MB-Tex vs. nahkaistuimet

MB-Tex vs. nahkaistuimet

Mercedes on yksi niistä merkeistä, jotka pyrkivät tarjoamaan korkeinta luksusta premium-segmentissä. Olemme kuitenkin kaikki tietoisia siitä, miten saksalaiset merkit ovat enemmän kuin valmiita veloittamaan valtavia summia lisävarusteista ja että ilman niitä nämä autot eivät ole sitä, mitä niiden pitäisi olla.

Audin ja BMW:n kaltaiset merkit tarjoavat autoissaan edelleen kangasistuimia aivan perustason varustetasoilla. Tätä ei todellakaan haluta luksusautolta, koska kangasistuimet liitetään tyypillisesti halpoihin säästöautoihin. Hyvä asia on se, että Mercedes ei tarjoa kangasistuimia lainkaan, mutta se tarjoaa MB-Texiä perustason vaihtoehtona.

MB-Texillä on omat etunsa ja haittansa, kuten alhaisemmat kustannukset, parempi ulkonäkö ja helpompi puhdistus. Se ei kuitenkaan myöskään ole aitoa nahkaa, joten jokainen, joka tietää, miltä aito Designo-Mersun sisustus tuntuu, huomaa todennäköisesti, että MB-Tex ei ole samalla tasolla. MB-Tex ei myöskään ole välttämättä yhtä kestävä.

Nahka on luksusautojen vakiovaruste, mikä tarkoittaa, että Mercedeksen nahka, erityisesti Designo-nahka, sekä näyttää että tuntuu paremmalta kuin MB-Tex. Se on tietenkin melko kalliimpaa, joten sinun on päätettävä, mitä arvostat enemmän.

Mercedes MB-Tex – edut ja haitat

Kuten alussa mainittiin, Mercedes ei tarjoa nykyään kangasta missään autossaan, koska se käyttää MB-Texiä premium-tuntuisempana korvaavana aineena. MB-Tex on synteettistä vinyyliä, joka on suunniteltu näyttämään ja tuntumaan aidolta nahalta, mikä tarkoittaa, että useimmat ihmiset eivät huomaa eroa, jos et huomauta heille siitä.

  Mercedes GT 53 - Kaikki mitä sinun tarvitsee tietää

Tämä tarkoittaa, että MB-Texin valmistuskustannukset ovat alhaisemmat, ja se on siten perustason vaihtoehto, joka säästää rahaa. MB-Texin pitäisi myös olla kestävämpi kuin nahan, mutta monet asiakkaat ovat valittaneet vinyylin kulumisesta vuosikymmenen käytön jälkeen. MB-Texissä ei myöskään ole mehukasta nahan tuoksua eikä se ole yhtä pehmeän tuntuista kuin aito nahka.

Lopuksi MB-Tex ei yksinkertaisesti näytä yhtä hyvältä kuin jotkut Mercedeksen nahkapaketit, erityisesti Mercedes Designo -paketti. MB-Texin hyvät puolet ovat, että se maksaa vähemmän, näyttää hyvältä, on teoriassa kestävämpi kuin käsittelemätön nahka ja helpompi puhdistaa.

Mercedes Leather – edut ja haitat

Kaikki tietävät, mitä nahka on, miltä se tuntuu ja miksi ihmiset rakastavat sitä niin paljon. Luksusautoissa on ollut tarjolla kaikenlaisia verhoilumateriaaleja, kuten vegaaniystävällisiä kankaita, Alcantaraa, vinyyliä ja kangasta, mutta mikään niistä ei ole koskaan tuntunut yhtä hyvältä kuin korkealaatuinen nahka.

Mercedeksen nahka on pehmeää, tuoksuu hyvältä ja kestää oikein hoidettuna todella pitkään. Sitä on saatavana useissa eri väreissä ja istuinvaihtoehdoissa, kuten urheiluistuimissa, mukavuusistuimissa, matkailuistuimissa ja jopa kilpaistuimissa. Mercedeksen korkein ylellisyystaso on synonyymi nahalle, eikä mikään keinonahka voi koskaan saavuttaa sitä.

Mercedeksen nahka on kuitenkin kallista, eikä se ole paras vaihtoehto vegaaneille. Mercedes Designo-nahkapaketti maksaa muutaman tuhat dollaria, mikä ei ole missään nimessä halpaa. Jos et huolehdi nahasta kunnolla, se voi halkeilla ennenaikaisesti, ja sitä on todella vaikea korjata.

  Mikä Mercedes-malli on sukua Chrysler Crossfirelle?

Johtopäätös – Nahka on parempi

Se, mitä Mercedes teki tässä tapauksessa, on fiksua, koska se saa merkin tuntumaan premium-luokkaa paremmalta, vaikka rahaa ei kulu kovin paljon. MB-Tex on epäilemättä parempi kuin kangas, jota on tapana löytää erilaisista premium-luokan merkkimalleista, ja siitä ei ole epäilystäkään. Jos olet joku, joka pitää kankaasta enemmän kuin nahasta, olet vähemmistössä.

Mikään ei kuitenkaan ole koskaan pystynyt korvaamaan sitä ylellistä tunnetta, jonka saat korkealaatuisesta nahasta. Tuoksua, tuntumaa, ulkonäköä ja vetovoimaa ei yksinkertaisesti voi verrata vinyylimateriaaliin. Jos näin todella on, Mercedes ei olisi ainoa luksusautomerkki, joka tekee näin laajemmassa mittakaavassa.

Lisäksi, jos olet tottunut ajamaan huippuluokan luksusautoilla, huomaat varmasti eron. MB-Tex on saatavana Mercedeksen perustason istuimiin, joihin ei yksinkertaisesti kiinnitetä yhtä paljon huomiota tikkausten, muotoilun ja viimeistelyn osalta. Nahka on parempi, eikä sitä voi mitenkään välttää, mutta MB-Tex on parempi kuin kangas ja todennäköisesti huijaa monia ihmisiä.

UKK-osio

Miksi ihmiset rakastavat nahkaa autoissa?

Ihmiset pitävät nahkaa useimpia kankaita parempana, koska se tuoksuu hyvältä, näyttää hyvältä, tuntuu hyvältä ja on uskomattoman mukava. Nahka on myös kestävää, ja jos sitä hoidetaan tarpeeksi hyvin, sen pitäisi helposti kestää yhtä kauan kuin auto. Mikään muu ei anna autossa niin paljon ensiluokkaista tunnetta kuin nahka.

  Parhaat auton ilmanraikastimet Mercedesille

Vaikka nahalle on olemassa monia vaihtoehtoja ja monet autonvalmistajat ovat kehittäneet ahkerasti korvaavia vaihtoehtoja, yksikään niistä ei ole yhtä korkealaatuinen kuin nahka, eivätkä ne todennäköisesti tule koskaan olemaankaan.

Mikä on Alcantara?

Alcantara on myös synteettinen materiaali, joka on peräisin Japanista ja joka koostuu polyesteristä ja polystyreenistä, ja se on suosituin valinta urheilu- ja superautoihin. Syy siihen, miksi jotkut ihmiset suosivat Alcantaraa nahan sijaan, on se, että nahka on liukasta, eikä liukkautta haluta kilparadalla.

Monissa kilpa-, rata-, urheilu- ja superautoissa käytetään Alcantaraa ohjauspyörässä ja istuimissa paremman pidon takaamiseksi. Jotkut rakastavat nahan ja Alcantaran yhdistelmää, koska se tarjoaa molempien maailmojen parhaat puolet, pidon ja mukavuuden.

Mitkä ovat kangasistuinten edut?

Kangasistuinten edut ovat tyypillisesti arvosidonnaisia, sillä kangas on halvempi materiaali. Jos siis valitset auton, jossa on kangasistuimet, maksat todennäköisesti paljon vähemmän rahaa. Koko auton verhoilu korkealaatuisella nahalla maksaa tuhansia dollareita tai jopa kymmeniä tuhansia dollareita markkinoiden premium-luokan luksusautoissa.

Kangas on kestävä, helppohoitoinen ja helposti korjattava, ja se on suositeltavin valinta kaupallisiin autoihin ja autoihin, joita käytetään päivittäin paljon, kuten esimerkiksi taksiautoihin.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z