-luokalla on etulyöntiasema. Sen lisäksi, että S-luokassa on suurin osa E-luokan ominaisuuksista, siinä on myös erikoisominaisuuksia, kuten AIRMATIC-ilmajousitus, maksuporttitransponderi, pehmeästi sulkeutuvat ovet, maaginen näönohjaus ja paljon muuta.

Turvallisuus

Turvallisuuden ja luotettavuuden välillä on ero. Luotettavuuden osalta E-Klasse on parempi auto. Mutta mitä tulee turvallisuuteen, S-luokassa on joitakin lisäturvaominaisuuksia, jotka tekevät siitä hieman turvallisemman. Molemmat autot ovat kuitenkin turvallisia, sillä niissä on keskeisiä turvallisuusominaisuuksia, kuten aktiivinen jarruavustin, PRE-SAFE-teknologia ja paljon muuta.

Hinta

Odotetusti S-luokka on hieman kalliimpi kuin E-Luokka. Hinta on kuitenkin sen arvoinen, sillä siinä on edistyneempiä ominaisuuksia, kuten aktiiviset monikontuuriset etuistuimet, joissa on 4-asentoinen muisti, hieronta, lannerangan tuki ja mukavuuspääntuet edessä. Lisäksi siinä on suurempi tavaratila kuin E-Klassassa.

FAQ

Mikä on paras Mercedes-luokka?

Tämä on retorinen kysymys, sillä eri ihmisillä on erilaiset tarpeet. Ihmisten tarpeista riippuen jotkut saattavat pitää S-luokkaa parhaana, kun taas toiset saattavat pitää enemmän G-luokasta. Kun puhutaan Mercedes-sedanista, S-luokka on kuitenkin paras, mutta jos kyse on Mercedes-maastureista, G-luokka on paras.

Kumman auton ylläpito on kalliimpaa – S- vai E-luokan?

Tietenkin se on Mercedes-Benzin E-luokka. Kyllä, Mercedes E-luokka ja S-luokka ovat molemmat huippuluokan Mercedes-malleja, mutta Mercedes E-luokan osat ovat paljon kalliimpia kuin Mercedes S-luokan osat. Sitä paitsi E-luokka on luotettavampi kuin S-luokka, joten sinulla on vähemmän ongelmia omistuksen aikana.

  Miksi käytetty Mercedes S-luokka on niin halpa?

Miksi Mercedes S-luokan arvo laskee niin nopeasti?

Ensinnäkin useimmat uudet Mercedes-Benz S-luokat ovat leasingvuokrattuja. Niinpä ne tulvivat markkinoille kolmen vuoden kuluttua, jolloin niiden hinnat laskevat rajusti. Vaikka uusi Mercedes-Benz S-luokka maksaa noin 100 000 dollaria, leasing-malli maksaa kolmen vuoden leasing-ajan jälkeen 20 prosenttia vähemmän.

Toinen syy siihen, miksi Mercedes S-Classin arvo laskee niin nopeasti, ovat korkeat korjaus- ja huoltokustannukset. Määräaikaishuoltojen lisäksi Mercedes S-luokan osien vaihtaminen on erittäin kallista. Tämän lisäksi Mercedes-insinöörit veloittavat paljon auton korjaamisesta ja huollosta.

Kuinka luotettava Mercedes E-Class on?

Mercedes E-Classin luotettavuus riippuu mallivuodesta. Vuoteen 1995 asti rakennetut Mercedes-Benz E-Class -mallit olivat erittäin luotettavia, kun taas vuosina 1995-2008 rakennetut mallit olivat epäluotettavia. Lisäksi vuodesta 2008 tähän päivään rakennetut Mercedes E-Class -mallit ovat myös erittäin luotettavia.

Kaiken kaikkiaan Mercedes-Benz E-luokka on markkinoiden luotettavin Mercedes-malli. Useimmat luotettavuuslaitokset arvioivat sen keskimääräiseksi tai hieman keskimääräistä paremmaksi. E-luokka on vankasti rakennettu, ja siinä on vähemmän ongelmia sataa ajoneuvoa kohden kuin Mercedes-Benz C- tai S-luokassa.

Miltä tuntuu omistaa Mercedes S-luokka?

Se tuntuu erikoiselta ja ulkopuoliselta. Tämä johtuu siitä, että Mercedes S-luokka tarjoaa kaikki parhaat ominaisuudet, joita Mercedekseltä voi toivoa. Ylellisistä istuimista, jotka muuttavat muotoaan kaarteessa, lämmitettyihin istuimiin, jotka antavat lämpöä kylmällä säällä, tämä on auto, josta harva voi unelmoida.

  Mitkä Mercedekset valmistetaan Yhdysvalloissa?

Lisäksi voit nauttia muista merkittävistä ominaisuuksista, kuten vakionopeudensäätimestä, jonka avulla voit rentoutua, ja ympäristön valaistuksesta, joka luo viihdyttävän ympäristön, kun saat hierontaa laadukkaista nahkaistuimista. Vaikka tätä autoa ei ole rakennettu nopeutta varten, se toimii silti poikkeuksellisen hyvin ja siinä on paljon huipputeknisiä ominaisuuksia.

Johtopäätös

Jos haluat suorituskykyisen, luotettavan ja polttoainetaloudellisen Mercedes-luokan, E-luokka on paras vaihtoehto. Mutta jos etsit erittäin kehittynyttä, turvallista ja ylellistä sedania, S-luokka vie voiton. Molemmat autot ovat kuitenkin ylellisiä ja tehokkaita. Kyse on budjetista ja mieltymyksistä.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z