Kumpi on turvallisempi, Volvo vai Audi?

Vaikka molemmat ovat sijoittuneet melko hyvin turvallisuustasolla, Volvo ylittää Audin turvallisuusluokassa.

Volvo on tehnyt jälkensä turvallisuusominaisuuksien osalta. He kirjaimellisesti perustivat yrityksensä tarjotakseen parempaa turvallisuutta asiakkailleen. Audi on myös ollut olemassa jo jonkin aikaa, ja se on melko hyvä turvallisuustoimenpiteissä. Se ei kuitenkaan pysty aivan kilpailemaan Volvon kanssa turvallisuusominaisuuksissa.

Auton turvallisuusominaisuudet

Auton turvallisuus tarkoittaa periaatteessa sitä, miten auto selviytyy minkä tahansa kolarin sattuessa. Auton turvallisuus on aina ollut monille ihmisille tärkeä prioriteetti, ja auton turvallisuusominaisuudet on jaettu kahteen tyyppiin, aktiivisiin ja passiivisiin turvallisuusominaisuuksiin.

Aktiiviset turvallisuusominaisuudet

Aktiiviset turvallisuusominaisuudet koostuvat tekijöistä, jotka tulevat tarpeeseen ennen auton kolaria. Niitä voidaan kutsua myös auto-onnettomuuksien ehkäisytoimenpiteiksi. Niitä ovat esimerkiksi ajoneuvon paino, painopiste, tasapaino ja käsiteltävyys sekä kuljettajan istuimen parempi säätö ja renkaiden pito.

Aktiiviseksi turvallisuudeksi katsottavia turvavarusteita ovat muun muassa törmäysvaroitus, elektroninen ajonvakautusjärjestelmä, peruutusanturit ja lukkiutumaton jarrujärjestelmä.

Passiiviset turvallisuusominaisuudet

Nämä ominaisuudet ovat käteviä, jos auto kolaroi. Nämä järjestelmät aktivoituvat automaattisesti törmäyksen yhteydessä ja auttavat vähentämään vammoja ja tarjoamaan turvallisuutta matkustajille. Passiivisiin turvallisuusominaisuuksiin kuuluvat laminoidut lasit, turvatyynyt, elektroniset jalankulkijoiden suojausjärjestelmät ja turvavyöt.

Testausmenetelmät

On olemassa useita autojen turvallisuutta testaavia organisaatioita, jotka testaavat ajoneuvoja ja antavat niille luokituksia niiden turvallisuus- ja törmäyksenesto-ominaisuuksien perusteella. Tunnettuja organisaatioita ovat IIHS (Insurance Institute for Highway Safety) ja NHTSA (National Highway Traffic Safety Administration).

  Mitkä ovat Volvon yleisiä ongelmia?

Autot käsitellään tiukan testausvaiheen läpi ja testataan etu-, taka- ja sivutörmäystestien avulla. Tämän jälkeen nämä organisaatiot arvioivat autoja niiden tehokkuuden perusteella näissä testeissä.

Audin turvallisuusluokitukset

Audi on pärjännyt todella hyvin turvallisuusominaisuuksissa, ja ne on viime aikoina luokiteltu kelvollisesti. Vuonna 2021 jotkut Audi-mallit saivat jopa IIHS:n huipputurvallisuuspalkinnot. Kahdeksan heidän malleistaan on sijoittunut IIHS:n rankingissa. Tämä tekee Audista melko turvallisen merkin. Palkittuihin autoihin kuuluvat A5 Sportsback, Q8, e-tron ja A6.

Audin turvallisuusominaisuudet

Audi on parantanut viime aikoina jarrutusluokassa. Se on myös ottanut käyttöön pre-sense-ajotietotekniikan. Tämä tekniikka käyttää kameroita ja voi varoittaa kuljettajaa mahdollisista onnettomuustilanteista. Alle 25 kilometrin tuntinopeudella se voi estää vakavia onnettomuuksia. Se voi myös suojella jalankulkijoita, kun auto kulkee jopa 52 km/h:n nopeudella.

Audit on varustettu myös mukautuvalla vakionopeudensäätimellä ja ylänäkymäkamerajärjestelmällä. Tämä järjestelmä auttaa kuljettajaa pitämään turvallisen etäisyyden muihin autoihin. Saksalaiset autot ovat aina olleet hyviä turvallisuustoimenpiteiden suhteen, ja Audi todistaa sen.

Volvon turvallisuusluokitukset

Volvo, järkevä ruotsalainen yritys kun on, on aina ollut autojen turvallisuuden tavaramerkki. Turvallisuus on aina ollut heidän ykkösprioriteettinsa, ja heidän autonsa ovat saaneet joka vuosi viisi tähteä. NHTSA palkitsi Volvo XC90:n viidellä tähdellä, ja se on yksi maailman turvallisimmista autoista. IIHS luokitteli myös Volvo V60:n juuri tänä vuonna top safety pick+ -luokkaan.

  Miksi Volvojen arvo laskee niin nopeasti?

Volvo on jo vuosia pitänyt huippuautojensa turvallisuutta etusijalla keskittyen rakenteelliseen eheyteen ja turvallisuusominaisuuksiin. Volvon pienestä seitsemän auton mallistosta kaikki ovat saaneet turvallisuuspalkintoja omissa kategorioissaan.

Volvon turvallisuusominaisuudet

Volvo oli ensimmäinen autonvalmistaja, joka keksi joitakin turvallisuusominaisuuksia, kuten esim:

 • kuolleen kulman tietojärjestelmä
 • Jalankulkijoiden havaitseminen jarrutuksella
 • Kolmipisteturvavyöt
 • taaksepäin suunnattu lastenistuin
  Volvo käyttää erittäin lujaa korimateriaalia, joka tarjoaa poikkeuksellisen suojakorin. Kaikissa Volvoissa on vakiovarusteena mm. seuraavat turvavarusteet:
 • Elektroninen ajonvakautusjärjestelmä
 • Kallistuksenvakautusjärjestelmä
 • Kuljettajan varoitusvalvonta
 • Puhallettavat verhot
 • Piiskaniskusuojaus
 • Kaistalla pysymisen tuki

Kumpi on turvallisempi? Volvo varmasti.

Audi sai USN-turvallisuuspisteiden keskiarvon 9,56 pistettä 10:stä. Tämä on melko hyvä tulos turvallisuuden kannalta. Volvo sai kuitenkin paljon korkeamman USN Safety Score -keskiarvon 9,90/10. Myös IIHS:n ja NHTSA:n luokituksissa Volvo on aina ollut yksi parhaista.

Loppujen lopuksi molemmissa autoissa on melko hyvät turvallisuusominaisuudet ja törmäysten ehkäisy, mutta Volvo vain voittaa taistelun. Volvolla on pitkä historia siinä, että se on varmistanut asiakkailleen parhaat mahdolliset turvallisuustoimenpiteet. Ehkäpä joskus tulevaisuudessa Audi ohittaa Volvon, mutta tällä hetkellä Volvo voittaa mukavasti.

FAQ

Mitkä ovat turvallisimmat autot?

Vaikka turvallisilla autoilla voidaan ehkäistä onnettomuuksia ja minimoida loukkaantumiset, auton turvallisuus riippuu viime kädessä kuljettajasta. On olemassa erittäin turvallisia automerkkejä, kuten Volvo, Genesis tai Toyota. Eri automerkkien turvallisimpia malleja ovat mm. seuraavat:

 • Volvo XC90
 • Toyota Camry
 • Tesla Model 3
 • Genesis G90
 • Honda Insight
 • Audi A6
  Hajoavatko Volvot usein? Onko Volvo luotettava auto?

Mitkä ovat vähiten turvallisia autoja?

Joitakin viimeaikaisia automalleja, joissa on ollut turvallisuusongelmia, ovat muun muassa seuraavat:

 • IIHS havaitsi 141 kuljettajakuolemaa miljoonaa kohti.
 • Hyundai Accent- IIHS havaitsi 116 kuljettajakuolemaa miljoonaa kohti.
 • Chevrolet Sonic compact sedan – IIHS havaitsi 98 kuolemantapausta miljoonaa kuljettajaa kohti.

Mitkä ovat joitakin autojen turvallisuusvinkkejä?

Ennaltaehkäisy on aina parempi kuin hoito. Turvallisinkaan auto ei pidä sinua turvassa, jos olet holtiton ja varomaton kuljettaja. Noudata näitä turvallisuusvinkkejä onnettomuuksien ehkäisemiseksi.

 • Keskity aina tielle.
 • Tarkista renkaat aina ennen pitkää matkaa.
 • Tarkista valot.
 • Tarkista aina polttoaineen tai akun prosenttiosuus.
 • Ole aina ennakoitavissa ja vältä äkkijarrutuksia.
 • Kiinnitä aina turvavyösi.
 • Käytä aina vilkkuja.

Miten valita turvallinen auto

Sinulla on paljon vaihtoehtoja turvallisen auton etsimiseen. Tarkista, että autossa on perusturvallisuusominaisuudet, kuten ABS-jarrut ja turvatyynyt. Voit myös tarkastella autojen arvosteluja JD Powerin kaltaisilla autoarvostelusivustoilla. Ja tietysti tarkista IIHS:n ja NHTSA:n turvallisuusluokitukset.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z