Mazda 5 Luotettavuus

Mazda, kuten monet muutkin japanilaiset automerkit, on yksi maailman luotettavimmista automerkeistä. Mazda 5 on kompakti MPV, joka on 7-paikkainen auto kolmella rivillään. Auto esiteltiin vuonna 1999, mutta sen valmistus lopetettiin vuonna 2018.

Yleiskatsaus

Mazda 5 on myös uudelleenbrändätty Mazda Premacyksi joissakin maissa. Kolmas sukupolvi esiteltiin vuonna 2010, joka oli tämän auton viimeinen sukupolvi. Mazda 5:stä tuli Yhdysvalloissa 3 mallia, ja kaikissa niissä oli 2,0 litran I4-moottori, jonka teho oli 157 hv.

Luotettavuus

Luotettavuus on usein tärkeä huolenaihe ihmisille ennen auton ostamista, ja Mazdaa pidetään yhtenä luotettavimmista automerkeistä. Sillä on myös hyvä maine luotettavuuden suhteen, ja se sijoittui 32 automerkin joukosta viidenneksi luotettavimmaksi merkiksi. Mazda 5, kuten monet muutkin Mazda-autot, on saanut RepairPalin luotettavuusluokituksen 4,0 5,0:sta.

Turvallisuus

Turvallisuusvaihtoehtojen osalta Mazdalla on kautta aikojen ollut kunnon arvosanat. Autoja myös testataan säännöllisesti törmäystesteissä. Mazda 5 ei kuitenkaan ole Mazdan turvallisin auto IIHS:n keskimääräisillä luokituksillaan. Turvallisuusvarusteisiin kuuluvat mm. turvatyynyt, jarrutehostin, elektroninen ajonvakautusjärjestelmä jne.

Poistot

Mazda-autoilla on suuri jälleenmyyntiarvo niiden suuren luotettavuuden ja kestävyyden ansiosta. Mazdan autojen keskimääräinen arvon alenemisaste on noin 40 % 5 vuoden kuluttua. Mazda 5:llä on myös hyvä jälleenmyyntiarvo, sillä sen arvonalennus on 55 % 6 vuoden kuluttua.

Huolto ja korjaus

Huolto ja korjaus ovat merkittäviä tekijöitä autojen luotettavuuden kannalta. Mitä pienemmät huoltokustannukset ovat, sitä luotettavampi auto on. Mazdan autojen keskimääräiset vuotuiset huoltokustannukset ovat lähes 450 dollaria. Mazda 3:n keskimääräiset huoltokustannukset ovat 581 dollaria vuodessa, mutta ne voivat myös nousta auton kunnosta riippuen.

  Mazda 2 Luotettavuus

FAQ

Onko Mazda 5 etuvetoinen, takavetoinen vai nelivetoinen auto?

Mazda 5 on etuvetoinen auto.

Kuinka monta istuinta Mazda 5:ssä on?

Mazda 5 on auto, jossa on 6 istuinta. Tämän auton EPA-luokitus on: 2WD Minivans (tila-autot)

Kuinka paljon hevosvoimia Mazda 5:ssä on ja onko siinä turbo?

Mazda 5:ssä on 157 hevosvoimaa ja 163 lb-ft vääntöä. Moottori on Regular Unleaded I-4, jonka iskutilavuus on 2,5 L. Polttoainejärjestelmä on: Sequential MPI.

Kuinka paljon maavaraa Mazda 5:ssä on?

5,5 tuumaa ( 13,97 cm )

Minkälaiset pyörät siinä on?

Mazda 5:ssä on 17 X 6,5 tuuman alumiiniset etuvanteet ja 17 X 6,5 tuuman alumiiniset takavanteet.

Mikä on paras vuosi Mazda5:lle?

Suosittelemme Mazda5 2012+, koska se on luotettavampi. Siinä oli vahvempi jousitus, ja se oli vähemmän altis ruosteongelmille. Säännölliset öljynvaihdot riittävät varmistamaan, että Mazda5 2012+:n 2,5 litran moottori on vahva ja kestää pitkään.

Onko Mazda5:ssä vaihteisto-ongelmia?

Mazdan automaattivaihteistot, Mazda 3, 5, 6, CX-7 ja CX-9, ovat olleet erittäin luotettavia ja niissä on ollut hyvin vähän vaihteisto-ongelmia vuodesta 2005 vuoteen 2020. Tämä ei välttämättä tarkoita, että Mazdan vaihteistot eivät koskaan vikaannu. Mazda-ajoneuvoissa, joita ei ole huollettu asianmukaisesti tai joissa hinataan, automaattivaihteisto vikaantuu todennäköisemmin.

Kuinka kauan Mazda5-vaihteisto kestää?

Keskimäärin Mazda 5:n vaihteisto on kestänyt 130 000-180 000 kilometriä. Jos kaikki suunnitteluun liittyvät ongelmat on korjattu ja ajoneuvoa huollettu, laadukas vaihtovaihteisto voi kestää paljon pidempään.

  Mazda CX-5 Luotettavuus

Kuinka monta kilometriä Mazda-moottori kestää?

Oikein huollettuna Mazda5-moottorin pitäisi kestää vähintään 150 000 mailia. On raportoitu, että Mazda5-moottorit voivat kestää pidempäänkin. Jotta moottori toimisi moitteettomasti, varmista, että öljy vaihdetaan 3000-5000mil välein.

Onko Mazda5 tila-auto?

Mazda5 ei ole tila-auto tai vaunu. Se on etuvetoinen, pieni pakettiauto, jonka takaovet voi liu’uttaa ja jossa on tilaa kuudelle. Mazda5:n kompaktit ulkomitat kätkevät sisätilat. Siinä on kolme istuinriviä, aivan kuten tavallisissa tila-autoissa.

Onko Mazda5:ssani mukautuva vakionopeudensäädin?

Kyllä, useimmissa Mazdoissa on mukautuva vakionopeudensäädin. Mukautuva vakionopeudensäädin käyttää tutkatekniikkaa mittaamaan etäisyyttä sinun ja muiden edellä ajavien ajoneuvojen välillä. Jos toinen ajoneuvo lähestyy, Mazdasi nopeus kasvaa tai pienenee automaattisesti, kunnes saavutat haluamasi matkanopeuden.

Onko Mazda 5:ssä turbo?

Ei, Mazda5:ssä ei ole turboahdinta. Joissakin Mazdoissa on kuitenkin turboahdettu versio. Esimerkiksi Mazda6:ssa on 2,3-litrainen nelisylinterinen moottori, jossa on turboahdin.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z