Luksusautojen ostajien demografiset tiedot

Luksusautot on suunniteltu niin, että ne saavat sinut tuntemaan olosi erityiseksi, koska niissä on paljon teknologiaa, ensiluokkaisia materiaaleja ja ylivoimainen mukavuuskokemus. Kaikilla ei kuitenkaan ole varaa tällaiseen premium-hyödykkeeseen, varsinkin kun niiden ylläpito on myös kalliimpaa.

Luksusautot, kuten suuret sedanit ja katumaasturit, menettävät yleensä arvonsa kuin hullu, ja useimmat ihmiset rahoittavat tai liisaavat ne, koska se on taloudellisesti järkevämpää. Niin tai näin, ne ovat kalliita ostaa, kalliita ylläpitää ja kalliita tankata, koska niissä on yleensä suuremmat moottorit.

Keski-ikä on tärkeä demografinen tekijä auton ostamisessa, ja 45 vuotta on autonostajien keski-ikä Yhdysvalloissa. Premium-luokan luksusautoja ostavat yleensä vanhemmat ostajat, kun taas nuorempi väestö asuu pääasiassa kompaktien autojen segmentissä.

Sukupuolen osalta miehet hallitsevat edelleen useimpia autosegmenttejä lukuun ottamatta kompakteja katumaastureita ja crossover-ajoneuvoja, jotka ovat suositumpia naisten keskuudessa. Nämä luvut eroavat toisistaan huomattavasti yksilötasolla, erityisesti kalleimpien autojen osalta.

Luksusautojen ostaminen – Ikäryhmät

Luksusautot ovat kallista omaisuutta, mikä tarkoittaa, että sinun on kerättävä paljon rahaa, ennen kuin voit ostaa sellaisen mukavasti. Tietenkin on monia ihmisiä, jotka ovat valmiita venyttämään budjettiaan ostaakseen luksusauton, mutta nämä ihmiset eivät ole etsimämme väestöryhmä.

Useimmat luksusautot ostavat 50-60-vuotiaat ostajat. Tarkemmin sanottuna pienikokoisen luksusauton ostaja on keskimäärin 51-vuotias, kun taas keskikokoisen luksusauton ostaja on keskimäärin 56-vuotias. Suuret luksusautot yhdistetään yleensä vanhempiin ihmisiin, ja muutaman verkkolähteen mukaan suuren luksusauton ostaja on keskimäärin 59-vuotias.

  Mitkä ovat turvallisuuden ja luotettavuuden kannalta parhaat urheiluautot?

Luksusmaastureiden kohdalla tilanne on jokseenkin sama, mutta näyttää siltä, että luksusmaastureita ostava keski-ikäinen ryhmä on jatkuvasti nuorentumassa. Kompaktin luksusmaasturin keskimääräinen ostaja on 52-vuotias, keskikokoisen luksusmaasturin keskimääräinen ostaja on 53-vuotias ja suuren luksusmaasturin keskimääräinen ostaja on noin 57-vuotias.

Luksusautojen ostaminen – Naisostajien prosenttiosuus

Kuten aiemmin mainittiin, useimmat autot ostavat edelleen miehet, mutta tilastot ovat muuttumassa, ja muutamissa segmenteissä naiset alkavat olla kärjessä. Vaikuttaa siltä, että naiset eivät ole yhtä kiinnostuneita luksusautoista kuin miehet.

Vain 37,9 prosenttia kompaktien luksusautojen ostajista on naisia. Keskikokoisten luksusautojen kohdalla ero on vielä suurempi, sillä vain 28,4 prosenttia asiakkaista on naisia. Miehet hallitsevat kuitenkin eniten suurten luksusautojen segmenttiä, sillä vain 22,5 prosenttia naisista on kiinnostunut ostamaan suuren luksusauton.

Katumaastureiden kohdalla tilanne on hieman erilainen, sillä 47,5 prosenttia kompakteista luksusmaastureista on naisia. Keskikokoisten luksusmaastureiden segmentissä naisten osuus myynnistä on vain noin 38,3 prosenttia. Jos kuitenkin tarkastellaan ”tavallisten” kompaktien/pienten katumaastureiden segmenttiä, naisten osuus kaikista kompaktien/pienten katumaastureiden myynneistä on noin 55 prosenttia.

Miten ihmiset ostavat luksusautoja

Kuten aiemmin todettiin, luksusautot maksavat paljon rahaa, ja niiden arvo laskee yleensä hullun lailla. Näin ollen ei ole erityisen hyvä taloudellinen päätös ostaa 100 000 dollarin arvoinen auto, joka todennäköisesti menettää 50 prosenttia alkuperäisestä arvostaan vain viidessä vuodessa.

  Mitkä ovat turvallisuudeltaan ja luotettavuudeltaan parhaat sedanit?

Tämä tarkoittaa, että menetät yli 25 dollaria päivässä, jos ostat luksusauton suoraan. Välttääkseen tuon rahan menettämisen useimmat luksusautojen ostajat rahoittavat autonsa. Rahoituksen lisäksi he myös kirjaavat ne yleensä yrityksen kuluiksi, mikä tekee koko operaatiosta hieman uskottavamman.

On myös tärkeää huomata, että useimmat luksusautojen ostajat rahoittavat autonsa yleensä suhteellisen lyhyellä aikavälillä verrattuna useimpiin ostajiin, mikä tarkoittaa, että he maksavat alhaisempia korkoja kuin massaluokan autojen ostajat.

Kalliimpien arvomerkkien valmistamat kalleimmat rajoitetut luksusautot ovat erilaisia, koska tällaiset autot eivät menetä arvoa yhtä paljon kuin useimmat luksusautot. Tämä tarkoittaa, että ihmiset ovat valmiimpia maksamaan tällaisista autoista suoraan, koska niitä käytetään usein myös sijoituskohteina.

UKK-osio

Mitkä ovat suosituimmat luksusautot Yhdysvalloissa?

Muutaman verkkolähteen mukaan useimmat amerikkalaiset suosivat Lexuksen, Teslan, BMW:n ja Mercedeksen valmistamia luksusautoja. Tesla Model 3 on Yhdysvaltain myydyin luksusauto numero 1 vuonna 2020 yli 200 000 myydyllä kappaleella. Kakkossijalla on Lexus RX yli 100k myydyillä yksiköillä.

BMW:n suosituimmat Yhdysvalloissa myydyt luksusautot ovat BMW X3 60k myydyillä yksiköillä ja BMW X5 yli 50k myydyillä yksiköillä. Mercedesin suosituin luksusauto on Mercedes GLC compact SUV. Mercedes on toimittanut Mercedes Benz GLC:tä Yhdysvalloissa yli 50k kappaletta koko vuoden 2020 aikana.

Mitkä ovat tällä hetkellä halvimmat luksusautot myynnissä Yhdysvalloissa?

Jos haluat todellisen luksusauton, mutta et halua maksaa valtavia summia rahaa, on olemassa muutamia laillisia luksusautoja, joita voit ostaa suhteellisen edulliseen hintaan. Jos haluat upouuden luksus-Mersun, tutustu Mercedes Benz A-Class sedaniin, joka maksaa uutena noin 32 000 dollaria.

  Onko kaikissa uusissa autoissa peruutuskamerat?

Halvin Lexuksen tarjoama luksusauto on Lexus UX, joka myös alkaa 32 000 dollarista. Cadillac CT4:n saa melko samalla rahalla kuin nämä kaksi. Audi A3 on tuhat dollaria kalliimpi, kun taas BMW X1 kompaktimaasturi maksaa noin 35 000 dollaria.

Onko luksusauton ostamisessa mitään järkeä?

Ylellisysautot ovat, kuten nimestä voisi päätellä – ylellisyysvaroja. Ne eivät ole välttämättömiä, ja jotkut saattavat jopa väittää, että luksusautot ovat pelkkää rahan tuhlausta. Kukaan ei kuitenkaan voi kiistää sitä tosiasiaa, että luksusautolla ajaminen tarjoaa ainutlaatuisen kokemuksen, jota ei voi saavuttaa arvokkaammalla autolla.

Sinänsä luksusauto kannattaa ostaa, jos hinta on perusteltu. Oli miten oli, ei koskaan kannata venyttää luksusauton budjettia liikaa, koska autoa on myös pystyttävä ylläpitämään mukavasti. Muista myös niellä suuret arvonalennukset, sillä ne vaivaavat nykyään useimpia luksusautoja.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z