Luotettavin Mercedes-moottori ja mitä kannattaa välttää

Moottori on jokaisen auton sykkivä sydän, ja siksi sen on oltava mahdollisimman luotettava ja tehokas, jotta ajokokemuksesi olisi mahdollisimman hyvä. Jotkut ihmiset ovat valmiita vaihtamaan tehokkuuden vetovoimaan, kun taas jotkut arvostavat hienostuneisuutta ja hienostuneisuutta yli kaiken.

Oli miten oli, jos moottori ei ole luotettava, ei ole väliä, onko se hienostunut, hienostunut tai tehokas. Mercedes valmistaa tunnetusti maailman hienostuneimpia ja tehokkaimpia moottoreita, mutta luotettavuus ei ole yhtä johdonmukaista.

On olemassa muutama erittäin luotettava Mercedes-moottori, kuten W124-mallissa oleva 2.6 R6, mutta jos haluat tehokkaan ja luotettavan moottorin, kannattaa hankkia W123:ssa, W124:ssä ja W190:ssä oleva V8-moottori. W140 V8 on myös huomion arvoinen, sillä se on erittäin luotettava, mutta ei kovin tehokas.

W211-mallista löytyvä V6 on myös melko luotettava moottori, samoin kuin W123:sta, W124:stä ja W190:stä löytyvä 2.0d. Jos haluat tehokkaan, legendaarisen Mercedes-dieselmoottorin, W124-mallissa oleva 3.0d on sinulle sopiva moottori.

Mercedes 2.6 R6 (W124) -moottori

Jos haluat löytää kaikkein luotettavimmat Mercedeksen moottorit, sinun ei tarvitse kuin kysyä vanhemmalta taksinkuljettajalta, ja R6-moottori on kiistatta joukon luotettavin moottori. Vaikka uudemmat moottorit ovatkin tasaisen luotettavia ja häiriöttömiä, tuskin yksikään Mercedes-moottori yltää R6:n kilometritehoihin.

W124-mallin 2,6 litran 6-sylinterinen rivimoottori on tunnettu yksinkertaisesta rakenteestaan, jonka ansiosta moottorin tiedetään ylittäneen 500 000 kilometrin rajan ilman suurempia peruskorjauksia. Moottori tarjoaa 160 hv ja 220 Nm vääntöä, ja ainoa mitä sinun tarvitsee tehdä, on vaihtaa sytytystulpat, vaihtaa öljy ja satunnaiset suodattimet.

  Missä Mercedeksessä on meluvaihteet

Mercedes 2.0 V8 (W123, W124, W190).

Vaikka R6-moottori on luotettava, se ei ole kovin tehokas. Jos kuitenkin haluat yhdistää sekä tehokkuuden että luotettavuuden, W123:ssa, W124:ssä ja W190:ssä oleva 2.0 V8 on se oikea. Tämän moottorin teho on vain vajaat 106 hv ja vääntömomentti 158 Nm, mutta myöhemmin sitä nostettiin yhtä vajaaseen 118 hv:n ja 182 Nm:n vääntömomenttiin.

Tämä ei ollut kovinkaan paljon ottaen huomioon, että jotkut näistä luetelluista malleista ovat hieman raskaampia. Siitä huolimatta kukaan ei voinut valittaa luotettavuudesta ja tehokkuudesta. 2.0 V8 on edelleen melko kelpo moottori kaupunkiympäristöön, mutta se ei ole kovinkaan loistava moottoritiekäyttöön.

Mercedes 4.2 V8 (W140)

1980-luku oli Mercedeksen kulta-aikaa, koska useimmat tuon aikakauden moottorit ja niihin liittyvät autot olivat tuhoutumattomia. Loppujen lopuksi tärkeintä oli luotettavuus. Nykyään Mercedes keskittyy enimmäkseen ylellisyyteen, tehokkuuteen, mukavuuteen ja innovaatioihin, jotka kaikki haittaavat luotettavuutta.

W140-mallin 4.2-moottorin teho on terveelliset 280 hv ja 400 Nm, mutta myöhemmissä versioissa teho nostettiin 326 hv:iin ja 480 Nm:iin. Näiden moottoreiden tiedetään edelleen tarjoavan poikkeuksellisen ajokokemuksen, koska ne kuulostavat hyvältä ja ajavat mukavasti. Niiden ei kuitenkaan koskaan ollut tarkoitus olla taloudellisia.

Mercedes 3.5 V6 (W211)

W211 E-luokka on yksi kaikkien aikojen menestyneimmistä Mercedes Benz -malleista, koska se tarjoaa täydellisen tasapainon modernin ylellisyyden ja tehokkuuden Mercedes-filosofian ja vanhan kunnon Mercedes built to last -filosofian välillä.

  Land Rover Defender Luotettavuus

Useimmat tämän aikakauden moottorit olivat kyseenalaisia, lukuun ottamatta 3,5 litran V6-moottoria. Tämän moottorin tehokkaimmat versiot tarjoavat 306 hv ja 400 Nm vääntöä, mikä on terveellinen määrä imusarjaan kuuluvalle voimanlähteelle.

Mercedes 2.0d (W123, W124, W190).

On vain oikein sisällyttää diesel tähänkin listaan, sillä W123:ssa, W124:ssä ja W190:ssä käytetty 2.0-dieselmoottori on ikoni. Tämä 2.0d oli taksinkuljettajien suosikki, koska sillä pystyi helposti ajamaan yli miljoona kilometriä ilman suurempia peruskorjauksia.

Tämä moottori tarjoaa kuitenkin vain säälittävät 75 hv ja 126 Nm vääntöä, mikä on nykyaikana lähes käsittämätön luku.

Mercedes 3.0d (W124)

Kaikkien aikojen luotettavimpien Mercedes-moottoreiden listan päätteeksi on puhuttava W124-mallin 3.0-dieselistä. Tämän moottorin imumoottoriversio tarjoaa noin 110 hv ja 190 Nm, mikä ei ole missään nimessä tarpeeksi, mutta polttoainetehokkuus oli kohtuullinen.

Voit myös vaihtaa 3.0d-moottoriin, jossa on turboahdin, jos haluat 150 hv ja paljon voimakkaamman 273 Nm vääntömomentin. Se tunnetaan yhtenä kaikkien aikojen luotettavimmista Mercedes-moottoreista, kuten kaikki muutkin tässä artikkelissa luetellut moottorit.

FAQ-osio

Ovatko nykyajan Mercedes-moottorit yhtä luotettavia kuin vanhemmat?

Nykyaikaiset Mercedes-moottorit ovat pääosin luotettavia, mutta ne eivät voi olla yhtä luotettavia kuin 1980-luvun luotettavimmat Mercedes-moottorit, koska näitä moottoreita ei säännelty yhtä tiukasti kuin nykyisiä moottoreita.

Nykyaikaisissa Mercedes-moottoreissa käytetään turboahtimia, sähkömoottorin tehostimia ja kaikenlaista taikuutta tehokkuuden lisäämiseksi ja päästöjen vähentämiseksi. Sellaisenaan nämä eivät todennäköisesti kestä yhtä pitkään.

  Yleisiä ongelmia Mercedes S-Class W221?

Mikä on kaikkien aikojen paras Mercedes-moottori?

Kaikkien aikojen paras Mercedes-moottori on 6,2 litran imumoottori, joka löytyy monista AMG-malleista 00-luvulta aina 2010-luvun puoliväliin asti. Tämä luontaisesti puhallettu kunnia tarjoaa 400hv:n välillä aina yli 600hv:iin asti SLS AMG Black Series -mallissa.

Tätä moottoria on todella vaikea verrata mihinkään muuhun moottoriin, koska se on luotettava, täynnä luonnetta ja se kuulostaa muskeliautolta. Helposti yksi kaikkien aikojen parhaista moottoreista.

Miksi moottorit pienenevät?

Pienentäminen, pakkoinduktio ja hybridisointi ovat kolme suosituinta sanaa, kun puhutaan auton moottoreista nykyään. Jokaisen uudemman sukupolven myötä moottorit pienenevät ja pienenevät niin paljon, että jopa joissakin malliston huippuautoissa on nyt 2,0 litran nelisylinterisiä moottoreita, joita ei voitu kuvitella vielä muutama vuosi sitten.

Tämä johtuu siitä, että pienentäminen, pakkoinduktio ja hybridisointi johtavat tehokkaampiin, kevyempiin mutta yhtä tehokkaisiin moottoreihin, joiden päästöt ovat minimaaliset.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z